НАЛБ организира турнир в Източна България в края на Април

864

НАЛБОт Националната аматьорска лига по баскетбол сме изключително щастливи да обявим, че в края на месец Април и началото на месец Май 2017 година организираме своя първи турнир за всички желаещи в Източна България!

След като през месец Март проведохме своя втори турнир в Южна България, сега е време за ново предизвикателство. Припомняме, че на първия турнир в Южна България през сезон 2015/2016 участие взеха 6 отбора, а през сезон 2016/2017 участваха цели 12 отбора.

Наясно сме, че всяко начало е трудно и това в Източна България няма да прави изключение, но вярваме, че и в Източна България, както навсякъде, където сме провеждали мероприятия, хората, обичащи баскетбола, ще оценят това, към което се стремим и това, което правим.

Турнирът на Националната аматьорска лига по баскетбол в Източна България за сезон 2016/2017 ще се проведе в мултифункционалната и изключително модерна спортна зала Камчия в санаторно-оздравителен комплекс Камчия в курортен комплекс Камчия. Определените дати за турнира са 29, 30 Април и 1 Май (Събота, Неделя и Понеделник).

СОК Камчия е разположен на брега на Черно море и е в непосредствена близост до природен резерват „Камчия“, на около 25 километра южно от град Варна. Той е една от най-модерните спортно-възстановителни бази на територията на България.

КамчияКак да се запишете за участие в турнира на НАЛБ?

ТУК можете да откриете заявка, която трябва да попълните и изпратите на имейл us_nalb@abv.bgкрайният срок за подаване на заявки е 22:00 часа на 11 Април 2017 година, Вторник. Заявката може да бъде открита и в долното меню в сайта на НАЛБ.

ТУК можете да откриете Наредбата за турнира.

ТУК ще откриете тимовия лист, какъвто трябва да представя всеки отбор преди началото на всяка своя среща.

Останалите документи са същите, които се използват и за първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017 в София (също всички могат да бъдат открити в долното меню в сайта на НАЛБ):

НАЛБЗа всичко останало вероятно вече е излишно да пишем, тъй като е ясно, че не сме от тези, които са склонни да пренебрегват качеството на организираните от тях мероприятия и на баскетбола като цяло. Все пак:

  • Всеки двубой ще бъде излъчван на живо в канала на НАЛБ в YouTube, а минути след края на мача записът от него ще бъде наличен отново в канала на НАЛБ в YouTube
  • От всеки двубой ще има множество снимки
  • Статистиката от всеки двубой ще се излъчва на живо
  • Ще има множество индивидуални наградиНаредбата са описани подробно)
  • Ще се проведат конкурси – за стрелба от линията за наказателни удари, за стрелба от зоната за три точки и по забивки

Абсолютно всичко на турнира ще се случва изцяло и само по високите стандарти, създадени и утвърдени в първенството на НАЛБ в София, които бяха приложени и по време на турнира на НАЛБ в Южна България през този сезон. Срещите ще бъдат обслужвани от съдии, секретари, статистици, фотографи, видеооператори и медицински лица.

Такси за картотека няма, като въпреки това участващите състезатели ще имат пълни профили в сайта на НАЛБ (както и в използваната платформа за индивидуална и отборна статистика).

КамчияФиксираната такса е от 90 лева на мач.

Използваме възможността да благодарим за огромния интерес от страна на отбори и състезатели в Източна България! След множество запитвания и желания за организиране на подобно мероприятие, се радваме, че информацията за първия турнир на НАЛБ в Източна България вече е официална. По време на турнира между 29 Април и 1 Май 2017 година с участниците ще бъде коментирана темата относно провеждането на целогодишно първенство в региона.

Вярваме, че разполагаме с всички необходими предпоставки да проведем поредния запомнящ се и изключителен успешен турнир на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Освен благодарение на участието си в турнира на НАЛБ, всички участници ще могат активно да разпуснат и в изцяло приятна компания. Наскоро дадохме пример с отбора на Мечките, който използва турнира на НАЛБ в Перущица и с тази цел, а повече от очевидно резултатът е изцяло положителен. А що се отнася до разпускане, Камчия меко казано има своите гордости. Неслучайно и става дума за курортен комплекс.

КамчияОт СОК Камчия са изготвили и специална преференциална оферта за всички участници в турнира на НАЛБ, които желаят да отседнат в комплекса.

Освен с мултифункционалната зала, комплексът разполага и със закрит плувен басейн с олимпийски размери, две фитнес зали, тренировъчна зала за спортна гимнастика и тренировъчна зала за тенис на маса. В сградата са оборудвани медицински кабинет с манипулационна, сауна и кабинет за масажи, кабинети за треньори, санитарни помещения (съблекални и душове), кафе-бар, две учебни зали. На откритите площи са изградени футболно, волейболно и баскетболно игрище.

От снимките по-долу ще можете да придобиете още по-пълна представа за какъв комплекс става дума.

Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6

Трябва да отбележим, че отново ще бъде възможно отбор, който участва в първенството на НАЛБ в София или е участвал в турнира на НАЛБ в Южна България, да участва и в турнира на НАЛБ в Източна България. Съответно и състезател, който играе в даден отбор в София и/или е играл за същия или друг в Южна България, ще може да играе в същия или в друг отбор в турнира в Камчия.

Сигурни сме, че борбата за титлата в Източна България ще бъде сериозна. Имаме желанието да предизвикаме наистина голям интерес към баскетбола в региона, така че очаквайте и изненади.

Хебър (Пазарджик)Победителят в турнира ще извоюва право да участва на планирания за началото на лятото първи национален финален турнир на Националната аматьорска лига по баскетбол. Там вече чака шампионът в Южна България за сезон 2016/2017 – Хебър (Пазарджик).

Имаме огромното желание да дадем поле на изява на всеки баскетболен фен в Източна България, който иска да участва в турнира на НАЛБ, но няма отбор. За целта молим желаещите да се свързват с нас (Контакти), за да ги добавим в секцията Драфт и да им помогнем да си намерят отбори.

Използваме възможността отново да благодарим на всички за огромния интерес, свързан с провеждане на мероприятия на НАЛБ в Източна България! Вие сте тези, заради които се захващаме с поредното си предизвикателство! Сърдечни благодарности и на ръководството на СОК Камчия за подадената ръка! Вярваме, че ни очаква дългогодишно успешно сътрудничество! Благодарим и сме изключително признателни на всички, които подкрепят идеята за създаване на център на НАЛБ в Източна България!