Ангел Братанов – MVP на Януари в III дивизия

624

Ангел БратановАнгел Братанов от Топ Тен е най-полезният състезател за месец Януари 2017 година в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017, София. Той вече получи наградата си.

След обявените до края на Януари 2017 година 10 награди за най-полезен състезател на кръга в трета дивизия, дойде време и за третата месечна награда.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца.

Номер 1 в класацията за Януари е Ангел Братанов от Топ Тен със среден коефициент от 31.33 (94 за 3 мача). На второ място се нарежда Иван Паничерски от Волтрон с 30.00 среден коефициент (90 за 3 мача). Трети с общ коефициент от 86 за 3 мача или средно по 28.67 на мач е Калеб Акенс от Фантомс. Петър Данчев от Топ Тен е след тях – с 27.67 (общо 83 за 3 мача). Топ 5 в класацията допълват Константин Касъров от Волтрон и Владимир Василев от Виваком с коефициент на полезно действие от по 24.00 средно на мач (72 общо за 3 мача).

Ангел Братанов и Марин МеханджиевОтборът на Топ Тен продължава с отличното си представяне и е вторият най-добър нов отбор в Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017 (след Волтрон). Топ Тен се представя блестящо и към днешна дата е с баланс от 9 победи и 4 загуби в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София. Основният двигател на отбора както на терена, така и извън него, се казва Ангел Братанов. Именно Братанов е човекът, който дава началото на амбициозния проект, наречен „Топ Тен“. И докато често Петър Данчев от Топ Тен попада под светлините на прожекторите със своите трипъл-дабъли и наскоро постигнатия куадрипъл-дабъл, за които можете да откриете повече информация ТУК, то отличието за Братанов съвсем не е изненадващо. В голяма част от срещите на Топ Тен Ангел Братанов записва най-добри показатели за своя отбор, тъй като въпреки стряскащата си статистика, Петър Данчев консумира голяма част от атаките на отбора си, респективно има и повече пропуски, които влияят негативно на коефициента му. Разбира се, неминуемо при постоянната игра с топката Данчев допуска и повече грешки. През месец Януари 2017 година Топ Тен се представи чудесно и завърши с 3 победи от 3 мача. Трябва да отбележим и че Топ Тен все още не познава вкуса на поражението през настоящата календарна година, а тимът вече е в серия от 6 поредни победи през 2017 година. Последно загуби на 27.11.2016 година. Ангел Братанов стигна до отличието за най-полезен състезател на кръга в края на Януари, а отличното му представяне и средният коефициент от над 31 в срещите на тима му през първия месец от годината му носят и ново отличие. Братанов заема второ място в дивизията за най-много реализирани тройки през сезона, а начинът, по който води отбора си, за пореден път затвърждава незаменимостта на родения в Ивайловград Ангел Братанов. За 8 срещи до края на Януари той записва средни показатели от 20.0 точки, 8.8 борби, 3.5 асистенции, 2.4 откраднати топки и 1.0 чадър. Неслучайно Братанов може да се похвали с поредна напълно заслужена индивидуална награда.

Петър ДанчевТоп реализатор в трета дивизия до момента е Петър Данчев от Топ Тен с 28.25 точки средно на мач. Втори е Радослав Йорданов от Волтрон с 24.55, а топ 3 допълва Момчил Маринов от Виваком с 23.45.

Калеб АкенсПри борците лидер е Калеб Акенс от Фантомс с 18.14 борби средно на мач. След него са Константин Касъров от Волтрон с 14.0 и Петър Данчев от Топ Тен с 13.63.

Петър ДанчевПри асистенциите водач е Петър Данчев от Топ Тен с 6.83 точни завършващи подавания средно на мач. Антон Начев от Кралете се отчита средно с по 4.89 асистенции, а трети е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 4.73.

Йосиф ЧернашкиНай-добър „крадец“ до момента е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 4.00 откраднати топки средно на мач. Втори е Антон Начев от Кралете с 3.78. Топ 3 допълва Георги Димитров от Скравена с 3.70.

Калеб АкенсПри блокировачите първи е Калеб Акенс от Фантомс с 3.86 чадъра средно на мач. Втори е Константин Касъров от Волтрон с 2.55, а топ 3 допълва Боян Матраков от Блу Девилс с 2.00 блокирани стрелби на противникови състезатели средно на мач.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2016 година в трета дивизия: Петър Данчев (Топ Тен)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2016 година в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на месец Януари 2017 година в трета дивизия: Ангел Братанов (Топ Тен)

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG