Бойко Иванов – MVP на Януари във II дивизия

778

Бойко Иванов от Дървоядите е най-полезният състезател за месец Януари 2019 година във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя17.03.2019 година, когато отборът на Дървоядите се изправя срещу Фаворит-Кърджали.

За класацията за най-полезен състезател на месец Януари 2019 година се броят кръговете от 12-и до 15-и включително във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. За да участва даден състезател в надпреварата за най-полезен състезател на Януари 2019 година, той трябва да е играл в поне 3 мача от тези кръгове.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца, които остават непроменени за поредна година.

Трябва да отбележим и че коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на месеца не съвпадат с коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на кръга. Това е така, тъй като платформата, която от НАЛБ използваме, търпи развитие, а един от проблемите, е различната формула, по която се изчисляват коефициентите в различните бази от данни на въпросната платформа.

Номер 1 в класацията за Януари е Бойко Иванов от Дървоядите с общ коефициент от 120 за 4 мача или средно по 30.0. Втори е Тодор Петров от Балкан Ботевград със среден коефициент от 28.5 (114 за 4 мача). Стефан Пенков от ТН Машини е с общ коефициент от 84 за 3 мача (28.0 средно на мач). На четвърто място е Теодор Велчев от Кабайерос със среден коефициент от 26.3 (105 за 4 мача). Топ 5 допълва Димо Дингозов от Дървоядите с общ коефициент от 93 за 4 мача (23.2 средно на мач).

Отборът на Дървоядите е с баланс от 5 победи и 15 загуби след 20 мача във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Постепенно един от емблематичните отбори за НАЛБ започва да се представя все по-успешно. Тимът разполага с много нови състезатели, които обаче се представят все по-сполучливо. Доказателство за това е и представянето на Бойко Иванов. Роденият в Кюстендил състезател дебютира в НАЛБ през сезон 2018/2019, като вече има 18 мача с екипа на Дървоядите, в които записва средни показатели от 12.4 точки, 19.3 борби, 1.9 асистенции, 0.7 откраднати топки и 1.6 чадъра за 36.6 минути на терена. 25-годишният състезател се представи страхотно и в мачовете, които се причисляват към класацията за най-полезен състезател за месец Януари 2019 година. Срещу Атлетик 95 Куклен Иванов завърши с 14 точки (7/9 за 2 точки), 15 борби и 1 асистенция. Срещу Кабайерос 196-сантиметровият състезател приключи с 13 точки, 26 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка. При победата на Дървоядите над София Ентъртейнмънт Бойко Иванов се отчете с 10 точки, 25 борби, 1 асистенция и 3 чадъра. Срещу действащите шампиони от ТН Машини центърът записа срещу името си 16 точки (8/14 за 2 точки), 16 борби (8 в нападение), 3 асистенции и 1 открадната топка. Бойко Иванов се представя наистина впечатляващо от самото си включване в НАЛБ. Бързо той се утвърди като един от най-добрите високи състезатели във втора дивизия от първенството на НАЛБ, а той не пропуска да демонстрира страхотния си усет и изключителното пласиране при борбата в подкошието. Неслучайно и резултатите му по отношение на овладените топки под двата коша са толкова красноречиви. Иванов вече записа и първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ през настоящата кампания. Роденият в Кюстендил състезател бързо се утвърди и като страхотен спортсмен, като напълно заслужено Бойко Иванов достига до своето първо индивидуално отличие в НАЛБ.

За индивидуалните класации до момента е необходимо всеки състезател да е взел участие в поне 8 от 15-те срещи на отбора си до края на Януари.

Топ реализатор във втора дивизия е Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали с 20.6 точки. Марио Юруков от София Ентъртейнмънт е втори с 19.5, а трети е Тодор Петров от Балкан Ботевград с 18.9 точки средно на мач.

При борците лидер е Бойко Иванов от Дървоядите с 19.6 борби средно на мач. На второ място с 14.9 е Стефан Пенков от ТН Машини. На трето място е Петър Бойдев от Фаворит-Кърджали, който овладява по 13.1 борби.

При асистенциите водач е Иван Иванов от ТН Машини с 8.8. На второ място е Иван Иванов от Балкан Ботевград с 6.8. Топ 3 с 6.3 асистенции средно на мач допълва Васил Голов от Виваком.

Най-добър „крадец“ до момента е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 3.13 откраднати топки. Мартин Данаилов от Джобтайгър Дюдс е втори с 3.08, а след тях е Калин Златанов от Паляците с 2.9 откраднати топки средно на мач.

При блокировачите първи е Кристиян Шотев от Монстарс с 1.6 чадъра средно на мач. Бойко Иванов от Дървоядите е на второ място с 1.4. Трети се нарежда Теодор Велчев от Кабайерос с 1.3 блокирани стрелби на противникови състезатели средно на мач.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

ТУК можете да видите и временното класиране във втора дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2018 година във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2018 година във втора дивизия: Илия Стоичков (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на месец Януари 2019 година във втора дивизия: Бойко Иванов (Дървоядите)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG