Овергаз Арена приема НАЛБ

625

НАЛБСлед много проблеми със залата на стадион Локомотив и с нейното ръководство, вчера стана ясно, че срещите от Националната аматьорска лига по баскетбол до края на сезон 2013/2014 ще бъдат провеждани в зала Овергаз Арена.

ТУК можете да видите програмата до края на сезона в НАЛБ, а съвсем скоро ще има информация и относно турнира за купата на НАЛБ, който също ще се проведе в залата на Овергаз.

Защо се стигна до промяна на залата?

Условията в залата на стадион Локомотив се влошават в течение на целия сезон, а всъщност и с години наред. В залата тече постоянно. През зимата в залата е малко по-студено отколкото навън. Не коментираме кошове и настилка. Условията ставаха все по-опасни… Доста състезатели се контузиха благодарение на локвите, образувани в залата на стадион Локомотив. Не коментираме и неразбираемото табло, нито цялата техника, съблекални, липса на каквито и да е адекватни условия.

И въпреки всичко, ние от ръководството на НАЛБ си казахме, че ще бъдем лоялни към ръководството на залата докрай! В първия сезон на НАЛБ всички пари от мачовете отиваха в ръководството на залата на стадион Локомотив в лицето на г-н Стоян Славов, който по своя преценка раздаваше пари на нас (ръководството на НАЛБ), които всъщност движехме лигата. Преди създаването на НАЛБ му казахме, че искаме да направим нещо и изобщо не искаме да говорим за пари. В началото на настоящия сезон 2013/2014 условията със залата бяха договорени. На г-н Славов му се виждаше глупаво лигата да има сайт, да се прави подробна статистика на всеки мач и да има снимки от всеки мач. Нещо повече, твърдеше и че отборите не ги искат!!! Да питаме ли същите тези отбори дали това е истина?! След като с г-н Славов беше уговорена сумата, която да получава като наем за залата за всеки мач, същият г-н дойде при нас още в първия кръг и ни обясни, че ако не получава с по 10 лева повече на мач и не прибира и парите за награден фонд, можем просто да си търсим друга зала. Отстъпихме в името на това да съществува НАЛБ. Това е и причината в момента да сме с 1300 лева награден фонд назад, благодарение на това, че г-н Стоян Славов вече отказа да даде и стотинка от прословутия награден фонд. Трябва да се отбележи и че заради ръководството на залата на стадион Локомотив, бяха направени доста промени по програмата на НАЛБ, въпреки че същата програма (за целия сезон) беше изготвена и представена на същото ръководство още през месец Септември 2013 година. Както и да е, съобразихме се и с това… Помолихме г-н Стоян Славов за символична сума от наградния фонд (100 лева) в края на календарната 2013 година, за да направим безплатни календарчета за 2014 година за всеки състезател в НАЛБ. Бяха ни отказани с мотива, че господинът има много разходи за залата (дори и да е така, какво общо имат те с парите на НАЛБ?!). Както и да е, събрахме лични пари и направихме календарчета, които раздадохме. Помолихме г-н Стоян Славов за 300 лева от наградния фонд за съдийски тениски. Бяха ни отказани с мотива, че разходите за зала са огромни и в момента тече ремонт. Както и да е, съдиите сами финансираха тениските си. Ремонти ли? Да, след всеки сезон слушахме как през лятото ще бъде правен основен и сериозен ремонт. Дали? Както и да е, бяхме лоялни… Нямахме нищо против ръководството на залата на стадион Локомотив да печели по сериозни суми всеки сезон. Всяко нещо си има граници обаче…

Очевидно е – причини много, какъв беше поводът? Преди третия осминафинал между отборите на Лъвовете и Пейпър Кор Костенец, г-н Стоян Славов помоли от ръководството на НАЛБ да не включваме колонките за музика и да няма представяне (все неща, които са част от лигата). Какъв беше мотивът ли? Че залата трябва да е затворена и в ремонт и играем нелегално (ние никога не сме искали да играем нелегално и в условия, които са опасни за състезателите!)! Съобразихме се. Единственото, което аз, Мартин Механджиев, направих, беше да се извиня на участниците за лошите условия и за липсата на каквото и да е озвучаване. След което бях нападнат от семейство Славови, а именно Владимир и Стоян, които казаха „на който не му харесва, да не влиза в залата“. Никога не съм си позволил да кажа на когото и да е, че ако не му харесва НАЛБ, може да не участва. Винаги съм се стремил всичко да е наред. Хората имат различен подход обаче. На третия осминафинал между отборите на София Булс и Дървоядите, ние от ръководството на НАЛБ получихме безброй заплахи и бяхме призовани да си търсим друга зала. След като беше преценено, че финансовата изгода ще изчезне по този начин, г-н Славов поиска с по 20 лева повече на мач, за да продължим да играем в НЕГОВАТА, както я третира, зала.

Тези 1300 лева награден фонд е ясно, че няма да отидат по предназначение, т.е. да се закупят награди за участниците. Държим да отбележим и че залата има сериозни постъпления от тренировки (на отбори, които участват в НАЛБ), благодарение на НАЛБ. Нещо, за което не държим сметка. Когато няма и тренировки обаче, тогава ще бъде оценен правилно потенциалът на НАЛБ

Направихме каквото можахме, бяхме напълно лоялни. Нещо повече, преди началото на настоящия сезон получихме предложение да сменим залата с доста по-добра, но ние решихме да продължим да бъдем лоялни. Няма как да търпим безкрайното рекетиране обаче.

Вчера, 09.05.2014 година, ние от ръководството на НАЛБ се разбрахме с ръководството на Овергаз Арена, където ще завършим сезона, а след това ще изиграем и турнира за купата.

ОвергазСтраницата на Овергаз Арена във Фейсбук можете да видите ТУК. Както виждате, залата няма нищо общо с тази на стадион Локомотив. Разбира се, когато условията са толкова по-добри, нормално е и финансовите изисквания да са по-високи. Всички участници в НАЛБ са се подписали, че са запознати с Наредбата на НАЛБ за сезон 2013/2014. В същата тази Наредба пише, че всеки отбор дължи такса от по 100 лева на мач. С тези 200 лева е абсурдно да покрием всички изисквания и да можем да плащаме на длъжностните лица, които обслужват срещите в НАЛБ. По някакъв начин трябва да съберем и награден фонд, благодарение на едно „изгубване“ на 1300 лева само за този сезон. Ето затова всички длъжностни лица в НАЛБ ще взимат абсолютно минимални възнаграждения до края на сезона, като така ще бъдат покрити разноските за зала, а по някакъв начин трябва да бъде възстановен и наградният фонд. Ето това наричаме идея, за която се борят много хора! Хора, обединени от любовта си към един спорт.

В организационната група на НАЛБ във Фейсбук веднага се появи предложение (от участници!) да бъдат събирани по 10-15 лева на мач допълнително от всеки отбор, за да може да бъде подпомогната организацията на НАЛБ. Какво да кажем? Кауза! Да, кауза! Кауза, в която са повярвали много хора! Много хора, които не търсят просто финансова изгода. Много хора, които обичат баскетбола и живеят с него. Ето за това общество говорим.

Благодарим на ръководството на Овергаз Арена за съдействието! Надяваме се, че сътрудничеството ни ще е дългогодишно и много положително за всички страни!

Благодарим и на ръководството на залата на стадион Локомотив за тези почти 3 години, през които НАЛБ се провеждаше там! Нито ще търсим сметка някому, нито желаем какъвто и да е контакт с хората там. Има достатъчно такива хора в баскетбола ни. На същото ръководство пожелаваме много творчески успехи, принципност и БАСКЕТБОЛ!

Толкова! Всичко в НАЛБ винаги е било прозрачно и ще продължи да бъде такова.

Мачовете от НАЛБ ще се провеждат в прекрасна зала, която може би отстъпва единствено на Арена Армеец. Следващата стъпка е намиране на сериозен спонсор. Тази идея, това общество, тази кауза го заслужават! Напук на всички, БАСКЕТБОЛ ЩЕ ИМА!

Помните ли? Запомнете: НИКОЙ НЕ Е ПО–ГОЛЯМ ОТ БАСКЕТБОЛА!!!