Радослав Томов: НАЛБ е един добре работещ проект

835

Като бронзов медалист в първенството на НАЛБ, финалист в турнира „Веселин Господинов” и за Суперкупата на НАЛБ през миналата година, амбициите на отбора на Норт Уест-Онлайн Машини със сигурност бяха насочени към „върха” в класирането и през сезон 2017/2018. Тимът от Северозапада зае пето място в редовния сезон и остана на крачка от полуфиналите, отстъпвайки на отбора на Сейнтс с 1:2 победи след изключително драматична и оспорвана четвъртфинална серия.

За равносметките и очакванията на Норт Уест-Онлайн Машини за новия сезон, разговаряме с Радослав Томов – състезателят, който пое отговорността да бъде и треньор на отбора, записвайки 8 поредни победи за старт на втория полусезон.

ТУК може да откриете повече информация относно първенството на НАЛБ през сезон 2018/2019. Всички 39 отбора, които участват в първенството на НАЛБ през настоящия сезон декларираха участието си в НАЛБ и през следващия сезон.

Ето какво сподели Радослав Томов:

Доволни ли сте от представянето на тима си през сезон 2017/2018? Върху какво трябва да работите занапред?

Като цяло не. Събрахме много широк състав с огромен потенциал, но за жалост не го показахме и наполовина. Трябва да работим най-вече върху смъкване на егото на някои състезатели, а също така да отделим време за повечко тренировки във фитнеса, защото физически не бяхме добре подготвени.

Кой пореден сезон ще бъде предстоящият 2018/2019 за отбора ви?

За мен лично четвърти с този отбор, а като цяло за Норт Уест – пети.

Как се промени НАЛБ във вашите очи за времето, през което сте част от лигата?

Градивно, организацията става все по-добра, измислят се нови и хубави инициативи. Като цяло НАЛБ е един добре работещ проект.

Какво ви дава НАЛБ и какво ви мотивира да участвате отново?

Връща старата тръпка от спорта, който сме тренирали дълги години, дава възможност да прекарваме време с добри приятели и да се борим заедно на терена. Мен лично спортната злоба и желание за победа ме мотивират най-много.

Как оценявате нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Доста добро, конкретно в първа дивизия има 7-8 абсолютно равностойни отбора, което също ни мотивира за новия сезон.

Какво бихте казали на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Ако им се играе организиран и добър аматьорски баскетбол, просто да участват.

И за финал какво си пожелавате и какви са очакванията ви за сезон 2018/2019?

Да се задържим като отбор и да станем още по-сплотени. Цел номер едно пред нас е най-накрая да спечелим златните медали.