Константин Манов: Турнирът в Южна България беше повече от перфектен в организационен план

547

Константин МановПрез месец Март 2017 година се проведе турнирът на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България за сезон 2016/2017. ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

Потърсихме Константин Манов от ТУ-Пловдив и го помолихме да ни отговори на няколко въпроса.

Отборът на ТУ-Пловдив беше създаден за турнира на НАЛБ в Южна България, като дори поръча екипировката си чрез НАЛБ. Манов обаче е дългогодишен участник в лигата.

На вашето внимание представяме пълното интервю с Константин Манов, който е и дългогодишен приятел на НАЛБ:

Здравей, наскоро завърши вторият турнир на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България. През сезон 2016/2017 той беше повече от успешен, като се включиха цели 12 отбора. Как видя ти турнира на НАЛБ в Южна България за сезон 2016/2017? Като ниво на участниците, в организационен план?

Константин Манов: Турнирът в Южна България беше повече от перфектен в организационен план. Ако направим една съпоставка с миналогодишния турнир в Перущица, нивото на участниците е много по-високо. Надявам се тази тенденция да продължи и през сезон 2017/2018.

Константин Манов и Марин МеханджиевКаква е равносметката ти за представянето на ТУ-Пловдив и като успешен ли можеш да определиш турнира за своя отбор? Постигнахте ли целите си?

Константин Манов: Определено не съм доволен, дори бих казал че съм разочарован от представянето на отбора. Не успяхме да се противопоставим на силните отбори, а това води до отпадане още на осминафинал. Определено не може да се каже, че сме постигнали целите си, знаейки какви са ни възможностите в индивидуален план. Просто не се получи.

Отборът се сформира буквално преди турнира на НАЛБ в Южна България. Дори се възползвахте от възможността да си направите екипи със съдействието на НАЛБ. Изиграхте първи международен мач в историята на университета и положихте добри основи, върху които да градите. Стъпки в правилната посока, нали?

Константин Манов: Благодарим на НАЛБ за съдействието относно екипите! Прекрасни са! Може би историческият мач срещу КК „Младост“ Босилеград е единственото положително нещо за нас. Бяхме на крачка и от победата в този мач, но Саша Стаменов, с неговите 40 точки, не ни позволи да я запишем. Надявам се да запазим ядрото от състезатели и с едно-две нови попълнения да гоним добри резултати.

Константин МановКакви са намеренията и очакванията ви за бъдещето?

Константин Манов: Намеренията ни са от сезон 2017/2018 да участваме в първенство на НАЛБ в Южна България и в държавното студентско първенство, а очакванията ни са за по-добро представяне и израстване в отборен план.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Константин Манов: За съжаление на мен и на още едно момче от отбора ни се налага да се занимаваме и с организацията на отбора, но това е друга тема. Надяваме се от следващия сезон да имаме човек за това.

Класира се в топ 3 в индивидуалните конкурси – и за стрелба от линията за наказателни удари, и за стрелба от зоната за три точки. Какво означават тези отличия за теб?

Константин Манов: Тези отличия значат много за мен. Показват ми, че тренировките всеки ден върху точно този компонент от играта не са били напразни. Дават ми допълнителен стимул и самочувствие да израствам като състезател.

Константин МановКакво смяташ за организацията в НАЛБ? Знаем, че се състезава и в първенството на НАЛБ в София – в отбора на София Хоукс, така че не познаваш организацията на НАЛБ от скоро. Може ли и това, което правим в София, да бъде пренесено в други региони в страната, според теб? Знаем и че ти си един от най-мотивираните това да се случи. Може би точно защото си видял разликите между НАЛБ и останалите възможности за практикуване на любимия спорт?

Константин Манов: Като споменахте София Хоукс… Искам да използвам момента, за да им пожелая успех в предстоящите плейофи, защото момчетата заслужават да играят в първа дивизия. Организацията на НАЛБ е на изключително професионално, европейско ниво. Трябва да служи за пример на професионални лиги. Силно вярвам, че ще се разрасне в цялата страна. Все пак, всеки иска да играе в перфектна организация, а по-добра от НАЛБ няма!

Продължаваш да следиш развитието на НАЛБ в цялата страна. Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Константин Манов: Привличането на много нови спонсори.

Константин МановПредстоят турнири като този в Южна България и в други части на страната, а сезон 2017/2018 също приближава с бърза скорост. Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Константин Манов: Да не се чудят, а да се запишат и да се уверят, че всичките тези хвалби по адрес на НАЛБ не са изкуствени!

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Константин Манов: Благодаря и аз!