Антонио Николов – MVP на тринадесетия кръг във II дивизия

772

Антонио НиколовАнтонио Николов от отбора на Рапидо Куриери е най-полезният състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Николов ще получи наградата си в Неделя, на 22.01.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Дървоядите-Рафи от 18:15 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Рапидо Куриери продължава с блестящото си представяне във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017. И въпреки чудесното представяне на тима в първата половина на шампионата, имайки предвид невероятно изравнените сили в дивизията, от Рапидо Куриери съвсем резонно прибавиха още качествени състезатели на полусезона. Единият от тях се казва Антонио Николов и след едва два мача в НАЛБ той вече започва да оставя своята следа. Атлетичността на Николов е изключителна и неслучайно той попадна в класациите още в първия си мач за Рапидо Куриери – вижте ТУК. В първия си мач в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол той завърши с 27 точки (9/17 за 2 точки и 3/4 за 3 точки) и 14 борби за коефициент от 35, а тимът му се наложи над БГО Софтуер Булс. Във втория си мач Антонио Николов се представи на още по-високо ниво. Рапидо Куриери надделя над София Хоукс с 4 точки разлика, а Николов завърши с 25 точки (6/12 за 2 точки, 3/7 за 3 точки и 4/5 от линията за изпълнение на наказателни удари) и 15 борби. Срещу него бяха извършени и цели 7 нарушения. Той завърши с коефициент на полезно действие от 33 – най-много от всички състезатели в мача. 23-годишният състезател прекара на терена пълни 40 минути и напълно заслужено още във втория си мач от кариерата си в НАЛБ достига до първото си индивидуално отличие. А имайки предвид, че за 2 мача има средни показатели от 26.0 точки и 14.5 борби, съвсем логично е да очакваме Антонио Николов да стигне и до още индивидуални награди до края на сезона.

Антонио НиколовНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Антонио Николов от Рапидо Куриери. Той постигна коефициент от 33, а тимът му се наложи с 4 точки разлика над София Хоукс. По този начин Николов събра 29 точки за класацията. На второ място в класацията с еднакъв брой точки от по 21 са Борис Станков от Джобтайгър Дюдс (коефициент от 23 и победа на своя тим над БГО Софтуер Булс с 2 точки разлика) и Николай Рътаров от Титаните (коефициент от 38 и победа на тима му със 17 точки разлика над Дървоядите-Рафи). Преслав Стефанов от Джобтайгър Дюдс е с 16 точки за класацията (коефициент от 21).

Николай РътаровНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Николай Рътаров от Титаните – 38. Втори е Георги Георгиев от БГО Софтуер Булс с 37. На трето място е Антонио Николов от Рапидо Куриери, който завърши с коефициент от 33. На четвърто място е Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б с 29. Топ 5 допълва Мартин Димов от Гуми-Нет с коефициент от 27.

Георги ГеоргиевНай-много точки в кръга вкара Георги Георгиев от БГО Софтуер Булс – 38. Второ място заема Николай Рътаров от Титаните с 31. С по 25 реализирани точки завършиха Антонио Николов от Рапидо Куриери и съотборниците Ахилеас Зикас и Марио Юруков от София Ентъртейнмънт.

Най-много борби в кръга овладя Николай Рътаров от Титаните – 18. След него с по 15 борби са Антонио Николов от Рапидо Куриери, Руслан Брезов от Дървоядите-Рафи и Денис Василев от Монстарс. Топ 5 допълват Рангел Праматаров от Фитстоун и Петър Попов от Кучетата от Младост Б с по 14 овладени топки под двата коша.

Бойко ПетковС най-много асистенции в кръга приключи Бойко Петков от Паляците – 11. Радослав Романов от Дървоядите-Рафи и Брайън Хорнек от Джобтайгър Дюдс останаха с по 8. Калин Златанов от Паляците, Владимир Георгиев от Фитстоун и Бойко Новаков от Титаните се отчетоха с по 7 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга са Светослав Петров от БГО Софтуер Булс и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б с по 7 откраднати топки. След тях са Иван Иванов от Фитстоун, Боби Петров от София Ентъртейнмънт, Георги Георгиев от БГО Софтуер Булс и Борис Станков от Джобтайгър Дюдс с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачите в кръга са Руслан Брезов от Дървоядите-Рафи, Асен Милушев от Паляците и Любомир Орешаров от Фитстоун с по 3 чадъра. Бойко Петков от Паляците, Петър Попов от Кучетата от Младост Б, Ясен Янков и Димитър Йошев от Фитстоун, Георги Романов от Дървоядите-Рафи и Преслав Стефанов от Джобтайгър Дюдс се отчетоха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия:
Николай Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните), Николай Рътаров (Титаните), Мартин Механджиев (София Хоукс), Даниел Дончев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Теодор Велчев (Рапидо Куриери), Андрей Митрев (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Светослав Петров (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Георги Георгиев (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Светослав Петров (БГО Софтуер Булс), Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Станислав Иванов (Гуми-Нет)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Руслан Брезов (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Иван Иванов (Фитстоун)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Стефан Пенков (Фитстоун)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Антонио Николов (Рапидо Куриери)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG