Георги Георгиев – MVP на седмия кръг във II дивизия

760

Георги ГеоргиевГеорги Георгиев от отбора на БГО Софтуер Булс е най-полезният състезател на седмия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Георгиев ще получи наградата си още днес, в Четвъртък, на 17.11.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Фитстоун от 21:45 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на БГО Софтуер Булс записа трета победа във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017 в София. Това е и втора поредна победа за „биковете“. И докато в шестия кръг тимът се наложи над Кучетата от Младост Б с 14 точки, сега БГО Софтуер Булс надделя над София Ентъртейнмънт изключително трудно и драматично с 3 точки разлика. И в двата случая обаче най-полезен състезател на кръга стана представител на БГО Софтуер Булс. В предишния кръг това стори Светослав Петров, докато срещу София Ентъртейнмънт над всички беше Георги Георгиев. Той завърши с 41 точки (10/15 за 2 точки, 4/9 за 3 точки и 9/11 от линията за наказателни удари), 5 борби и 5 асистенции. Не напусна терена нито за секунда, а срещу него бяха извършени и 6 нарушения. Георгиев играе своя пети сезон в НАЛБ, като вече има зад гърба си цели 89 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол. През сезон 2012/2013 той се включва в новосформирания отбор на София Булс, който тогава е съставен от непознати фенове на баскетбола. Постепенно Георги Георгиев се превръща в един от лидерите на отбора, като благодарение на този факт тогавашният ръководител на тима постепенно прехвърля собствеността върху „биковете“ именно на Георгиев. До сезон 2015/2016 тимът носи името София Булс, а през миналия сезон БГО Софтуер започва да подпомага тима, затова през миналия сезон „биковете“ носят името БГО Софтуер. През настоящата кампания обаче отново се върнаха към корените си и добавиха „Булс“ в наименованието си. Георги Георгиев пък прави един от най-добрите си сезони в НАЛБ, като за 5 мача през настоящия сезон той играе средно по над 35 минути на мач. За това време на терена той записва средно по 21.0 точки, 6.8 борби и 4.0 асистенции. Това е третата награда за най-полезен състезател на кръга в кариерата на Георгиев, който има и един приз за MVP на месеца. През миналия сезон попадна и във втората петица във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София. Имайки предвид усилията, които положи срещу София Ентъртейнмънт и статистиката, която постигна, определено можем да кажем, че напълно заслужено Георги Георгиев прибавя ново отличие в колекцията си.

Георги ГеоргиевНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Георги Георгиев от БГО Софтуер Булс. Той постигна коефициент от 38, а тимът му се наложи над София Ентъртейнмънт с 3 точки разлика. Така Георгиев събра 35 точки за класацията. Втори е Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи с 19 точки за класацията (коефициент от 23 и победа над тима му с 4 точки разлика над Паляците). На трето място с по 17 точки за класацията се нареждат Борис Недев от София Хоукс (коефициент от 26 и победа над тима му над Гуми-Нет с 9 точки разлика) и Андрей Митрев от Дървоядите-Рафи (коефициент от 21). Топ 5 допълва Руслан Брезов от Дървоядите-Рафи с 14 точки за класацията (коефициент от 18).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Георги Георгиев от БГО Софтуер Булс – 38. Втори е Калин Златанов от Паляците с 28. След тях се нарежда Борис Недев от София Хоукс с коефициент на полезно действие от 26. Четвърти с 25 е Климент Велков от Кучетата от Младост Б. Топ 5 допълва Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи с 23.

Най-много точки в кръга вкара Георги Георгиев от БГО Софтуер Булс – 41. Даниел Запрянов от София Ентъртейнмънт завърши с 28, а трети с 27 е Климент Велков от Кучетата от Младост Б. Николай Рътаров от Титаните и Денис Василев от Монстарс се отчетоха с по 22 точки.

Руслан БрезовНай-много борби в кръга овладя Руслан Брезов от Дървоядите-Рафи – 18. Втори е Борис Недев от София Хоукс с 16. Цветан Топалов от Гуми-Нет хвана 15 борби, а на четвърто място с по 14 овладени топки под двата коша са Никос Стамулис от БГО Софтуер Булс, Христо Владимиров от Паляците и Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи.

Даниел ЗапряновС най-много асистенции в кръга приключи Даниел Запрянов от София Ентъртейнмънт – 6. На второ място с по 5 асистенции са Кирил Николов от Титаните, Борислав Гостев от Монстарс, Мартин Механджиев от София Хоукс, съотборниците Георги Георгиев и Пламен Димитров от БГО Софтуер Булс, както и Теди Буков от София Ентъртейнмънт.

Калин ЗлатановНай-добър “крадец” на кръга е Калин Златанов от Паляците със 7 откраднати топки. На второ място с по 5 са Димитър Колев от Дървоядите-Рафи и Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт. Четвърти е Георги Мишев от Монстарс с 4. Топ 5 допълват Константин Близнаков от Джобтайгър Дюдс, съотборниците Иван Бонев и Марио Юруков от София Ентъртейнмънт, Светослав Петров от БГО Софтуер Булс, Матю Клап от София Хоукс, Станислав Иванов от Гуми-Нет, Борислав Гостев от Монстарс, Кристиан Щика от Дървоядите-Рафи и Филип Неделчев от Рапидо Куриери с по 3 откраднати топки.

Иван БоневТоп блокировачът в кръга е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 5 чадъра. Втори е Любомир Орешаров от Фитстоун с 4. След тях се нареждат Калин Златанов от Паляците, Николай Недялков от Монстарс, Никос Стамулис от БГО Софтуер Булс и Кирил Касабов от Джобтайгърс Дюдс с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия:
Николай Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните), Николай Рътаров (Титаните), Мартин Механджиев (София Хоукс), Даниел Дончев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Теодор Велчев (Рапидо Куриери), Андрей Митрев (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Светослав Петров (БГО Софтуер Булс)

Светослав Петров и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на шестия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Светослав Петров от БГО Софтуер Булс получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG