Ангел Братанов – MVP на десетия кръг в III дивизия

690

Ангел БратановАнгел Братанов от отбора на Топ Тен е най-полезният състезател на десетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Братанов ще получи наградата си в Неделя, на 19.02.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу София Скай Уокърс от 16:30 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Топ Тен е един от новите отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол. Съответно през сезон 2016/2017 той се състезава в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София. Балансът на Топ Тен до момента е 6 победи и 4 загуби. Всъщност Топ Тен е вторият най-добре представящ се нов отбор през сезона. Единствено Волтрон е с по-добър баланс от отборите, които започват съществуването си през настоящия сезон. Топ Тен е и един от „най-горещите“ отбори и от последните си 6 мача е спечелил 5. Основните остриета в нападението на тима са Петър Данчев и Ангел Братанов. Данчев вече си извоюва награда за MVP на месеца, записа два трипъл-дабъла и стана MVP на мача на звездите в трета дивизия. Братанов вероятно едва сега започва с индивидуалните отличия. Трябва да споменем, че когато и Данчев, и Братанов са взели участие в мачовете на тима, Топ Тен има само 2 загуби – от Волтрон и Атлетик 95 Куклен – с по 7 точки разлика. Интересен факт е, че в десетия кръг отборът на Топ Тен се изправи срещу Мечките. „Мечките“ играят все по-добре и все по-успешно, и неслучайно най-полезните състезатели на осмия и деветия кръг са именно от МечкитеИво Георгиев и Йоаннис Кесисис. Това направи предизвикателството за Топ Тен още по-сериозно. В крайна сметка Топ Тен измъкна победата драматично със 71:67. Преди началото на последната част тимът изоставаше с цели 11 точки, но успя да я спечели с 28:13. Ангел Братанов изигра отличен мач и завърши с 18 точки (3/7 за 2 точки, 4/9 за 3 точки), 7 борби, 6 откраднати топки, 3 асистенции и 2 чадъра за коефициент от 21. Петър Данчев завърши с 23 точки, 10 борби и 5 асистенции, но и 9 грешки, а и пропусна цели 19 изстрела за 2 и 3 точки. Трябва да споменем и невероятното включване на Димитър Борисов в мача, който за 15 минути на терена, влизайки от пейката, реализира 15 точки (4 тройки). Роденият в Ивайловград Братанов демонстрира невероятни умения в течение на целия сезон. Той е главният виновник за реализирането на „проекта“ Топ Тен, а повече от категорично показва и че се грижи прекрасно за неговото развитие. Освен с организационните си качества той е незаменим за отбора и с това, което прави на терена. Благодарение на изключителната си стрелба от далечно разстояние той е вторият състезател с най-много реализирани тройки в дивизията. Той е и втори по минути средно на мач. Преди него е само съотборникът му Петър Данчев. Братанов играе първия си сезон в НАЛБ, а за 8 мача до момента има средни показатели от 20.0 точки, 8.8 борби, 3.5 асистенции, 2.4 откраднати топки и 1.0 чадър. На отбора на Топ Тен му остават 5 мача до края на редовния сезон, а при положителна развръзка в срещите и малко шанс при двубоите на преките конкуренти, тимът воден от Ангел Братанов може да влезе и в четворката, което да отвори широко вратите за отбора преди началото на плейофите. А сега можем само отново да поздравим сърцатия лидер на Топ Тен за първата му, но напълно заслужена, награда в кариерата му в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ангел БратановИнтересен факт е, че Ангел Братанов не е с най-много точки за класацията. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иван Паничерски от Волтрон. Той постигна коефициент от 37, а тимът му победи Кралете с 1 точка разлика. По този начин Паничерски събра 36 точки за класацията. Втори е съотборникът му Константин Касъров от Волтрон с 20 точки за класацията (коефициент от 21). И двамата обаче вече са стигали до отличието за най-полезен състезател на кръга. Според правилата, описани ТУК, един състезател може да достигне до индивидуалната награда само веднъж в рамките на един сезон. За Паничерски и Касъров остава признанието, че те остават в историята като най-полезни състезатели и на този кръг. Това е поредно невероятно постижение за тях, а самият факт, че отборът им продължава да е единственият в НАЛБ без загуба, както и че двамата са в топ 4 по коефициент в дивизията, говори сам по себе си. На трето място е Ангел Братанов от Топ Тен със 17 точки (коефициент от 21 и победа на тима му над Мечките с 4 точки разлика). Четвърти е Николай Цонков от Джедай Мастърс с 12 точки за класацията (коефициент от 17 и победа на тима му с 5 точки разлика над Стрийт Бенгърс). Топ 5 допълва Димитър Борисов от Топ Тен с 11 точки (коефициент от 15).

За историята:

Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Иван Паничерски (Волтрон), Константин Касъров (Волтрон), Ангел Братанов (Топ Тен)

Иван ПаничерскиНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Иван Паничерски от Волтрон – 37. На второ място е Калеб Акенс от Фантомс с 32. Топ 3 допълват Кристиян Шотев от Бойз Фром Да Хууд и Антон Начев от Кралете с коефициент от по 30. Никола Миков от София Скай Уокърс е с 29.

Най-много точки в кръга вкара Иван Паничерски от Волтрон – 32. След него са съотборниците Антон Начев и Деян Михов от Кралете с по 28. Владимир Георгиев от Бойз Фром Да Хууд и Борислав Каменов от Любимец се отчетоха с по 26 точки.

Калеб АкенсНай-много борби в кръга овладя Калеб Акенс от Фантомс – 20. Иван Кунчев от Джедай МастърсФурууа Брендакс от Стрийт Бенгърс и Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен са с по 16 борби. Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс, Любомир Церковски от Атлетик 95 Куклен и Кристиян Шотев от Бойз Фром Да Хууд останаха с по 13 овладени топки под двата коша.

Антон НачевС най-много асистенции в кръга приключи Антон Начев от Кралете – 9. Втори е Радослав Йорданов от Волтрон с 8. Петромил Терзиев от Атлетик 95 Куклен и Владимир Георгиев от Бойз Фром Да Хууд са с по 7. Топ 5 допълва Никола Миков от София Скай Уокърс с 6 точни завършващи подавания.

Владимир ВасилевНай-добър “крадец” на кръга е Владимир Василев от Виваком с 14 откраднати топки. Второ място заема Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 8. Ангел Братанов и Даниел Делиоланов от Топ Тен, както и Емил Карасанов от Блу Девилс завършиха с по 6.

Топ блокировачът на кръга е Иван Паничерски от Волтрон с 6 чадъра. Втори е Калеб Акенс от Фантомс с 4. Георги Найденов от Мечките и Явор Николаев от Ботев 2012 Б са с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Владимир Георгиев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Иван Паничерски (Волтрон)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком), Константин Касъров (Волтрон)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Борис Тодоров (Виваком)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Борислав Георгиев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс), Иво Георгиев (Мечките)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Йоаннис Кесисис (Мечките)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Иван Паничерски (Волтрон), Константин Касъров (Волтрон), Ангел Братанов (Топ Тен)

Йоаннис Кесисис и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на осмия кръг в трета дивизия за сезон 2016/2017 Йоаннис Кесисис от Мечките получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG