Бойчо Станев – MVP на X кръг в III дивизия

876

Бойчо Станев от отбора на Фантомс е най-полезният състезател на десетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Станев ще получи наградата си в Неделя, на 13.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Мечките от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Фантомс изигра невероятен първи полусезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Тимът завърши с баланс от 11 победи и 0 загуби, както и с точкова разлика от +398. Фантомс е един от двата отбора измежду всички 49, които участват в първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 и до момента нямат нито една загуба през настоящия сезон. Напълно заслужено с оглед на страхотното представяне на тима, отборът има и нов призьор. В десетия кръг представителите на Фантомс победиха Ремонт Експерт с 15 точки разлика. Пореден отличен мач за Фантомс изигра Бойчо Станев. Той завърши с 16 точки, 21 борби (6 в нападение), 2 асистенции, 2 откраднати топки и 1 чадър за коефициент от 29. В предишния двубой на отбора си 26-годишният състезател завърши с коефициент от 53, като повече по въпроса може да прочетете ТУК. Станев играе първия си сезон в НАЛБ, като вече има 8 мача, в които записва средни показатели от 21.0 точки, 13.0 борби, 2.1 асистенции, 0.9 откраднати топки и 1.1 чадъра за 29.7 минути на терена. Трябва да отчетем и че успеваемостта му за 2 точки е 55.5%. Бойчо Станев е един от главните виновници за отличното представяне на Фантомс през настоящия сезон. До момента той е втори по общ коефициент в трета дивизия от първенството на НАЛБ, втори по точки средно на мач, четвърти по борби в нападение средно на мач и девети по борби в защита и нападение средно на мач. Бойчо Станев е и състезателят, реализирал най-много стрелби за 2 точки до момента в шампионата. Той вече записа и първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ за трета дивизия. Това пък беше едва четвъртата победа за Фантомс с по-малко от 30 точки разлика през сезон 2018/2019. В 2 от тези 4 мача 196-сантиметровият състезател не взима участие. В един от тях Бойчо Станев играе и тимът му побеждава с 29 точки разлика, а победата над Ремонт Експерт е първата на Фантомс със Станев на терена, която е с по-малко от 25 точки разлика. Имайки предвид всички тези факти, невероятната му ефективност, а и демонстрираното спортсменство във всички двубои дотук, напълно заслужено Бойчо Станев достига до първото си индивидуално отличие в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Бойчо Станев от Фантомс. Той постигна коефициент от 29, а тимът му се наложи с 15 точки разлика над Ремонт Експерт. По този начин Станев събра 14 точки за класацията. Димитър Митев от АК-47-ърс е с 13 точки (коефициент от 18 и победа на тима му над Бойз Фром Да Хууд с 5 точки разлика). Трето място заема Саша Стаменов от Ботев 2012 Б с 11 точки (коефициент от 18 и победа на тима му със 7 точки разлика над Джедай Мастърс). С по 10 точки за класацията са Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б (коефициент от 17) и Георги Стоилов от АК-47-ърс (коефициент от 15).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Бойчо Станев от Фантомс – 29. Втори е Йоаннис Кесисис от Мечките с 28. С по 27 са Константин Близнаков от Кралете и Петър Попов от Кучетата от Младост Б. Топ 5 допълва Драгомир Вутов от София Уориърс с коефициент от 21.

Най-много точки в кръга вкара Константин Близнаков от Кралете – 32. На второ място е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 24. Трети е Йоаннис Кесисис от Мечките с 22. Драгомир Вутов от София Уориърс е с 21, а Петър Попов от Кучетата от Младост Б отбеляза 19 точки.

Най-много борби в кръга овладяха Бойчо Станев от Фантомс и Петър Попов от Кучетата от Младост Б – по 21. На трето място е Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б със 17. След тях е Димитър Митев от АК-47-ърс с 16. Пети остана Борислав Николов от АК-47-ърс с 15.

С най-много асистенции в кръга приключи Антон Начев от Кралете – 8. С по 7 се нареждат Зоран Йовановски от Ботев 2012 Б, Камен Табаков от Мечките и Данаил Генчев от Бойз Фром Да Хууд. С по 6 точни завършващи подавания пък са Петър Данчев и Александър Анастасов от Ремонт Експерт, както и Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс.

Най-добри “крадци” на кръга са Йоаннис Кесисис от Мечките, Спас Колев от АК-47-ърс и Драгомир Вутов от София Уориърс с по 4 откраднати топки. С по 3 приключиха Иво Караджов от Джедай Мастърс, Камен Табаков от Мечките, Петър Попов от Кучетата от Младост Б, както и Красимир Димов и Николай Стайков от Стрийт Бенгърс.

Топ блокировачът в кръга е Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 5 чадъра.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: 
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG