Никола Чучуков – MVP на XI кръг в III дивизия

530

Никола Чучуков от отбора на София Уориърс е най-полезният състезател на единадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2019/2020Чучуков ще получи наградата си в Неделя, на 12.01.2020 година, когато неговият тим се изправя срещу Кралете от 20:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Вече всички най-полезни състезатели на кръга за първия полусезон в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020 са известни. Продължаваме с отличието и през втория полусезон.

Никола Чучуков:

Националност: bul България
Позиция: Център, Тежко крило
Дата на раждане: 05.02.1992 г.
Ръст (см): 190
Тегло (кг): 105
Град: Сандански
№ Картотека: 20191838
Настоящ Отбор: София Уориърс

Статистиката му в НАЛБ до момента:

НАЛБ-мъже

СезонОтборPTSREBASTSTBSGPMPG2P%3P%FT%PPGRPGAPGSPGBPGFPGEFF
2019/20София Уориърс00000000000000000
Общо-00000000000000000

Двубой:

Резултат

Отбор1234T
АК-47-ърс913152259
София Уориърс2316241780

Никола Чучуков в двубоя:

27 точки, 21 борби (7 в нападение), 4 откраднати топки, 2 асистенции и 1 чадър за коефициент от 40 и по-малко от 35 минути на терена.

Постиженията на Никола Чучуков в НАЛБ до момента:

MVP (Най-полезен състезател) на кръга в Трета дивизия: XI кръг 2019/2020

Участник в отбора на звездите на Трета дивизия: 2019/2020

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Никола Чучуков от София Уориърс. Той постигна коефициент от 40, а тимът му се наложи с 21 точки разлика над АК-47-ърс. По този начин Чучуков е с 19 точки за класацията. На второ място е Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк с 16 точки (коефициент от 31 и победа на тима му над Ремонт Експерт с 15 точки разлика). Трети с 14 точки е Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград (коефициент от 28 и победа на тима му с 14 точки разлика над Кралете). Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк е четвърти с 13 точки (коефициент от 28). На пето място е Златко Атанасов от Трипъл-дабъл с 8 точки за класацията (коефициент от 35 и победа на тима му над Джедай Мастърс с 27 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Никола Чучуков от София Уориърс – 40. Втори е Златко Атанасов от Трипъл-дабъл с 35. На трето място е Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк с 31. С коефициент от 30 се нарежда Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл. Пети е Светослав Стефанов от Кучетата от Младост Б с 29.

Най-много точки в кръга вкара Стоян Кайнаров от Джедай Мастърс – 34. Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк е с 31. Топ 3 допълва Светослав Стефанов от Кучетата от Младост Б с 30. Никола Чучуков от София Уориърс и Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл са с по 27. С по 26 отбелязани точки са Петър Данчев от Ремонт Експерт и Антон Начев от Кралете.

Най-много борби в кръга овладя Никола Чучуков от София Уориърс – 21. На второ място е Никос Стамулис от Мечките с 20. На трето място с 18 е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк. Четвърти е Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград с 14. С по 13 овладени топки под двата коша останаха Иван Томов от Кучетата от Младост Б и Христо Кокудев от Стрийт Бенгърс.

С най-много асистенции в кръга приключи Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б – 11. Втори е Златко Атанасов от Трипъл-дабъл с 9. След тях с по 7 са Благой Стоицов от Енигма Фойерверк и Павел Мичев от Трипъл-дабъл. С по 6 асистенции са Петър Данчев от Ремонт Експерт и Димитър Димитров от Трипъл-дабъл.

Най-добър “крадец” на кръга е Борислав Гачев от Бойз Фром Да Хууд с 5 откраднати топки. С по 4 завършиха Благой Стоицов от Енигма Фойерверк, Явор Николаев от Кралете, Мартин Георгиев и Георги Лилов от Форест Бойс Ботевград, Цветан Балчев и Никола Чучуков от София Уориърс, Димитър Димитров и Златко Атанасов от Трипъл-дабъл, Светослав Стефанов от Кучетата от Младост Б и Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс.

Топ блокировачът в кръга е Виктор Митев от Бойз Фром Да Хууд с 3 чадъра. Мартин Киров от Ремонт Експерт, Явор Николаев от Кралете, Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл, както и съотборниците Петър Попов и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б са с по 2.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Димитър Чаушев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Иван Паничерски (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Константин Търновски (Бойз Фром Да Хууд), Виктор Митев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Алекс Русев (Джедай Мастърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Владимир Георгиев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Стоян Кайнаров (Джедай Мастърс), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Драгомир Енчев (Форест Бойс Ботевград), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Станислав Петров (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Драгомир Енчев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Никола Чучуков (София Уориърс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG