Кирил Николов – MVP на първия кръг във II дивизия

563

Кирил Иванов Николов - 20140379Кирил Николов от отбора на Титаните е най-полезният състезател на първия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017Николов ще получи наградата си в Неделя, на 09.10.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Дървоядите-Рафи от 11:15 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Титаните „хвана един от последните влакове“ за втора дивизия след като Спартанс завърши на 13-о място във втора дивизия през сезон 2015/2016. Наследниците на Спартанс останаха във втора дивизия, тъй като един отбор преди тях в класирането не успя да се запише за участие (състезателите от него подсилиха други тимове). Ядрото на Самел-90 от сезон 2014/2015, което беше в основата на успехите и на Спартанс през сезон 2015/2016, сега е част и от Титаните. Още в първия кръг „титаните“ демонстрираха изключителна мотивация да докажат, че мястото им е във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София. Въпреки значително по-късата скамейка тимът се наложи над бронзовите медалисти от сезон 2015/2016 София Хоукс. Опитът на състезателите в отбора на Титаните и невероятните лидерски качества на Кирил Николов. Тези два факта бяха напълно достатъчни, за да стартира тимът с победа и да не изпусне водачеството в двубоя нито за секунда след първите 2 минути от мача. Николов записа 14.3 точки и 9.6 борби за 17 мача през сезон 2014/2015, когато се състезаваше в Самел-90. През миналия сезон той не взе участие в нито един двубой, въпреки че беше картотекиран в Спартанс, а сега изигра може би най-силния си мач в кариерата си в НАЛБ. Той приключи срещата със София Хоукс с 35 точки (11/16 за 2 точки и 10/12 от линията за наказателни удари) и 13 борби, а срещу него бяха извършени и цели 9 нарушения. Всичко това донесе на Кирил Николов коефициент от 45, а и напълно заслужена първа индивидуална награда в кариерата му в НАЛБ.

Кирил НиколовНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Кирил Николов от Титаните. Той постигна коефициент от 45, а тимът му се наложи над София Хоукс с 9 точки разлика. По този начин Николов събра 36 точки за класацията. Втори се нарежда Светослав Петров от БГО Софтуер Булс с 21 точки за класацията (коефициент от 23 и победа на тима му с 2 точки разлика над Рапидо Куриери). Трети с 12 точки за класацията е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт (коефициент от 27 и победа на тима му с 15 точки разлика над Кучетата от Младост Б), а четвърти завърши Янис Кискиреас от БГО Софтуер Булс с 6 точки за класацията (коефициент от 8). Топ 5 допълва още един представител на БГО Софтуер БулсЙоаннис Кесисис с 5 точки за класацията (коефициент от 7).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Кирил Николов от Титаните – 45. Христо Владимиров от Паляците завърши с 30, а Станислав Иванов от Гуми-Нет – с 29. Мартин Димов от Гуми-Нет остана с коефициент от 28, а Иван Бонев от София Ентъртейнмънт се отчете с коефициент на полезно действие от 27.

Най-много точки в кръга вкара Кирил Николов от Титаните – 35. Светослав Петров от БГО Софтуер Булс реализира 25, а на трето място с по 24 се нареждат Христо Владимиров от Паляците, Мартин Димов от Гуми-Нет и Станислав Иванов от Гуми-Нет.

Иван БоневНай-много борби в кръга овладя Иван Бонев от София Ентъртейнмънт – 17. След него с по 16 са Денис Василев от Монстарс, Петър Попов от Кучетата от Младост Б и Стефан Пенков от Фитстоун. Топ 5 с 13 овладени топки под двата коша допълва Кирил Николов от Титаните.

Иван ИвановС най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Фитстоун – 9. Пламен Виткин от Кучетата от Младост Б и Радослав Романов от Дървоядите-Рафи завършиха с по 6, а с по 5 се отчетоха Денис Василев от Монстарс, Калин Златанов от Паляците, Мартин Димов от Гуми-Нет, Мартин Милиев от Паляците, Светослав Петров от БГО Софтуер БулсВладислав Дяков от Гуми-Нет и Бойко Новаков от Титаните.

Светослав ПетровНай-добър “крадец” на кръга е Светослав Петров от БГО Софтуер Булс със 7 откраднати топки. Втори с 6 е Димитър Колев от Дървоядите-Рафи, а топ 3 с по 5 откраднати топки допълват Филип Неделчев от Рапидо Куриери, Калин Златанов от Паляците и Стефан Пенков от Фитстоун.

Топ блокировачите в кръга са Кристиян Манчев от Рапидо Куриери и Цветан Топалов от Гуми-Нет с по 4 чадъра. Трети с 3 е Симеон Рътаров от Титаните. Иван Бонев от София Ентъртейнмънт, Константин Близнаков от Джобтайгър Дюдс и Петър Попов от Кучетата от Младост Б завършиха мачовете на своите отбори с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG