Гърделица, благодарим!

1009

Гърделица, СърбияНа 09.08.2015 година, Неделя, от Националната аматьорска лига по баскетбол гостувахме в Гърделица, Сърбия.

Тогава се изигра срещата между КК Данило Божкович Гърделица Лесковац и Политехника. Мачът остава в историята, тъй като е първата международна изява на НАЛБ извън пределите на България, както и първият международен мач в Гърделица. ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

А 9 Август 2015 година беше истински празник на баскетбола и на Гърделица.

Гърделица, СърбияВсичко започна с два детски мача – първо за момичета, а после и за момчета, за да дойде време за кулминацията. Разбира се, става дума за срещата между мъжките отбори на домакините и този на Политехника.

Невероятно топло посрещане както от КК Данило Божкович Гърделица Лесковац, така и от цялото местно население в Гърделица, безброй поводи за гордост, баскетбол, изненади, подаръци, фойерверки, емоции, емоции, емоции…

ТУК можете да видите целия албум от първата международна изява на НАЛБ извън България, а ето ги и акцентите с няколко думи:

1. Сърдечни благодарности!

Подаръци от Политехника2. От отбора на Политехника се бяха подготвили на много високо ниво с подаръците.

3. Треньорите на двата отбора Вуя Вукадинович и Янко Янчев си разменят подаръци.

Вуя Вукадинович и Марин Механджиев4. КК Данило Божкович Гърделица Лесковац с подаръци за НАЛБ.

Подаръци от НАЛБ5. Подаръците от НАЛБ за домакините.

6. Двата отбора се сприятелиха преди началото на мача.

7. Марин Механджиев с интервю за местната телевизия.

8. Срещата беше заснета от всякакви ъгли.

Гърделица, Сърбия9. Предразполагаща за баскетбол обстановка в Гърделица.

Фойерверки в Гърделица, Сърбия10. Фойерверки за уникалния баскетболен празник в Гърделица.

11. Емоцията за феновете.

12. Симпатиите на феновете към гостуващия отбор.

13. Баскетболът в Сърбия е религия!

14. Много поводи за национална гордост и за нас!

15. Благодарности!

16. Една снимка, която обуславя смисъла на баскетбола и на всички наши усилия!

Отборът на КК Данило Божкович Гърделица Лесковац надделя над Политехника със 76:65 (15:13; 17:21; 17:17; 27:14) след изключително силни последни минути. Съвсем скоро ще можете да наблюдавате и пълен запис от срещата.

Разбира се, състезателният характер беше останал на много заден план. Много по-важно беше обединението между съмишленици от две националности около любимата игра.

ПолитехникаЗа Политехника най-резултатен стана Йордан Георгиев с 27 точки, а 15 отбеляза Радослав Райчев. С 14 се отчете Орлин Атанасов. Трябва да отчетем и отсъствието на ключови състезатели като Георги Гулабчев и Лазар Ханджиев.

КК Данило Божкович Гърделица ЛесковацЗа домакините от Гърделица 23 точки реализира Джордже Димитриевич. 15 вкара Богдан Вукадинович. Силната отборна игра и фактът, че абсолютно всеки един даде своя точков принос, подкрепата на публиката, както и значително по-дългата скамейка дадоха предимство на домакините.

След края на срещата от домакините се бяха погрижили и за още по-доброто настроение и сплотяването между всички участници. Официалната вечеря се проведе до огромния басейн, намиращ се в непосредствена близост до баскетболното игрище. А освен приятната компания, оркестърът, танците и шегите също допринесоха цялото преживяване да се превърне в незабравимо за участниците.

Гърделица, СърбияГърделица, благодарим! Благодарности за невероятно топлото посрещане както от страна на КК Данило Божкович Гърделица Лесковац, така и от абсолютно всички присъстващи, а те бяха наистина много! Благодарности на отбора на Политехника за изключителната подготовка и добрите идеи! Благодарности на всички медии, отразили събитието в Сърбия! Благодарности на абсолютно всички замесени и помогнали по един или друг начин за провеждането на мероприятието!

СърбияЗа Сърбия каквото и да кажем ще е малко. Освен, че на всеки ъгъл може да се види баскетболно игрище, пълно с желаещи да го ползват, конкретно за Гърделица можем да кажем и че при население от 5000 души, над 120 деца тренират баскетбол. Изключително впечатляващо! Баскетболът в Сърбия е религия и това е поредното доказателство.

БългарияА ние от Националната аматьорска лига по баскетбол… Ние се чувстваме изключително горди! Чувството да звучи химна на родината ти в чужбина, благодарение на дейността ти, защото някой споделя възгледите ти и оценява труда ти… Да видиш цял град на крака, вперил поглед в трибагреника ни… За нас беше огромна чест, като няма да спираме да работим освен за каузата на НАЛБ в България, и за популяризирането на българския баскетбол извън пределите на страната!

Гърделица, СърбияСпортът е социален феномен, като за пореден път се доказа и твърдението, че когато всичко се прави с желание, а не просто с цел да се отбие номерът, спортът обединява.

Гърделица, благодарим!