Хебър (Пазарджик) е новият шампион на НАЛБ в Южна България

1243

Хебър (Пазарджик)Отборът на Хебър (Пазарджик) спечели титлата на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България за сезон 2016/2017!

На 3, 4 и 5 Март 2017 година в зала Перущица в град Перущица се проведе турнирът за определяне на шампиона на НАЛБ в Южна България за сезон 2016/2017. Участие в турнира взеха цели 12 отбора, ето го и крайното класиране:

1. Хебър (Пазарджик)
2. София Лайънс
3. Паляците (София)
4. Атлетик 95 Куклен
5. Майна Таун (Пловдив)
6. Компакт Баскет (Пловдив)
7. Младост-Босилеград (Сърбия)
8. Джобтайгър Дюдс (София)
9. Мечките (София)
10. Спорт и здраве (Кърджали)
11. ТУ-Пловдив
12. Локомотив София

Крайното класиране, както и класиранията в предварителните групи могат да бъдат открити ТУК.

За историята – шампионите на НАЛБ в Южна България:

Сезон 2015/2016 – Берое (Стара Загора)
Сезон 2016/2017 – Хебър (Пазарджик)

Горди сме, че за втора поредна година турнирът на Националната аматьорска лига по баскетбол беше повече от чудесен. Радваме се и че вторият турнир далеч надмина първия.

Качеството на баскетбол определено надмина очакванията на мнозина, нивото беше изключително високо. Турнирът със сигурност ще остави приятни спомени у участниците, като използваме възможността да поздравим всички за спортсменската игра, приятелския дух и невероятната атмосфера, която цареше по време на срещите.

На първите 3 тима са добавени постиженията им в отборните им профили, както и в индивидуалните такива на всички картотекирани състезатели за съответния турнир в съответния отбор.

Индивидуалните призьори могат да бъдат открити ТУК. В индивидуалните профили на всички състезатели, за които има информация във въпросната статия, са добавени и индивидуалните им постижения.

В индивидуалните профили на всички състезатели може да бъде открита и индивидуална статистика от турнира, както и обща такава от цялата кариера на дадения състезател в Националната аматьорска лига по баскетбол.

София ЛайънсНа второ място в турнира за втора поредна година завърши отборът на София Лайънс.

Паляците (София)Трети, отново за втора поредна година, се класира отборът на Паляците (София).

Честито на печелившите! За останалите се надяваме да има възможност за още по-добро представяме скоро.

Атлетик 95 Куклен - ТУ-ПловдивТурнирът беше открит със среща между отборите на Атлетик 95 Куклен и ТУ-Пловдив.

Спорт и Здраве (Кърджали)Турнирът стартира на 03.03.2017 година, а преди неговото начало обещахме, че всеки един от деветте мача на 3 Март ще стартира с химна, както виждате и от снимката, на която е отборът на Спорт и Здраве (Кърджали) – един от участниците на турнира, който се обърна за съдействие към НАЛБ относно екипировката си.

Младост-Босилеград (Сърбия) - Атлетик 95 КукленОт Националната аматьорска лига по баскетбол сме организирали мероприятия извън пределите на България, били сме част и от много други такива, в които участие взимат чуждестранни отбори или състезатели (само в първенството на НАЛБ в София за сезон 2016/2017 има състезатели от над 10 националности).

За първи път обаче по време на турнира на НАЛБ в Южна България за сезон 2016/2017 чуждестранен отбор взе участие в официално първенство/турнир от календара на НАЛБ.

Още по-интересен факт е, че става дума за отбор от Сърбия, а както знаем баскетболът в западната ни съседка е меко казано религия.

НАЛБВиждате и снимка за спомен преди първия международен мач, част от официална надпревара на Националната аматьорска лига по баскетбол – с отборите на Младост-Босилеград (Сърбия) и Атлетик 95 Куклен.

Разбира се, интерес към артикулите на Националната аматьорска лига по баскетбол не липсваше и по време на турнира на НАЛБ в Южна България.

А интересът не стихва и след края на турнира.

Сакове

Хебър (Пазарджик) - София Лайънс

Снимка за спомен преди финалната среща от турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България за сезон 2016/2017, противопоставила отборите на Хебър (Пазарджик) и София Лайънс.

Ефектът „НАЛБ“ в Южна България!

Радваме се, че по време на турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България видяхме изключително много деца и подрастващи в залата. Направихме всичко възможно чрез действията и положените усилия да предадем любовта към играта нататък. Вярваме, че е имало смисъл и полза.

НАЛБЧрез линковете за всяка среща по-долу можете да откриете статистика от двубоя, множество снимки от него, както и видео от въпросната среща (което първоначално беше излъчено на живо, а след това може да бъде гледано и на запис):

ДатаСрещаРезултатИнформация и статистика

На вниманието на всички, които не са успели да изгледат индивидуалните конкурси – за стрелба от линията за наказателни удари, по забивки и за стрелба от зоната за три точки:

На вниманието и на всички, които не са успели да гледат награждаването в края на турнира:

Благодарности и на всички медии, които отразиха начинанието ни в Южна България!

ТУК можете да прочетете материал на Марица Пазарджик:

Хебър е първенец на Южна България!

Баскетболният тим на Хебър(Пазарджик) стана шампион на Националната аматьорска лига в Южна България за сезон 2016/2017. Във финалния мач, игран късно снощи в зала „Арена Перущица” нашите победиха София Лайънс с 84:60.
Пазарджиклии натрупаха най-голяма разлика в първата и последна четвъртини на двубоя. Най-напред Хебър поведе с 20:11. Втората част нашите записаха 24 точки срещу 19 за съперника и така полувремето завърши 44:30. В третата част столичани играха най-равностойно, но въпреки това отстъпиха с 18:21. Накрая Хебър взе победата с 19:12 и затвори крайният резултат при 84:60.
Отличното представяне на хебърци донесе на отбора и 2 индивидуални приза, а трима от пазарджиклии попаднаха в идеалната петица на състезанието. Методи Илиев беше отличен за играч с най-много асистенции, а Вангел Илиев стана най-добър реализатор.

ТУК можете да откриете пък материал в Глас Пресс относно сръбското участие в турнира:

KK „МЛАДОСТ-БОСИЛЕГРАД” на Турнира на НАЛБ в Южна България

По покана на НАЛБ (Национална аматьорска лига по баскетбол), нашите баскетболисти от КК„Младост Босилеград” взеха участие в турнира на НАЛБ в Южна България, който се проведе между 3. и 5. Март 2017 година в зала Перущица, град Перущица, благодарение на средствата отпуснати от Община Босилеград.

Националната аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ) е създадена с цел да развива и популяризира баскетбола в България. Мотото на каузата е „От любов към играта!“. Само за 3 години НАЛБ успява да се превърне в най-мащабната мъжка баскетболна лига в България.

В турнира на НАЛБ в Южна България са участвали 12 отбора. Отбора „Младост Босилеград” е загубил на четвъртфинала от финалистите „София Лайънс”, които са на пето място в регулярния сезон на лигата. Мачовете можеше да се гледат и следят на живо на сайта на НАЛБ.

Членове на КК „Младост Босилеград” са: Кристиян Наков, Денис Зарев, Владица Владимиров, Бобан Рангелов, Ненад Янев, Перица Зарев,  Давид Захариев, Стевица Савов, Иван Васев, Зоран Йовановски и Саша Стаменов.

Участниците споделиха, че са много доволни от изживяването и от условията на турнира и се надяват, с помощта на Община Босилеград, да вземат участие и на турнира на Ботевите дни във Враца, на който по традиция участват вече 3 години подред,  и да зарадват съгражданите с още един медал.

Кристиян Наков, един от членовете на отбора заяви: „След като видяхме и се уверихме, че една малка община може да има перфектни условия и оборудвана зала за спортни тренировки, се надяваме и при нас скоро да се създадът такива условия за да може децата ни да стават шампиони, а не да тренират в училищния двор при никакви условия.“

НАЛБ ТИЙМОт екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол благодарим за огромния интерес към турнира на НАЛБ в Южна България!

Благодарим за положителното отношение от страна на всички участници и фенове! Благодарим за доверието! Благодарим за това, че за пореден път ни показахте, че всичко, което правим си струва!

Дадохме най-доброто от себе си и както виждате от снимката, в Перущица бяхме в почти оптимален състав и по никакъв начин не пренебрегнахме начинанието си в Южна България.

Въпреки че логично можехме да потърсим почивка около 3 Март, имайки предвид ежедневните двубои, които организираме (със сигурност можем да се похвалим и с доста рекорди за България – за най-дълга серия от дни с мачове, най-много мачове на седмична и месечна база, за сезон като цяло и доста други), се радваме и сме горди, че бяхме в Перущица. Горди сме и че между 3 и 5 Март Перущица беше баскетбол.

За 3 дни проведохме 24 срещи + 3 индивидуални конкурса. Прекарвахме в залата по повече от 16 часа. Със сигурност поставихме и рекорд за най-късно завършил баскетболен мач на територията на България – след 00:40 часа.

Всичко обаче си струваше. Намерихме много приятели и съмишленици. Видяхме, че има много хора и в Южна България, които искат „нещата“ около любимата им игра да се случват както трябва, а не както е по-лесно. Видяхме, че дейността ни вече представлява сериозен интерес и за участници извън България. Получихме страхотни оценки за работата си. Преборихме се с всички трудности. Видяхме много детски усмивки. Показахме колко много хора обичат тази велика игра. ЗАЕДНО показахме, че баскетболът ни заслужава много повече.

Инициативите ни в цялата страна далеч няма да спрат дотук.

Южна България, благодарим! За нас беше чест!