НАЛБ влезе в учебник по спортен мениджмънт

1446

УчебникКакто обявихме ТУК, за Националната аматьорска лига по баскетбол пише в ръководството по теория на професията „организатор на спортни прояви и първенства“. Това ръководство представлява и единственият утвърден учебник по спортен мениджмънт. Учебникът е изготвен по проект на Министерството на младежта и спорта, като от учебната 2015/2016 година по него се изучава във всички спортни училища в страната, както и в Националната спортна академия.

По покана на автора доцент Иван Сандански от НСА, Мартин Механджиев разказва за историята на съществуване на НАЛБ, за мениджмънта и координацията между участниците, за принципите и модела на функциониране, както и за формите и средствата за популяризиране. Инициаторите на проекта и авторът на учебника споделят и че са искали в учебника да се съдържа информация именно за НАЛБ, тъй като според думите им това е най-добрият пример за функционираща организация за аматьорски спорт в страната.

Никога не сме си представяли, че един ден НАЛБ ще фигурира и в учебник, по който ще се учи в цялата страна. Надяваме се и ще се радваме, макар и да има още много да учим, да можем да предадем опита си на всички, за които би представлявало интерес! Благодарим за признанието!

Учебникът по спортен мениджмънт вече може да се намери в книжарницата на Националната спортна академия, като от НАЛБ сме готови да съдействаме на всеки, който иска да се сдобие с него. Повече информация по въпроса можете да намерите в секцията с артикули – ТУК.