Мартин Механджиев с награда от конкурса за най-добър млад мениджър у нас

1807

На 29.01.2019 година на специална церемония, състояла се в Националния дворец на културата в София, председателят на Националната аматьорска лига по баскетбол Мартин Механджиев получи поредно признание за огромните си усилия и страхотния си принос към обществото в последните почти 10 години.

26-годишният Механджиев беше награден със специална диплома за отлично представяне в конкурса за най-добър млад мениджър на Фондация „Еврика“. Конкурсът е традиционен, а Фондация „Еврика“ организира специалната церемония, на която награждава лауреатите за постижения в науката, за най-добри мениджъри, изобретатели и фермери.

Отличията се присъждат на млади хора – до 35-годишна възраст – за техните значими постижения в науката, за изобретения с голяма обществена значимост, за постижения в управлението на различни организации, както и за най-високи резултати в развитието на селскостопански дейности. Наградите са ежегодни и чрез тях се цели стимулиране на най-добрите постижения в съответната област и широко популяризиране сред обществеността на най-талантливите и способни млади хора, на тяхната дейност и успехи, за налагане на техния пример сред младото поколение. Кандидатите за носители на наградите са излъчени от обществени и стопански организации, научни звена и университети, от неправителствени организации и медии, а окончателният избор се извършва от специализирани комисии във всяка област.

Гости на тържеството бяха Илияна ЙотоваВицепрезидент на Република България, Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, проф. Георги МиховРектор на ТУ–София, чл. кор. дфн Костадин Ганевзам. председател на БАН, проф. Диана Петковапредседател на СУБ и други. Церемонията бе открита от Боряна Кадмоноваизпълнителен директор на Фондация „Еврика“, която по традиция представи основните постижения на Фондацията през отминалата 2018 година.

Наградите бяха връчени от Илияна ЙотоваВицепрезидент на Република България. Ето какво сподели тя:

„Това са отличията на бъдещето! Зад тях стоят много труд и безсънни нощи. Благодаря на Фондация „Еврика“, че показва колко си заслужава да се работи за младите и не само за тяхната лична кариера, но и чрез тях – за развитието на страната ни и за мястото й на световната сцена!

Лауреатите са най-солидното опровержение, че в България няма таланти, няма капацитет, че няма енергични и умни българи, които с воля и много усилия успяват да погледнат над ежедневието, да надникнат в бъдещето и да реализират мечтите си.“

Мартин Механджиев е сред малцината, които достигат до финалния кръг в конкурса за най-добър млад мениджър. На представянето си пред специализираната комисия, което е решаващо, Механджиев успява да спечели гласовете на журито. То остава възхитено от невъобразимите усилия, които Механджиев е положил в последните близо 10 години и невероятната амбиция, благодарение на която е съумял да развие НАЛБ, и то в толкова неблагоприятна среда. На церемонията от Фондация „Еврика“ дори изтъкват факта, че се надяват в България да има повече млади хора, които да са толкова точни, етични и амбициозни като Мартин Механджиев. Журито остава изумено и от степента на отдаденост на Механджиев за каузата на НАЛБ и баскетбола като цяло.

Част от основните мотиви на журито, благодарение на които Механджиев печели специалното отличие в конкурса за най-добър млад мениджър на Фондация „Еврика“:

– За реализиране на значим и устойчив проект с висок социален ефект.

– За непрекъснато развитие и надграждане на проекта.

От Фондацията споделят и че се надяват повече млади българи да последват примера на Мартин Механджиев и останалите лауреати в конкурса, които са достатъчно амбициозни и кадърни, за да се стремят и да успяват да създават по-благоприятни условия за обществото ни в различни сфери, следвайки мечтите си и реализирайки ги в родината си:

„Мартин Механджиев е много качествен млад човек! Истински пример за подражание от всички млади хора, на които им пука за България!“

Ежегодните награди за постижения в сферата на науката и за най-добрите млади мениджъри, изобретатели и фермери са отразени много широко в медийното пространство (ТУК, ТУКТУК, ТУК, ТУК, ТУК и други), а с това и НАЛБ отново попадна в светлините на прожекторите.

Малко след събитието Мартин Механджиев не пропусна да благодари за признанието на доказана организация като Фондация „Еврика“, както и на всички, които са допринесли за развитието на НАЛБ в последните вече близо 10 години.

Така Механджиев е удостоен с подобна чест за пореден път. През 2014 година е финалист в конкурса “Студент на годината”, организиран от Националното представителство на студентските съвети в България, като се класира в топ 3 в категория Спорт. През 2015 година става съавтор на учебник по спортен мениджмънт, иницииран, одобрен и утвърден от Министерството на младежта и спорта. Малко след това получава покана да изнесе първата си публична лекция в Националната спортна академия “Васил Левски”. През 2016 година Балканската академия на науките и културата го удостоява с високата титла доктор хонорис кауза за огромните му усилия в областта на спортния мениджмънт. През 2018 година е избран в селекцията „30 под 30“ на Forbes30-те най-успешни българи под 30-годишна възраст за 2018 година: „хората, които променят България“. Това са само част от признанията, с които Мартин Механджиев може да се похвали. В профила му може да откриете и множество интервюта за престижни медии. ТУК може да откриете и повече информация за него.

От името на Националната аматьорска лига по баскетбол благодарим на Фондация „Еврика“ за честта и признанието, както и че огромният потенциал на НАЛБ, както и стремежът на организацията да допринесе за развитието на обществото у нас отново са забелязани и оценени! Благодарим и че председателят на организацията Мартин Механджиев получава ново заслужено признание, а качествата му и неимоверните му усилия са отличени отново!