Мартин Механджиев с интервю за Bloomberg TV Bulgaria

1647

На 22.02.2019 година в ефира на Bloomberg TV Bulgaria беше излъчен пореден епизод от предаването „Index Sport“.

То се излъчва всяка делнична вечер, а една от основните теми във въпросния епизод на предаването е баскетбол, като е поместено и интервю с Мартин Механджиев.

Механджиев е поканен в качеството си на председател на НАЛБ и изпълнителен директор на баскетболен клуб Септември, а акцентът на интервюто е рецептата за развитие на баскетбола у нас, респективно дейността на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Материалът е дело на Цветан Кръстев и екипа на Bloomberg TV Bulgaria.

ТУК може да откриете цялото предаване, а ТУК и ТУК – само частта с интервюто на Мартин Механджиев.

Материалът веднага е поместен и в други медии – ТУК, ТУК и други.

Като акценти в разговора от телевизията посочват изключителното развитие на НАЛБ през годините и възможностите за професионална кариера в чужбина на състезателите в НАЛБ, включително и съдействието от страна на организацията. От Bloomberg TV Bulgaria обръщат специално внимание и на свободния вход на абсолютно всички мероприятия, организирани от НАЛБ, респективно и на неистовото желание на организацията да бъдат върнати всички любители на баскетбола в залата. Механджиев отговаря на въпроси и свързани с дейността му в БК Септември, както и въобще относно възможностите за развитие на подрастващите баскетболисти у нас. Той е попитан и за съдействието, което получава НАЛБ от институциите и най-вече за отношението към НАЛБ от страна на Българската федерация по баскетбол.

Цветан Кръстев от Bloomberg TV Bulgaria завършва репортажа със следните думи:

„Изявлението на Механджиев относно действията на Българската федерация по баскетбол поражда повече въпроси, отколкото отговори. Умишлено ли се спъва развитието на спорта в България? Защо баскетболната федерация не стимулира дейността на друга баскетболна организация? Има ли някой интерес от възпрепятстването на частна инициатива като НАЛБ? И още много въпроси, но едно е сигурно. Единственият губещ при липса на промени в правилната посока би бил българският баскетбол.“

Сега на вашето внимание представяме интервюто на Мартин Механджиев за Bloomberg TV Bulgaria, излъчено на 22.02.2019 година в предаването „Index Sport“:

Ето и акцентите, такива каквито ги видяха от Bloomberg TV Bulgaria:

„Идеята за Националната аматьорска лига по баскетбол се роди през 2011 година. През сезон 2011/2012 в НАЛБ участваха 6 отбора. През настоящия сезон само в първенството има 49 отбора, като смятам, че това развитие е добър атестат за дейността на НАЛБ.

НАЛБ се стреми да помага със сертификати и препоръки на състезателите, които искат да продължат пътя си, свързан с баскетбола извън пределите на България. Целта ни е да помагаме на всички, които искат да продължат с баскетбола, без значение къде ще бъде това.

Входът на мачовете е свободен и никога не е бил платен. За нас е важно да предоставим възможност на хората да гледат всички мачове. Положително е, че много майки с малки деца идват в залата. Ние искаме да развиваме и популяризираме баскетбола в България. Един от начините това да се осъществи максимално добре е входът да бъде свободен.

Целта ми като изпълнителен директор на БК „Септември“ е да спомогна за по-добрата организация в клуба, от което най-големи печеливши да са децата в школата и техните родители.

Българската федерация по баскетбол се стреми да пречи на дейността на НАЛБ, вместо да я стимулира. БФБ е организацията, която би следвало да бъде най-заинтересована от развитието на дейността на НАЛБ, а не обратното.“

Отново изказваме специални благодарности на Bloomberg TV Bulgaria и целия екип, стоящ зад репортажа за НАЛБ и интервюто с Мартин Механджиев!