Димитър Търпанов – MVP на дванадесетия кръг в III дивизия

634

Димитър Търпанов от отбора на Фаворит-Кърджали е най-полезният състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Търпанов ще получи наградата си в Събота, на 13.01.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Джедай Мастърс от 14:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Фаворит-Кърджали се представя впечатляващо от началото на сезон 2017/2018 в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. Тимът завърши първия полусезон на първото място с баланс от 10 победи и 1 загуба. Тук е моментът и отново да поздравим отбора, част от който е ангажирана и с пътуване във връзка с участието на отбора в първенството на НАЛБ. Спорт и здраве (Кърджали) е създаден през сезон 2016/2017, като взима участие в 3 турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол през сезона – в турнира на НАЛБ в Южна България, в турнира на НАЛБ в Източна България и в турнира за купата на НАЛБ. Именно в последния тимът вече започва да разгръща сериозния си потенциал. През сезон 2017/2018 отборът от Кърджали вече носи името Фаворит-Кърджали, което с оглед на представянето на тима определено звучи на място. Една от ключовите фигури, отговорна за изключителния прогрес на Фаворит-Кърджали се казва Димитър Търпанов. Със сигурност няма да сбъркаме, ако определим Търпанов и за най-полезен състезател за първия полусезон в трета дивизия от първенството на НАЛБ. Неговият отбор е на първо място, а 198-сантиметровият състезател е втори по общ коефициент, трети по общо точки, първи по точки средно на мач, трети по най-много успешни стрелби за 2 точки и първи по най-много успешни стрелби от линията за наказателни удари в трета дивизия. Именно срещу Димитър Търпанов са извършени и най-много нарушения в дивизията. 31-годишният състезател е пропуснал само два мача през настоящия сезон. Съвсем не е изненадващ фактът, че в един от тях Фаворит-Кърджали допусна единствената си загуба от началото на сезона досега – от Ботев 2012 Б, който в момента заема десето място във временното класиране. В дванадесетия кръг в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018 Фаворит-Кърджали се наложи над Ремонт Експерт с 86:65. Въпреки силното начало на отбора на Ремонт Експерт, който спечели първата част с 25:21, тимът загуби следващите 3 с общо 25 точки разлика. Пореден отличен мач изигра Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали, който завърши с 38 точки (13/18 за 2 точки, 1/4 за 3 точки и 9/12 от линията за изпълнение на наказателни удари), 11 борби (2 в нападение), 3 асистенции, 1 открадната топка и 1 чадър за коефициент от 40. Срещу Търпанов бяха извършени и цели 11 нарушения, а той престоя на терена почти 37 минути. В турнира за купата на НАЛБ през сезон 2016/2017 той записва средни показатели от 26.0 точки, 13.0 борби и 4.0 асистенции за Фаворит-Кърджали, докато през настоящия сезон се отчита с по 22.9 точки, 10.3 борби и 3.2 асистенции. И така напълно заслужено след 30 мача до момента в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол Димитър Търпанов вече може да се похвали с второ отличие за най-полезен състезател на кръга.

Интересен факт е, че Димитър Търпанов не е на първо място в класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иво Георгиев от Мечките. Георгиев постигна коефициент от 25, а тимът му се наложи с 3 точки разлика над Бойз Фром Да Хууд. Така Георгиев събра 22 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението на Иво Георгиев обаче също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. То е поредното доказателство за качествата му. Именно Георгиев е най-полезен състезател и на десетия кръг. На второ място в класацията се нарежда Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали с 19 точки (коефициент от 40 и победа на тима му с 21 точки над Ремонт Експерт). Трети е Николай Георгиев от Фантомс с 14 точки (коефициент от 24 и победа на тима му над Стрийт Бенгърс с 10 точки разлика). С 12 точки за класацията е Николай Стайков от Мечките (коефициент от 15). Димитър Димитров от София Уориърс е с 11 точки (коефициент от 12 и победа на тима му над Ботев 2012 Б с 1 точка разлика).

За историята:

Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Иво Георгиев (Мечките), Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Костадин Методиев от Балкан Ботевград – 50. Втори е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 46. На трето място е съотборникът му в Джедай Мастърс Денис Христов с 42. Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали е с 40. С коефициент от по 29 са Иван Кунчев от Джедай Мастърс и Владимир Гулев от Любимец.

Най-много точки в кръга вкара Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали – 38. На второ място е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 35. Трети е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 32. Николай Георгиев от Фантомс е с 28, а Денис Христов от Джедай Мастърс отбеляза 27 точки.

Най-много борби в кръга овладя Иван Кунчев от Джедай Мастърс – 22. Владимир Гулев от Любимец е с 20. Топ 3 допълва Пламен Караколев от Ръш Баскетбол с 16. Йосиф Чернашки и Денис Христов от Джедай Мастърс, Костадин Методиев от Балкан Ботевград и Павел Мичев от София Уориърс завършиха с по 14 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс – 12. След него се нареждат Петър Данчев от Ремонт Експерт, Цветомир Бенчев и Костадин Методиев от Балкан Ботевград с по 8. Топ 5 допълва Иван Иванов отново от отбора на Балкан Ботевград със 7 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Борислав Каменов от Любимец и Мирослав Коцев от Балкан Ботевград с по 6 откраднати топки. С по 5 приключиха съотборниците Костадин Методиев и Ивайло Наумов от Балкан Ботевград, Светослав Стефанов от Фантомс и Николай Стайков от Стрийт Бенгърс.

Топ блокировачите в кръга са Александър Анастасов от Ремонт Експерт и Ави Митрани от Стрийт Бенгърс с по 6 чадъра. Димитър Чаушев от Бойз Фром Да Хууд, Атанас Атанасов от Стрийт Бенгърс, Пламен Караколев и Атанас Караджов от Ръш Баскетбол останаха с по 3.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Ави Митрани (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Станислав Воденичарски (Балкан Ботевград), Месут Мюмюн (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Атанас Атанасов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Янко Минков (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Благовест Христов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Денис Христов (Джедай Мастърс)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Людмил Пиронков (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Николай Георгиев (Фантомс)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Иво Георгиев (Мечките)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Братанов (Ремонт Експерт)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG