Сезон 2020/2021: трети трансфери на полусезона

351

Както знаете, между 20.12.2020 година и 04.01.2021 година всички участващи отбори в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2020/2021 могат да прибавят нови състезатели в състава си. ТУК може да откриете пълна информация по въпроса, в това число и във връзка с промените, които предприехме, имайки предвид обстановката в последните месеци. Разрешени са и трансферите между отборите, които участват в НАЛБ, стига обаче отборите да са от различни дивизии (т.е. състезател, който досега е бил в отбор в първа дивизия, например, може да премине само в отбор от втора, трета или четвърта дивизия по време на паузата). Всички отбори имат време да картотекират нови състезатели до 19:00 часа на 04.01.2021 година. Вторият полусезон в първенството на НАЛБ за сезон 2020/2021 стартира в 20:45 часа на 04.01.2021 годинаТУК може да откриете първите трансфери, а ТУК – вторите. А сега вижте и третите движения по отборите:

Първа дивизия

 1. Балкан Ботевград – към отбора се присъединява Александър Йонов
 2. Ахил – към отбора се присъединяват Момчил Вутов и Александър Мишев
 3. Карлсберг – към отбора се присъединява Константин Маринов
 4. Роботите – към отбора се присъединяват Васил Костов, Кристиян Манчев и Николай Истатков (и като състезател)

Втора дивизия

 1. Джобтайгър Дюдс – към отбора се присъединяват Георги Гюров, Александър Димитров и Емануил Здравков (от драфта на НАЛБ)
 2. София Ентъртейнмънт – към отбора се присъединяват Ахилеас Зикас, Любомир Дончев, Михаил Босев и Здравко Петков
 3. Лено – към отбора се присъединяват Роко Мавели, Хайдар Баракат, Кристиян Георгиев, Димитър Йорданов и Виктор Митев
 4. Фантомс – към отбора се присъединява Мунярадзи Маджия
 5. Мечките – към отбора се присъединяват Александър Тенев, Камен Табаков, Борис Георгиев (от драфта на НАЛБ), Георги Борисов и Ивелин Иванов

Трета дивизия

 1. АК-47-ърс – към отбора се присъединяват Кристиян Копев и Светослав Димитров
 2. Скай Уокърс – към отбора се присъединяват Николай Захариев и Марио Никодимов
 3. Ликуифайд – към отбора се присъединява Николай Лозев
 4. Ръш Баскетбол – към отбора се присъединяват Александър Пенков и Пламен Маринов

Четвърта дивизия

 1. Спейс Джемс – към отбора се присъединяват Йордан Тошев (с трансфер от Мечките), Дамян Стоянов (с трансфер от Ероус), Димитър Борисов и Златко Иванов
 2. Драгънс – към отбора се присъединяват Марко Янаконе (от драфта на НАЛБ) и Данте Матарацо (от драфта на НАЛБ)

Няколко уточнения:

 • Отборите, чиито трансфери са описани в статията, имат пълното право да добавят нови състезатели според правилата (това, че е описан един трансфер на даден отбор, например, не означава, че този отбор няма да се възползва и от останалите си до края на трансферния прозорец).
 • Трябва да отбележим, че при трансфер съответният състезател ще фигурира в отборните профили и на двата отбора, от които е бил част в рамките на първенството. В профила на състезателя пък ще бъде упоменато специално, че е бил трансфериран на полусезона, тъй като в статистиката от сезона ще бъде изписано само името на последния (втория) отбор, от който е бил част.
 • Към и/или след крайния срок за привличане на нови състезатели очаквайте нова статия с всички движения по отборите, които определено не са никак безинтересни.
 • За тези, които искат да играят в НАЛБ, но нямат отбор или за отборите, които търсят състезатели, не забравяйте за секцията Драфт в сайта на НАЛБhttps://nalb.bg/драфт/

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ