Милко Милчев – MVP на шестия кръг в Централна България

830

Милко МилчевМилко Милчев от Перестройка (Велико Търново) е най-полезният състезател в шестия кръг в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016 в Централна България. Той ще получи наградата си още утре, в Събота26.03.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Ти Ес Ди Сървисиз-Троян  от 16:00 часа в зала Ивайло във Велико Търново.

Четвърта поредна победа за Перестройка (Велико Търново). Трето поредно отличие за най-полезен състезател на кръга. Перестройка се намира на трето място във временното класиране в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България с баланс от 4 победи и 2 загуби. След Данаил Киров и Николай Василев, трети състезател от Перестройка печели престижното отличие. Това означава и че 3 от 6 награди за MVP на кръга вече са спечелени именно от представители на тима от Велико Търново. Милко Милчев изигра едва първия си мач в НАЛБ, но вече може да се похвали и с първо отличие. Срещу Политехника (София) той се отчете с 20 точки (5 тройки), 6 борби, 1 открадната топка и 1 чадър за коефициент от 17. Имайки предвид и трудната победа на Перестройка, съвсем закономерно Милчев печели приза за най-полезен състезател на кръга.

Митко МитковДруго постижение, на което несъмнено трябва да обърнем внимание, е първият трипъл-дабъл в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България. Той е дело на Митко Митков от отбора на Велико Търново, който се отчете със 17 точки, 15 борби и 10 откраднати топки в мача на своя тим срещу Чардафон-Орловец (Габрово).

Отборите в Централна България се развиват във всяко едно отношение, като ТУК можете да видите и новите придобивки към екипировката на Перестройка (Велико Търново). Отборът на Политехника (София) пък изигра два мача в един и същи ден и приблизително по едно и също време в София и Габрово, като ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

ТУК могат да се намерят всякакви индивидуални и отборни статистики за първенството на НАЛБ в Централна България.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за шестия кръг събра Милко Милчев от отбора на Перестройка (Велико Търново). Той постигна коефициент от 17, а тимът му се наложи над Политехника (София) с 8 точки разлика. Това означава, че Милчев има 9 точки за класацията. След него остана съотборникът му Драгомир Нейков със 7 точки за класацията (коефициент от 15). Топ 3 допълва Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с 5 точки за класацията (коефициент от 32 и победа над тима му с 27 точки разлика над Академик Свищов).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Евгени Василев от Велико Търново – 42. Съотборникът му Митко Митков завърши мача на своя тим с коефициент от 34. Трети с по 32 приключиха Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян и Орлин Атанасов от Политехника (София).

Евгени ВасилевНай-много точки в кръга вкара Евгени Василев от Велико Търново – 38. Орлин Атанасов от Политехника (София) реализира 28, а с 22 точки се отчете Йордан Църов от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян.

Орлин АтанасовНай-много борби в кръга овладя Орлин Атанасов от Политехника (София) – 19. Втори със 17 овладени топки под двата коша остана Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, а топ 3 допълва Митко Митков от Велико Търново с 15.

С най-много асистенции в кръга приключиха Митко Митков от Велико Търново и Светлозар Златев от Перестройка (Велико Търново) – по 5. След тях с по 4 се наредиха Орлин Атанасов от Политехника (София), Владимир Босев от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Найден Найденов от Велико Търново, Евгени Василев от Велико Търново и Явор Маринов от Велико Търново.

Митко МитковНай-добър “крадец” на кръга е Митко Митков от Велико Търново с цели 10 откраднати топки. Втори с по 4 са Найден Найденов от Велико Търново, Орлин Атанасов от Политехника (София) и Петко Петков от Политехника (София).

Топ блокировачите в кръга с по 1 чадър са Станислав Петров от Чардафон-Орловец (Габрово), Стефан Иванов от Чардафон-Орловец (Габрово), Галин Мирославов от Академик Свищов, Орлин Атанасов от Политехника (София), както и съотборниците в Перестройка (Велико Търново) Николай Василев, Драгомир Нейков и Милко Милчев.

Николай Василев и Виктор КрушевНай-полезният състезател на петия кръг в Централна България Николай Василев от Перестройка (Велико Търново) получи наградата си. Тя му беше връчена от нашия добър приятел, съмишленик и треньор на Чардафон-Орловец (Габрово) Виктор Крушев.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG