От НАЛБ с предложения за по-малките фенове

699

НАЛБ - ЕмблемаОт НАЛБ предлагат участие в камп и образование в спортно училище

 

Охрид - КампКампът се провежда в Охрид, Македония от 11 до 18 Август 2013 година.

Хотелът е разположен в центъра на град Охрид – на 300 метра от пристанището, на 50 метра от плажа на Охридското езеро и на 200 метра от медицински център за оказване на спешна помощ.

Цената за кампа е 135 евро с включени:

7 нощувки на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря);

Туристически такси;

Две (2) тренировки дневно (сутрин и вечер);

Специална програма за тренировки (за деца и юноши);

Игрище на открито и игрище в зала;

Баскетболни игри по желание;

Целодневна програма (плаж, плуване, игри, развлечения и др.);

Разходка в града и разглеждане на забележителностите на Охрид;

Церемония за закриване с планирани награди за:

  • Турнир по стрелба от определени позиции;
  • Турнир по стрелба от зоната за три точки;
  • Турнир по “Полигон”;
  • Турнир по 3х3 (трима на трима);
  • Най-забавен участник на кампа.

Всеки участник ще получи две тениски и чифт шорти, а в края на престоя – диск с избрани снимки от кампа. Кампът е за деца на възраст от 9 до 16 години, но може да се направи изключение и за по-големи.

Ако някой възрастен желае да посети кампа с детето си, трябва да заплати същата цена за себе си.

Охридското езеро е едно от най-красивите и най-стари езера в света, а посещението в град Охрид ще ви даде възможност да си купите прочутата и уникална “Охридска перла”. Градът е люлка на православното християнство и при желание може да се организират посещения на някои от 365-те църкви в Охридска област. Може да се организират посещения и на построената през десети век крепост на цар Самуил, разположена над съвременния град, на античния православен университет, на летния фестивал и на много други обекти и събития. Заплащането става при пристигането в Охрид. Ако се събере голям брой желаещи от България, ще бъде организиран и групов транспорт. Цената на транспорта НЕ е включена в цената от 135 евро. Срокът за заявяване на участие е 31.07.2013 година.

57 СУВ 57 спортно училище “Св. Наум Охридски” пък е обявен прием за учебната 2013/2014 година за ученици от 5, 6, 7 и 8 клас, като един от възможните профили е с баскетбол. Подаването на документите се извършва между 18 и 20 Юни 2013 година, а изпитите по баскетбол са няколко дни след това.

57 СУ е с утвърдени традиции в образованието и подготовката на млади спортисти от цялата страна. В него се обучават ученици от 5 до 12 клас по спортовете: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, борба, джудо, самбо и лека атлетика. Училището разполага с футболни терени, зали и съоръжения, библиотека, компютърни кабинети, ученически стол, бюфет за закуски и общежитие. За учениците са предвидени субсидии за столово хранене, екипировка и спортни лагери.

Изучават се всички учебни предмети от задължителна подготовка и задължителна професионална (обща, отраслова и специфична) подготовка. Учениците получават диплома за средно образование и свидетелство за професионална квалификация: професия помощник-треньор по вид спорт. Първи чужд език е английски, а втори – немски. Завършилите спортното училище могат да кандидатстват във всички висши учебни заведения.

От ръководството на Националната аматьорска лига по баскетбол са готови да подпомогнат всяка една баскетболна инициатива, в която се вижда смисълът, чистите идеи и работата в името на любимия спорт.

Напомняме и че в момента се организира турнир за купата на НАЛБ. Повече информация можете да намерите ТУК. В страницата на НАЛБ във Фейсбук е дадена възможност на всички състезатели, които нямат собствени отбори, да заявят желанието си да участват (съответно и липсата на собствен отбор), за да може ръководството на НАЛБ да им съдейства.При наличие на поне 3 женски отбора пък, ще се проведе и турнир за купата на НАЛБ за жени.

Ако имате някакви въпроси относно турнира за купата на НАЛБ, кампа в Охрид или приема в 57 СУ, можете да се обадите на 0889 862 033 (Мартин Механджиев) или да пишете на us_nalb@abv.bg.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.