Димитър Найденов – MVP на XXI кръг в III дивизия

1032

Димитър Найденов от отбора на Ботев 2012 Б е най-полезният състезател на двадесет и първия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Найденов ще получи наградата си в Неделя, на 31.03.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Бойз Фром Да Хууд от 13:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 21 мача в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 отборът на Ботев 2012 Б е с баланс от 12 победи и 9 загуби. В двадесет и първия кръг тимът от Враца се наложи над Джедай Мастърс с 82:69. Страхотно за победителите се представи Димитър Найденов, който завърши с 31 точки (2/2 за 2 точки и 9/16 за 3 точки), 18 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 41. Роденият в Коми състезател вече има 16 мача с екипа на Ботев 2012 Б през сезон 2018/2019, в които се отчита с по 14.1 точки, 10.9 борби, 3.0 асистенции, 1.5 откраднати топки и 0.5 чадъра за 35.9 минути на терена. Преди старта на настоящата кампания Найденов има 43 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 5.9 точки, 5.1 борби, 1.3 асистенции, 0.8 откраднати топки и 0.2 чадъра. Преди сезон 2018/2019 е част от Ботев 2012, с който достига до сребърните медали в първа дивизия от първенството на НАЛБ, печели редовния сезон в първа дивизия, триумфира в турнира за купата на НАЛБ, печели и Суперкупата на НАЛБ, като има и бронзов медал от турнира „Веселин Господинов“, организиран от НАЛБ. До момента в трета дивизия от първенството на НАЛБ 42-годишният състезател е пети по борби средно на мач. Той не пропуска да демонстрира и точния си мерник от далечно разстояние, като неслучайно е втори по реализирани стрелби за 3 точки до момента в дивизията. Напълно заслужено Димитър Найденов достига до своето първо индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Димитър Найденов от Ботев 2012 Б. Той постигна коефициент от 41, а тимът му се наложи с 13 точки разлика над Джедай Мастърс. По този начин Найденов събра 28 точки за класацията. На второ място е Теодорос Зиакас от Фантомс с 18 точки (коефициент от 23 и победа на тима му над Ремонт Експерт с 5 точки разлика). Трети е Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд с 16 точки (коефициент от 31 и победа на тима му с 15 точки разлика над АК-47-ърс). Йордан Иванов от Скравена е с 12 точки (коефициент от 15 и победа на тима му над Мечките с 3 точки разлика). С по 11 точки за класацията са Любомир Кочев от Скравена (коефициент от 14) и Калин Костадинов от Фантомс (коефициент от 16).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Димитър Найденов от Ботев 2012 Б – 41. С по 35 са Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б и Йоаннис Кесисис от Мечките. На четвърто място е Христо Милчев от Кучетата от Младост Б с 32. Антон Начев от Кралете и Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд са с коефициент от по 31.

Най-много точки в кръга вкара Христо Милчев от Кучетата от Младост Б – 33. Втори е Димитър Найденов от Ботев 2012 Б с 31. Топ 3 допълва Йоаннис Кесисис от Мечките с 30. С по 24 точки са Алекс Русев от Джедай Мастърс и Лъчезар Лефтеров от Ботев 2012 Б.

Най-много борби в кръга овладя Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд – 24. Йоаннис Кесисис от Мечките и Димитър Найденов от Ботев 2012 Б са с по 18, а след тях с по 16 овладени топки под двата коша са Деян Боздуганов от Бойз Фром Да Хууд и Петър Данчев от Ремонт Експерт.

С най-много асистенции в кръга приключи Антоний Тошев от Ботев 2012 Б – 9. След него с по 8 са Антон Начев от Кралете и Христо Милчев от Кучетата от Младост Б. Николай Цонков от Джедай Мастърс и Станислав Петров от Кралете са с по 7 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Теодорос Зиакас от Фантомс с 5 откраднати топки. Спас Колев от АК-47-ърс, Йоаннис Кесисис от Мечките, Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс, Антон Начев от Кралете и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б са с по 4.

Топ блокировачът в кръга е Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 5 чадъра. Съотборниците Петър Попов и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б са с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател за месец Януари 2019 година в трета дивизия Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Любомир Кочев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Йорданов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Николай Стайков (Мечките)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Красимир Димов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в трета дивизия: Радостин Тошев (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в трета дивизия: 
Деян Вълчев (Фантомс)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Димитър Чаушев (Бойз Фром Да Хууд), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в трета дивизия:
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в трета дивизия: 
Зоран Йовановски (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в трета дивизия: Димитър Найденов (Ботев 2012 Б)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG