Иван Згурафов – MVP на осемнадесетия кръг във II дивизия

836

Иван ЗгурафовИван Згурафов от отбора на Рапидо Куриери е най-полезният състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Згурафов ще получи наградата си още днес, в Сряда, на 22.02.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Монстарс от 21:00 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Рапидо Куриери дели третото място с отборите на Фитстоун и София Хоукс във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. И трите тима са с баланс от 11 победи и 6 загуби, а преди осемнадесетия кръг Рапидо Куриери се намираше в неприятна серия от 3 последователни загуби. В последния кръг обаче тимът успя да се наложи с 8 точки разлика над Джобтайгър Дюдс. Невероятен мач за победителите изигра Иван Згурафов, който завърши с 23 точки, 19 борби, 3 откраднати топки и 2 чадъра за коефициент от 26. 20-годишният състезател играе първия си сезон в НАЛБ, но все повече демонстрира изключителни умения. Той стартира кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол в отбора на Мечките, където попадна благодарение на драфта на НАЛБ. За 6 мача през първия полусезон с Мечките той записва средни показатели от 13.0 точки, 9.3 борби, 0.8 асистенции, 1.5 откраднати топки и 1.2 чадъра. Много бързо се утвърди като един от най-добре представящите се състезатели не само в своя отбор, но и в трета дивизия като цяло. Съвсем логично интересът към него на полусезона беше сериозен. Роденият в Бургас Згурафов премина в един от лидерите във втора дивизия – Рапидо Куриери. 191-сантиметровият състезател вече има 5 мача зад гърба си за новия си тим, като не е за пренебрегване и фактът, че той записва дори по-добра статистика от тази, която генерираше в Мечките – 14.4 точки, 9.6 борби, 1.4 асистенции, 1.6 откраднати топки и 1.0 чадър. Така след 11 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол Иван Згурафов може да се похвали и със своята първа индивидуална награда. Освен че е напълно заслужена, чрез историята си Згурафов показва и как с постоянство, себераздаване, желание и амбиция резултатите не просто не закъсняват, но могат да дойдат доста бързо. 11 мача по-късно – от драфта на НАЛБ, през трета дивизия, до MVP на кръга във втора дивизия.

Иван ЗгурафовИнтересен факт е, че Иван Згурафов не събра най-много точки за класацията. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Николай Рътаров от Титаните. Той постигна коефициент от 43, а тимът му се наложи с 14 точки разлика над Монстарс. По този начин Рътаров събра 29 точки за класацията. Според правилата, описани ТУК, един състезател може да достигне до индивидуалната награда само веднъж в рамките на един сезон. За Николай Рътаров остава признанието, че той остава в историята като най-полезен състезател и на този кръг. Това е поредно невероятно постижение за него, а самият факт, че е номер едно за пети кръг през сезона (най-много от всички в НАЛБ), говори сам по себе си. С по 18 точки за класацията са Станислав Иванов от Гуми-Нет (коефициент от 24 и победа на тима му над София Хоукс с 6 точки разлика) и Иван Згурафов от Рапидо Куриери (коефициент 26 и победа на тима му с 8 точки разлика над Джобтайгър Дюдс). Станислав Иванов също вече е стигал до отличието за MVP на кръга. За най-полезния състезател на сезон 2015/2016 също остава признанието, че и неговото име ще бъде в историята. На четвърто място е Любомир Орешаров от Фитстоун със 17 точки (коефициент от 27 и победа на тима му над Кучетата от Младост Б с 10 точки разлика. Петър Бабалиевски от Гуми-Нет е с 15 точки за класацията (коефициент от 21).

За историята:

Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Станислав Иванов (Гуми-Нет), Иван Згурафов (Рапидо Куриери)

Николай РътаровНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Николай Рътаров от Титаните – 43. С по 34 са Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт, Калин Златанов от Паляците и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б. Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс е с коефициент от 33.

Най-много точки в кръга вкара Николай Рътаров от Титаните – 39. Второ място заемат Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт и Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс с по 27. След тях са Симеон Рътаров от Титаните и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б с по 24.

Най-много борби в кръга овладя Иван Згурафов от Рапидо Куриери – 19. С по 17 са Станислав Иванов от Гуми-Нет и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б. Четвърти е Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс с 16. Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи и Асен Милушев от Паляците завършиха с по 15 борби.

Теди БуковС най-много асистенции в кръга приключи Теди Буков от София Ентъртейнмънт – 10. Втори е Валентин Суботинов от Фитстоун с 9. С по 8 асистенции са Калин Златанов от Паляците и Борислав Гостев от Монстарс, а Пламен Димитров от БГО Софтуер Булс и Леонид Христов от Дървоядите-Рафи останаха с по 7.

Най-добри “крадци” на кръга са Марио Юруков от София Ентъртейнмънт и Бойко Петков от Паляците – с по 6 откраднати топки. Владимир Георгиев от Фитстоун е с 5. Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт, Асен Милушев от Паляците и Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс приключиха с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Николай Рътаров от Титаните с 5 чадъра. След него с по 3 са Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи, Асен Милушев от Паляците и Станислав Иванов от Гуми-Нет. Апостолис Коскинас от БГО Софтуер Булс, Кирил Касабов от Джобтайгър Дюдс, Иван Згурафов от Рапидо Куриери, както и съотборниците Ярослав Тотев и Любомир Орешаров от Фитстоун са с по 2 блокирани стрелби на противникови състзатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия:
Николай Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните), Николай Рътаров (Титаните), Мартин Механджиев (София Хоукс), Даниел Дончев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Теодор Велчев (Рапидо Куриери), Андрей Митрев (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Светослав Петров (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Георги Георгиев (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Светослав Петров (БГО Софтуер Булс), Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Станислав Иванов (Гуми-Нет)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Руслан Брезов (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Иван Иванов (Фитстоун)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Стефан Пенков (Фитстоун)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Антонио Николов (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Антонио Николов (Рапидо Куриери), Христо Владимиров (Паляците), Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия: Боби Петров (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Матю Клап (София Хоукс)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Йоаннис Моногенис (София Хоукс), Симеон Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Станислав Иванов (Гуми-Нет), Иван Згурафов (Рапидо Куриери)

Емил Георгиев и Йоаннис МоногенисНай-полезният състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Йоаннис Моногенис от София Хоукс получи наградата си. Наградата му беше връчена от Емил Георгиев, който е част от екипа на НАЛБ още от самото създаване на лигата. Георгиев има множество успехи като състезател, той е и юношески национал. 8 сезона играе във висшата лига на България, 3 години е капитан на мъжкия отбор на ЦСКА, с който достига и до бронзовите медали в страната.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG