Сезон 2019/2020: последни трансфери на полусезона

582

Както знаете, между първия и втория полусезон в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2019/2020 всеки отбор може да прибави до трима състезатели в състава си (стига да не надвишава бройката от 20 картотекирани). Разрешени са и трансферите между отборите, които участват в НАЛБ, стига обаче отборите да са от различни дивизии (т.е. състезател, който досега е бил в отбор в първа дивизия, например, може да премине само в отбор от втора, трета или четвърта дивизия по време на паузата). Всички отбори имаха време да картотекират нови състезатели до 19:00 часа на 03.01.2020 година. Вторият полусезон в първенството на НАЛБ за сезон 2019/2020 стартира на 06.01.2020 година. Вижте движенията по отборите до момента:

Сезон 2019/2020: първи трансфери на полусезона – тук ще откриете първите движения по отборите.

Сезон 2019/2020: втори трансфери на полусезона – тук ще откриете вторите движения по отборите.

Сега на вашето внимание представяме и последните:

Първа дивизия

 1. Ахил – към отбора се присъединява Даниел Тодоров
 2. Ероус – към отбора се присъединяват Джими Хънт, Стилиян Димитров и Калоян Панчев
 3. ФитСпо Баскет – към отбора се присъединява Джордж Харт Джуниър

Втора дивизия

 1. Фантомс – към отбора се присъединява Радостин Радков
 2. Кучетата от Младост – към отбора се присъединява Юлиан Николов
 3. Скравена – към отбора се присъединяват Владимир Димитров и Лазар Матев
 4. Паляците – към отбора се присъединява Иван Георгиев
 5. Атлетик 95 Куклен – към отбора се присъединява Даниел Клечков
 6. София Ентъртейнмънт – към отбора се присъединяват Александър Кендеров и Александър Павлов (с трансфер от Скай Уокърс и от драфта на НАЛБ)

Трета дивизия

 1. АК-47-ърс – към отбора се присъединяват Янко Минков, Алекбер Рамадан и Георги Рашков
 2. Джедай Мастърс – към отбора се присъединяват Виктор Владов (като състезател; досега той беше картотекиран само като помощник-треньор) и Денис Христов (с трансфер от Карлсберг)
 3. Ремонт Експерт – към отбора се присъединяват Владислав Шуранов и Марин Димитров

Четвърта дивизия

 1. Скай Уокърс – към отбора се присъединяват Радан Димитров, Ясен Стойков и Ивайло Разказов
 2. Ръш Баскетбол – към отбора се присъединяват Георги Чапанов и Даниел Колев
 3. Спейс Джемс – към отбора се присъединяват Димитър Борисов (с трансфер от Ремонт Експерт), Златко Иванов и Чудомир Тодоров

Отборът на София Лайънс е с нова емблема – ТУК ще откриете повече информация по въпроса. Емблемата на отбора е обновена и в сайта на НАЛБ. Всеки отбор имаше право да промени емблемата си в срок до 19:00 часа на 03.01.2020 година.

Вече може да видите окончателните състави, с които отборите ще се състезават до края на първенството за сезон 2019/2020.

Напомняме и че за да играе даден състезател в двубоите след края на редовния сезон във всяка от четирите дивизии от първенството на НАЛБ, трябва да има записано игрово време в поне 3 мача в редовния сезон.

Няколко уточнения:

 • Трябва да отбележим, че при трансфер съответният състезател ще фигурира в отборните профили и на двата отбора, от които е бил част в рамките на първенството. В профила на състезателя пък ще бъде упоменато специално, че е бил трансфериран на полусезона, тъй като в статистиката от сезона ще бъде изписано само името на последния (втория) отбор, от който е бил част.
 • За тези, които искат да играят в НАЛБ, но нямат отбор или за отборите, които търсят състезатели, не забравяйте за секцията Драфт в сайта на НАЛБhttps://nalb.bg/драфт/

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ