Весела Ковачева – MVP на първия кръг при жените

781

Весела КовачеваВесела Ковачева от отбора на Фриски влиза в историята като първото MVP в женското първенство на НАЛБ. Тя ще получи наградата си преди следващия мач на тима си. Важно е да се отбележи и че наградата достига до вас и с любезното съдействие на Airball.bg и Деян Калайджиев.

ТУК можете да прочетете повече относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Ковачева изигра феноменален двубой, като постигна коефициент от 40, а отборът й победи Балкан Лейдис с 10 точки разлика (в изключително интересен и напрегнат мач), което донесе на Весела 30 точки за класацията. На второ място в класацията се нареди съотборничката й Лилия Борисова с 14 точки за класацията (коефициент от 24), а трета е още една представителка на ФрискиРумяна Давидкова с 9 точки за класацията.

Флай Болърс - ШарксНяма как да подминем историческия първи мач в НАЛБ между женски отбори (без да броим демонстративния такъв в първия сезон на НАЛБ). Флай Болърс и Шаркс откриха сезона подобаващо, като и двата отбора заслужават похвали. Не е за подценяване фактът, че тимът на Флай Болърс се събра във Фейсбук, и то съвсем скоро, така че той тепърва ще разгръща потенциала си.

Най-голям коефициент в кръга постигна Весела Ковачева от Фриски – 40, а след нея се нареди Мирена Денчева от Шаркс с 36. След тях е Лилия Борисова от Фриски с 24.

Най-много точки в кръга отбеляза Весела Ковачева от Фриски – 32. Мирена Денчева от Шаркс реализира 26, а с по 15 останаха Марина Гелова от Балкан Лейдис и Веселина Димитрова от Флай Болърс.

Най-много борби овладяха Антония Загорова от Балкан Лейдис и Лилия Борисова от Фриски – по 12. Трета е Румяна Давидкова от Фриски с 10.

С най-много асистенции кръга приключи Лилия Георгиева от Шаркс – 9. Виолета Петкова от Шаркс и Румяна Давидкова от Фриски се отчетоха с по 5.

Весела Ковачева от Фриски оглави още една класация – тази за най-много откраднати топки в кръга. Ковачева открадна 6 топки, а след нея с по 4 се наредиха Лилия Георгиева и Мирена Денчева от Шаркс, както и Веселина Димитрова от Флай Болърс.

Топ блокировачите на кръга се казват Румяна Давидкова от Фриски и Антония Загорова от Балкан Лейдис. И двете се отчетоха с по 2 чадъра.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

ТУК пък можете да намерите клипове от двубоите в НАЛБ, като вече има и такива от женските мачове. Повечето от клиповете са buzzer beaters (успешни стрелби в последните секунди на някоя от частите) и не са за изпускане.

Следете ни и във Фейсбук, където сме изключително активни след старта на първенството: https://www.facebook.com/NALB.BG