Станислав Иванов – MVP на Януари във II дивизия

555

Станислав ИвановСтанислав Иванов от Гуми-Нет е най-полезният състезател за месец Януари 2016 година във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – още утре, в Събота, 06.02.2016 година, когато отборът на Гуми-Нет се изправя срещу Спартанс.

След вече обявените 13 награди за най-полезен състезател на кръга във втора дивизия, дойде време и за третата месечна награда. През месец Октомври най-полезен състезател стана Мартин Славов от БГО Софтуер (ТУК можете да прочетете повече по въпроса). През Ноември като номер едно завърши Стефан Янев от Мечките (ТУК можете да прочетете повече по въпроса). През първия месец на 2016 година пък победител е Станислав Иванов от Гуми-Нет, като интересен факт е, че той завърши непосредствено след Янев в надпреварата за Ноември 2015 година.

За да вземе участие в класацията, всеки състезател трябва да е изиграл поне 3 мача в месеца, което така или иначе в случая с месец Януари се контролира и от друго условие – че за да участва състезател в дадената класация, трябва да е играл в поне 75% от срещите на тима си. Имайки предвид факта, че всеки отбор има по един мач в тези 4 кръга, само състезателите, изиграли поне 3 мача участват в класацията.

Номер 1 в класацията за Януари е Станислав Иванов от Гуми-Нет. Той постигна общ коефициент от 102 за 3 мача или средният му коефициент е 34.00. След него са Васил Костов от Саут Парк (общ коефициент от 96 за 4 мача) и Георги Георгиев от БГО Софтуер със среден коефициент от 24.00 (72 за 3 мача). Четвърти е Цветан Топалов от Мечките с 23.67 (общо 71 за 3 срещи), а топ 5 с общ коефициент от 85 за 4 мача допълва Филип Неделчев от Рапидо Куриери (средно по 21.25).

Станислав Иванов и Мартин МеханджиевСтанислав Иванов продължава с изключителното си представяне. Той стана най-полезен състезател на деветия, а след това беше номер едно и за следващия кръг. Именно Иванов е и един от главните виновници отборът на Гуми-Нет да продължава да бъде без загуба в първенството на НАЛБ за сезон 2015/2016. Той записва средни показатели от 14.5 точки, 11.2 борби и 3.1 асистенции средно на мач. Интересен факт е, че и в трите компонента той е подобрил драстично показателите си спрямо предишните сезони. Освен това, успеваемостта му при стрелбата за 2 точки е 52%. През Януари Станислав Иванов вкарва по 19.3 точки средно на мач и овладява по 13.7 борби. Със сигурност от отбора на Гуми-Нет има защо да се надяват Иванов да продължи да подобрява представянето си с всеки мач, а той напълно заслужено вече може да се похвали с още една престижна индивидуална награда в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Матю КлапТоп реализатор до момента във втора дивизия е Матю Клап от София Хоукс с 23.8 точки средно на мач. Втори е Стефан Янев от Мечките с 23.5, а трети е Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс с 22.0.

При борците лидер е Цветан Топалов от Мечките с 16.7 овладени топки под двата коша средно на мач, а след него са Иван Бонев от Ентъртейнмънт с 14.2 и Филип Неделчев от Рапидо Куриери с 12.8.

Иван ИвановПри асистенциите водач е Иван Иванов от Фитстоун със 7.3 асистенции средно на мач. Втори е Христо Велчев от Рапидо Куриери с 4.9, а трети – Мариян Калчев от ТУ-София с 4.5.

Най-добър „крадец“ до момента е Стефан Янев от Мечките с 3.3 откраднати топки средно на мач. Цветан Михайлов от Кралете е с 3.1, а топ 3 допълват Стефан Арсов от Джедай Мастърс и Явор Желев от ТУ-София с по 2.9.

Цветан ТопаловПри блокировачите първи е Цветан Топалов от Мечките с 4.4 чадъра средно на мач. Втори е Иван Бонев от Ентъртейнмънт с 2.4, а трети с по 2.0 блокирани стрелби на противникови състезатели са Георги Найденов от Мечките и Петко Гатев от Скритите Лимонки.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

Лидери във втора дивизия продължават да бъдат отборите на Микс и Гуми-Нет, които са без загуба до момента, въпреки че и двата тима записаха някои много трудни и инфарктни победи. Всички отбори в дивизията имат поне по една победа, а срещите са изключително интересни и оспорвани, като именно за това говори и временното класиране във втора дивизия, което можете да намерите ТУК.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG