Константин Близнаков – MVP на XXII кръг в III дивизия

1197

Константин Близнаков от отбора на Кралете е най-полезният състезател на двадесет и втория кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Близнаков ще получи наградата си в Събота, на 06.04.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Скравена от 20:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Трябва да отбележим и че това е последната награда за най-полезен състезател на кръга в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. По-надолу ще откриете и всички призьори през настоящия сезон. В трета дивизия стартира заключителната фаза от първенството, като допълнително очаквайте информация относно най-полезния състезател на месец Март 2019 година, както и подробна информация относно индивидуалните отличия от редовния сезон.

Отборът на Кралете завърши редовния сезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 с баланс от 14 победи и 8 загуби. Тимът приключи на четвърто място, а сега предстои да започне борбата си за завръщане във втора дивизия от първенството на НАЛБ. В двадесет и втория кръг в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 „Кралете“ триумфираха срещу Скравена със 72:65. Интересен факт е, че двата тима ще се изправят един срещу друг и в четвъртфиналната серия. ТУК може да прочетете повече по въпроса. В последния мач за Кралете от редовния сезон Константин Близнаков се представи на високо ниво, завършвайки двубоя с 16 точки (включително 5/10 за 2 точки), 9 борби, 4 асистенции, 3 откраднати топки и 1 чадър за коефициент от 16. 25-годишният състезател вече има 20 мача с екипа на Кралете, в които записва средни показатели от 15.0 точки, 9.9 борби, 3.2 асистенции, 2.3 откраднати топки и 0.5 чадъра за 27.0 минути на терена. Преди старта на настоящата кампания Близнаков има 112 мача в НАЛБ, в които се отчита с по 11.6 точки, 6.0 борби, 2.2 асистенции, 2.0 откраднати топки и 0.3 чадъра. В кариерата си в НАЛБ той има 2 сребърни медала – от турнира на НАЛБ в Източна България и от турнира на НАЛБ в Северна България, както и 1 бронзов – от първенството на НАЛБ през сезон 2012/2013. Роденият в Бургас състезател може да се похвали и с 3 участия в Мача на звездите на НАЛБ, а в турнира на НАЛБ в Източна България за сезон 2016/2017 попада в идеалната петица, завършвайки надпреварата и като най-добър „крадец“. През сезон 2017/2018 достига до първия си „milestone“ в НАЛБ. През сезон 2017/2018 завършва на шесто място в класацията за най-добър спортсмен в НАЛБ и на осмо в тази за най-прогресиращ играч. През настоящата кампания завършва на трето място в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари в трета дивизия, проведен по време на Звездния уикенд на НАЛБ. Напълно заслужено Константин Близнаков достига и до своето първо отличие за най-полезен състезател на кръга в НАЛБ.

Интересен факт е, че Константин Близнаков не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Антон Начев от Кралете. Той постигна коефициент от 23, а тимът му се наложи със 7 точки разлика над Скравена. По този начин Начев събра 16 точки за класацията. На второ място е съотборникът му Боян Атанасов с 13 точки (коефициент от 20). И двамата състезатели дотук обаче вече са достигали до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението им, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалните им профили – ТУК и ТУК. С по 9 точки са Константин Близнаков от Кралете (коефициент от 16) и Христо Милчев от Кучетата от Младост Б (коефициент от 28 и победа на тима му над Стрийт Бенгърс с 19 точки разлика). При подобно равенство се гледа отборът на кой състезател е спечелил своята среща с по-малка разлика – в случая това е отборът на Константин Близнаков. Така или иначе обаче Христо Милчев вече е достигал до отличието през сезона. Разбира се, в профилите и на тях двамата, както и на първите двама, също е отбелязано, че са най-полезни състезатели на съответния кръг. Топ 5 допълва Петър Данчев от Ремонт Експерт с 8 точки (коефициент от 39 и победа на тима му с 31 точки разлика над Мечките).

За историята:

Най-полезен състезател на двадесет и втория кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете), Боян Атанасов (Кралете), Константин Близнаков (Кралете), Христо Милчев (Кучетата от Младост Б)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Данчев от Ремонт Експерт – 39. Христо Милчев от Кучетата от Младост Б е с 28. На трето място е Павел Мичев от София Уориърс с 26. Йордан Иванов от Скравена и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б са с коефициент от по 25.

Най-много точки в кръга вкара Павел Мичев от София Уориърс – 33. Втори с 29 е Христо Милчев от Кучетата от Младост Б. Иван Георгиев от Джедай Мастърс е с 25. На четвърто място е Йордан Иванов от Скравена с 23. По 21 точки отбелязаха Борислав Николов от АК-47-ърс, Деян Вълчев от Фантомс и Петър Данчев от Ремонт Експерт.

Най-много борби в кръга овладя Александър Анастасов от Ремонт Експерт – 20. На второ място е Десивил Денев от София Уориърс с 18. Топ 3 допълва Кирил Найденов от София Уориърс с 16. Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б е четвърти с 14. На пето място с 13 борби е Петър Данчев от Ремонт Експерт.

С най-много асистенции в кръга приключи Петър Данчев от Ремонт Експерт – 10. Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б е с 8. След тях с по 7 са Симеон Павлов от АК-47-ърс, както и Димитър Димитров и Павел Мичев от София Уориърс.

Най-добри “крадци” на кръга са Илиян Павлов от АК-47-ърс и Павел Мичев от София Уориърс с по 5 откраднати топки. С по 4 завършиха Симеон Павлов от АК-47-ърс, Николай Цонков от Джедай Мастърс, Петър Данчев от Ремонт Експерт и Данаил Симеонов от Кучетата от Младост Б.

Топ блокировачите в кръга са Петър Попов и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б, както и Даниел Ташков от Стрийт Бенгърс с по 3 чадъра. С по 2 са Димитър Димитров от София Уориърс, Николай Василев от Кралете и Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Любомир Кочев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Йорданов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Николай Стайков (Мечките)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Красимир Димов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в трета дивизия: Радостин Тошев (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в трета дивизия: 
Деян Вълчев (Фантомс)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Димитър Чаушев (Бойз Фром Да Хууд), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в трета дивизия: Христо Милчев (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в трета дивизия: 
Зоран Йовановски (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в трета дивизия: Димитър Найденов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на двадесет и втория кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете), Боян Атанасов (Кралете), Константин Близнаков (Кралете), Христо Милчев (Кучетата от Младост Б)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG