Христо Гатев – MVP на втория кръг

876

Христо ГатевХристо Гатев от отбора на Олд Таймърс е най-полезният състезател във втория кръг на мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол. Гатев ще получи наградата си преди следващия двубой на тима си, който е в Неделя, 26.10.2014 година, от 16:15 часаТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон в НАЛБ.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

ТУК пък можете да видите формулата, която се използва за определяне на най-полезния състезател на всеки кръг.

Александър Гогов и Георги ПановОтново ще бъде изненада кой ще връчи наградата на най-полезния състезател на кръга. Припомняме, че Александър Гогов от Хелга получи наградата си от легендарния Георги Панов. За Панов очаквайте още много и интересна информация, включително и интервю.

Трябва да отбележим и че след като в първия кръг за сезон 2014/2015 Стефан Георгиев от Олд Старс 22 счупи рекорда за най-висок коефициент в лигата, който дотогава беше държан от Христо Гатев от Олд Таймърс, във втория кръг падна още един рекорд. Валери Ассев от София Лайънс счупи рекорда за най-много откраднати топки в един мач, като открадна цели 14. До този момент рекордът се държеше от Мартин Механджиев от Блейдс с 10.

Ето как изглеждат вече вечните рекорди:

Най-много точки в един мач от един отбор: Ботев 2012 – 122 (сезон 2013/2014, турнир за купата)

Най-резултатен мач: Блейдс – Хелга 102:101 (сезон 2012/2013, турнир за купата)

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 67

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Васил Голов (Олд Таймърс) – 11

Най-много борби в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 27

Най-много асистенции в един мач: Теодор Атанасов (Блейдс) – 12

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Георги Дангалаков (Хелга) – 6

Всички индивидуални рекорди, с изключение на тези на Георгиев и Ассев, са постигнати през сезон 2013/2014, но по всичко личи, че и тяхното време изтича.

Цветан ГеоргиевВ този кръг имаше и двама състезатели, които останаха на по една борба и една асистенция от трипъл-дабъл. Става дума за Цветан Георгиев от Ботев 2012 (на снимката) и Ивайло Константинов от Брикс. Припомняме, че до момента в историята на НАЛБ няма състезател, който да е постигнал трипъл-дабъл.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател в този кръг събра Христо Гатев от Олд Таймърс. Той постигна коефициент от 49, а отборът му победи Еър Фреш с 8 точки разлика. Това донесе на Гатев 41 точки за класацията. Втори остана Цветан Георгиев от Ботев 2012, който постигна коефициент от 43, а отборът му надделя над Олд Старс 22 със 17 точки разлика, т.е. Георгиев събра 26 за класацията. Със същия актив е и Георги Брестнички от Хелга – коефициент от 30 и победа на Хелга над Кучетата от Младост с 4 точки разлика. Четвърти е Марин Димитров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 24 точки за класацията – коефициент от 35 и победа над Рапидо с 11 точки разлика.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Валери Ассев от София Лайънс – 54. След него остана Христо Гатев от Олд Таймърс с 49. Третото място с по 43 делят Хрисимир Димитров от София Суперсоникс и Цветан Георгиев от Ботев 2012.

Топ реализатор на кръга стана Христо Гатев от Олд Таймърс с 42 точки (от общо 74 на отбора си). След него се нареди Валери Ассев от София Лайънс с 34. 30 вкара Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн. Четвърти с 29 е Николай Рътаров от Самел-90, а топ 5 допълва Хрисимир Димитров от София Суперсоникс с 28.

Най-добри борци на кръга станаха Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Марин Димитров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, като и двамата овладяха по 21 топки под двата коша. С по 18 приключиха Христо Гатев от Олд Таймърс и Георги Гулабчев от Политехника.

Състезателите с най-много асистенции в кръга се казват Цветан Георгиев от Ботев 2012 и Ивайло Константинов от Брикс. И двамата се отчетоха с по 9 точни завършващи подавания. След тях се наредиха Марио Александров от Кучетата от Младост и Йосиф Чернашки от София Лайънс с по 7.

Валери АссевНай-добър „крадец“ на кръга безапелационно е Валери Ассев от София Лайънс с 14 откраднати топки. Иван Ненчев от Кучетата от Младост е втори със 7. Топ 3 с по 6 допълват съотборниците в Антураж Захари Петров и Мариян Калчев, както и Радослав Конов от София Лайънс.

Най-добри блокировачи в кръга са Златан Ковчазов от Антураж и Асен Милушев от Рапидо, като и двамата блокираха по 4 изстрела на противникови състезатели. Трети е Христо Цеков от Ботев 2012 с 3 чадъра.

ТУК можете да разгледате снимките от втория кръг в НАЛБ, като определено си взехме бележка и намалихме фотосите (за първия кръг не ни стигна един албум, тъй като има ограничение от максимум 1000 снимки в албум). Сега са само 929.

Отново благодарим на всички участници и фенове! Очаквайте още статии, интервюта и материали.

Не пропускайте и нищо в страницата на НАЛБ във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG