Елена Милушева – MVP на осмия кръг при жените, Веселина Димитрова с рекорд

Елена Тодорова Милушева - 20140402Елена Милушева от отбора на Фриски е най-полезната състезателка в осмия кръг в женското първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Тя ще получи наградата си преди следващия мач на тима си, който по програма е на 02.02.2015 година, Понеделник, от 20:00 часа в зала Триадица. Има голяма вероятност да се наложи срещата да бъде отложена, както и всички останали двубои, планирани да се играят в зала Триадица, тъй като залата е в ремонт и няма категоричност кога ще бъде готова за ползване (програмата беше съобразена с ремонта, но до момента 3 пъти беше променяна датата, от която залата ще отвори врати; възможно и да има и четвърта промяна, за която към момента нямаме официална информация). ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за женското, така и за мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

За този кръг най-много точки за класацията събра Румяна Давидкова от Фриски, която постигна коефициент от 29, а отборът й надделя над Флай Болърс с 8 точки разлика. Това донесе на Давидкова 21 точки за класацията. След нея се нареди съотборничката й Весела Ковачева с коефициент от 23 и 15 точки за класацията. И двете обаче са печелили подобна награда, а политиката на НАЛБ и на сътрудниците от Airball.bg, които осигуряват наградата, е тя да достигне до максимално много хора. Реверансът към Давидкова и Ковачева е, че техните имена също ще фигурират в историята като най-полезни за конкретния кръг. Трета в класацията за кръга и носителка на наградата е Елена Милушева от Фриски – коефициент от 14 и 6 точки за класацията. Жанета Стоилова от Фриски е с 4 точки за класацията, а Лилия Борисова от Фриски – с 1.

Веселина ДимитроваВ този кръг Веселина Димитрова от Флай Болърс счупи рекорда за най-много асистенции в един мач. До момента рекордът се държеше от Лилия Георгиева (Шаркс), Моника Тодорова (Балкан Лейдис), Силвия Иванова (Шаркс) с по 9 асистенции, но Веселина Димитрова стана първата състезателка в женското първенство на НАЛБ, която постига двуцифрен брой асистенции, завършвайки мача на своя тим с 10. Интересен факт е, че 1 борба не достигна на Веселина Димитрова да стане и първата състезателка с трипъл-дабъл в лигата (тя приключи с 18 точки, 10 асистенции и 9 борби). А ето ги и всички рекорди:

Най-много точки в един мач от един отбор: Шаркс – 99

Най-резултатен мач: Фриски – Балкан Лейдис 84:74

Най-висок коефициент в един мач: Мирена Денчева (Шаркс) – 47

Най-много точки в един мач: Весела Ковачева (Фриски), Мирена Денчева (Шаркс), Мирена Денчева (Шаркс) – 32

Най-много тройки в един мач: Весела Ковачева (Фриски) – 6

Най-много борби в един мач: Антония Загорова (Балкан Лейдис) – 16

Най-много асистенции в един мач: Веселина Димитрова (Флай Болърс) – 10

Най-много откраднати топки в един мач: Дея Михайлова (Флай Болърс) – 8

Най-много чадъри в един мач: Румяна Давидкова (Фриски), Еми Ушагелова (Балкан Лейдис) – 4

Сега се връщаме на кръга. :)

Най-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезна състезателка) постигна Румяна Давидкова от Фриски – 29. След нея остана Весела Ковачева от Фриски с 23, а трета е Веселина Димитрова от Флай Болърс с 22. Христина Горецова от Шаркс постигна коефициент от 20, а топ 5 допълва Ивета Андреева от Шаркс с 19.

Най-много точки в кръга вкара Весела Ковачева от Фриски – 31. С 24 точки се отличи Христина Горецова от Шаркс, а трети с по 18 останаха Веселина Димитрова от Флай Болърс и Ивета Андреева от Шаркс. Снежана Николова и Дарина Субева от Балкан Лейдис пък се отчетоха с по 15 точки.

Мирена Денчева и Диана Дилова-БрайноваНай-много борби в кръга хвана Мирена Денчева от Шаркс (която получи още една награда като най-полезна състезателка на месец Ноември 2014 година в женското първенство на НАЛБ, осигурена с любезното съдействие на Dentalab.bg; награди я легендарната баскетболистка Диана Дилова-Брайнова) – 11. След нея останаха Добромира Ганчева от Флай Болърс и Александрина Джонева от Шаркс, които овладяха по 10 топки под двата коша. 9 борби записа Веселина Димитрова от Флай Болърс, а с по 8 останаха съотборничките й Марина Цветкова и Ифигения Капару.

С най-много асистенции кръга приключи Веселина Димитрова от Флай Болърс – 10. Румяна Давидкова от Фриски и Елена Андреева от Балкан Лейдис завършиха с по 5 точни завършващи подавания. Мирена Денчева от Шаркс е четвърта с 4.

С най-много откраднати топки в кръга завършиха Веселина Димитрова от Флай Болърс и Елена Милушева от Фриски, които откраднаха топката 5 пъти от противникови състезателки. Румяна Давидкова от Фриски, Елена Андреева от Балкан Лейдис и Христина Горецова от Шаркс се отличиха с по 4 откраднати топки.

При чадърите номер 1 в кръга са Румяна Давидкова от Фриски и Габриела Георгиева от Шаркс, които блокираха по 3 стрелби на противникови състезателки. Лилия Борисова от Фриски завърши мача на своя тим с 2 чадъра.

Василка Великова и Диана Дилова-БрайноваНай-полезната състезателка за седмия кръг Марина Гелова от Балкан Лейдис не успя да присъства на мача на своя тим и затова треньорката на отбора Василка Великова получи наградата на Гелова.

Награди я легендарната баскетболистка Диана Дилова-Брайнова.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много интересни клипове от срещите в НАЛБ – ТУКВъв Фейсбук страницата ни пък ще откриете както много информация, така и изключително много и вълнуващи снимки.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG