За първата международна изява на НАЛБ

868

Международен мач15.02.2015 година, Неделя, остава в историята като денят, в който се проведе първото международно мероприятие на НАЛБ.

ТУК можете да прочетете повече относно гостуването на сръбския тим КК Данило Божкович Гърделица Лесковац, който изигра приятелски демонстративен мач срещу Олд Таймърс.

Срещата беше организирана и обслужена напълно безвъзмездно от екипа на НАЛБ, като за нас е чест, че след организирането на баскетболен празник извън София и след благотворителния мач, сега от Националната аматьорска лига по баскетбол можем да се похвалим и с организиране на мъжки международен мач.

Двубоят между Олд Таймърс и КК Данило Божкович Гърделица Лесковац беше изключително интересен и оспорван, като скоро се надяваме, че ще имаме възможност да предоставим и пълен запис от него. В крайна сметка българският представител надделя над тима от Лесковац, с което пък се затвърди мнението, че нивото в НАЛБ не е високо само за България и отборите от НАЛБ могат спокойно да мерят сили с представители на страни, където баскетболът като цяло определено е на несравнимо по-високо ниво.

КК Данило Божкович Гърделица ЛесковацОт КК Данило Божкович Гърделица Лесковац се бяха подготвили и бяха разузнали много подробно „Старовремците„, но това не успя да помогне срещу Христо Гатев и неговите 24 точки, 12 борби и 9 асистенции. Георги Докторов добави 12 точки, а Любомир Кочев изигра най-силния си мач от началото на сезона и реализира 11 точки. Познатият борец беше Михаил Димитров, овладял 10 топки под двата коша и вкарал 9 точки, а Валентин Голчев се отчете с 10 точки и добра защита срещу най-добре представилия се състезател от сръбския тим.

Капитанът на КК Данило Божкович Гърделица Лесковац Марко Станкович стана най-резултатен в срещата, реализирайки 27 точки, а Милош Йованович впечатли с 14 точки и цели 19 борби. Марко Тривунич завърши с 9 точки и 7 асистенции, а Саша Петрович – със 7 точки и 8 борби (всички в нападение). Милан Ранчич се отчете с 11 точки.

По-важното обаче не е кой спечели срещата, а фактът, че вече смело можем да мислим и в тази насока – за организиране на подобни международни прояви.

Олд ТаймърсТУК можете да разгледате албума от демонстративния международен мач. Вероятно е направил впечатление и фактът, че отборът на Олд Таймърс излезе с чисто нови екипи за двубоя. Повече по въпроса можете да прочетете ТУК. ТУК и ТУК пък можете да видите снимките, на които от КК Данило Божкович Гърделица Лесковац и НАЛБ си разменяме подаръци. ТУК и ТУК пък можете да видите снимките за спомен преди и след мача.

От сръбския тим останаха очаровани от организацията в НАЛБ, от мача срещу Олд Таймърс и от спортния комплекс Овергаз Арена. Без редакции публикуваме писмото от треньора на КК Данило Божкович Гърделица Лесковац Вуя Вукадинович, което може да се види и в страницата на НАЛБ във Фейсбук.

„Postovana gospodo,

Nemamo reci koje bi mogle docarati nas sveukupni utisak nakon gostovanja kod vas..Hvala vam na svemu..toplom prijemu…utakmici…na svemu.Znamo da smo dobili nove prijatelje,i da cemo saradju sa vama podici na jos veci nivo..Pozdrav svima u NALB ligi..direktoru,celnim ljudima…klubovima..sudijama..delegatima…sluzbenim licima…
U svoje licno ime i u ime uprave naseg kluba..igraca i ostalih,jos jednom veliko…HVALA…
Vujica Vuja Vukadinovic.“

КК Данило Божкович Гърделица ЛесковацЗа нас беше чест да организираме това събитие и да бъдем част от него. Сърдечни благодарности на КК Данило Божкович Гърделица Лесковац и абсолютно всички състезатели, треньори и придружители! Радваме се, че успяхме да намерим нови съмишленици и приятели, с които се надяваме, че тепърва ни предстои сериозна съвместна дейност! С нетърпение очакваме новите ни срещи! Сърдечни благодарности и на отбора на Олд Таймърс и в частност на Радослав Чемширов и Александър Александров за съдействието при организацията на двубоя! Сърдечни благодарности на препълнената зала Овергаз Арена и на всички замесени! Благодарим за чудесния баскетболен празник, който се получи!