Пето място – Паляците

362

НАЛБ - ЕмблемаОтборът на Паляците завърши на пето място сезон 2012/2013 в Националната аматьорска лига по баскетбол

Слабо начало и тежка загуба от Локомотив, нова такава от Блейдс, след което нещата придобиват други измерения. Загуба с 1 точка от Хелга, победа с 48 точки разлика над София Булс, нова победа – над Светкавица. Чудесен втори полусезон за Паляците. Загуба с 5 точки от Локомотив, победа с 3 над Блейдс, загуба с 2 от Хелга, победа със 17 над София Булс и разгром с 30 над Светкавица.

6 - Паляците - ЕмблемаПаляците” успяха да си осигурят третото място в крайното класиране на редовния сезон. Това ги изправи срещу коравия и набрал скорост отбор на София Булс (шестия в крайното класиране за редовния сезон) на четвъртфинал. Оспорван мач и загуба в първата среща, разгром във втората и решителен трети мач, в който София Булс надделя и остави силния отбор на Паляците на пето място.

Тимът разполагаше с къса скамейка, едва 8 картотекирани състезатели. Това обаче не попречи на Боян Гагов и Мартин Милиев да се справят по чудесен начин с организацията на отбора. Гагов попадна и във втората петица на НАЛБ, като получи гласове от абсолютно всички отбори в лигата. Той, както и Радослав Конов, и Георги Истатков, спечели награда за най-полезен състезател на кръга. Конов и Истатков пък бяха избрани в идеалната (първата) петица на Националната аматьорска лига по баскетбол, като и те получиха гласове от всички отбори, а те са и от състезателите в лигата, за които несъмнено може да се твърди, че са всичко друго, но не и “аматьори” в баскетбола. Последните двама, както и Гагов, имат сериозни успехи в любимата игра и извън НАЛБ, а амбициите на Паляците бяха за място в топ 3. Христо Блидов остави добри впечатления със своята борбеност и отигравания в подкошието. Виктор Мишев пък показваше безупречна стрелба в рамките на целия сезон. Калин Златанов и Кирил Вълков пропуснаха доста мачове на отбора си, но когато бяха на терена, бяха готови на всичко, за да бъдат полезни на Паляците.

6 - Паляците - ОтборНай-резултатен от Паляците в редовния сезон беше Радослав Конов с 20.8 точки средно на мач, Истатков вкарваше по 14.9, а Гагов – по 13.8. В плейофите (четвъртфиналната серия срещу София БулсКонов вкарваше по 22.0 точки, а Георги Истатков и Виктор Мишев – по 8.3. От Истатков вероятно се очакваше повече в плейофите, но два по-слаби мача няма как да развалят цялостното впечатление за играта му.

В края на сезона Радослав Конов и Георги Истатков ще получат своите плакети като състезатели от идеалната (първа) петица на НАЛБ, а Боян Гагов ще получи своето отличие за част от втората петица. Същите трима ще получат и грамоти за показани отлични умения в рамките на целия сезон.

ТУК можете да намерите подробна информация относно статистиката за сезона, гласовете на отборите и т.н., а в самата статия ще видите и линкове към статиите с топ реализаторите (има и файл с точките на всеки един състезател, картотекиран в НАЛБ).

ПаляцитеРъководството на НАЛБ пожелава много успехи на всички от Паляците и ги кани на награждаването, което ще се проведе след последния финален двубой.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.