Антония Загорова – MVP на четвъртия кръг при жените

695

Антония ЗагороваАнтония Загорова от отбора на Балкан Лейдис е най-полезната състезателка в четвъртия кръг в женското първенство на НАЛБ. Тя ще получи наградата си преди следващия мач на тима си. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за женското, така и за мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете повече относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Загорова печели приза в четвъртия кръг, постигайки коефициент от 26, а отборът на Балкан Лейдис надделя над Фриски с 9 точки разлика. Всичко това донесе на Антония Загорова 17 точки за класацията. Също 17 точки постигна и най-полезната състезателка в третия кръг, а именно Мирена Денчева от Шаркс. Тя постигна коефициент от 36, а отборът й победи Флай Болърс с 19 точки разлика. Така или иначе, наградата щеше да отиде при Загорова и заради политиката на НАЛБ и сътрудниците ни от Airball.bg, а именно наградата да достигне до максимално много участници. Все пак, реверансът към Денчева ще е запазеното място в историята, като за този кръг като най-полезни ще бъдат вписани Загорова и Денчева. Трета в класацията за този кръг завърши Еми Ушагелова от Балкан Лейдис с коефициент от 11 и 2 точки за класацията, а четвърта е Ивета Андреева от Шаркс – коефициент от 20 и 1 точка за класацията.

Най-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезна състезателка) постигна Мирена Денчева от Шаркс – 36. След нея с 26 остана Антония Загорова от Балкан Лейдис, а трета е Ивета Андреева от Шаркс с 20. Ивана Пирнарева от Флай Болърс е четвърта с коефициент от 16, а топ 5 допълва Румяна Давидкова от Фриски с 14.

Най-много точки в кръга за трета поредна седмица отбеляза Мирена Денчева от Шаркс, като този път тя се отчете с 24 пункта. Весела Ковачева от Фриски остана с 18, а трети с по 16 са Антония Загорова от Балкан Лейдис и Ивета Андреева от Шаркс.

Класацията за най-много борби в кръга е спечелена от Антония Загорова от Балкан Лейдис, която овладя 15 топки под двата коша. След нея с 14 борби е Мирена Денчева от Шаркс, а трета с 11 е Ивана Пирнарева от Флай Болърс.

Еми УшагеловаС най-много асистенции кръга приключи Еми Ушагелова от Балкан Лейдис – 5. С по 3 завършиха Силвия Иванова от Шаркс, Веселина Димитрова от Флай Болърс, Румяна Давидкова от Фриски, Надежда Антонова от Фриски, Моника Тодорова от Балкан Лейдис и Марина Гелова от Балкан Лейдис.

С най-много откраднати топки (по 4) в кръга се отчетоха Еми Ушагелова от Балкан Лейдис, Румяна Давидкова от Фриски, Мирена Денчева от Шаркс и Силвия Иванова от Шаркс.

При чадърите като номер 1 приключиха също 4 състезателки – Симона Димитрова и Еми Ушагелова от Балкан Лейдис, както и съотборничките в Шаркс Лили-Ана Николова и Габриела Георгиева.

Мирена ДенчеваНай-полезната състезателка за третия кръг Мирена Денчева от отбора на Шаркс пък получи наградата си.

Награди я Иван Панов, който е част от кампанията ни „Забравените лица“.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много интересни клипове от срещите в НАЛБ – ТУК. Във Фейсбук страницата ни пък ще откриете както много информация, така и изключително много и вълнуващи снимки.

Весела КовачеваНай-полезната състезателка за месец Октомври 2014 година Весела Ковачева от отбора на Фриски пък получи още една награда, осигурена с любезното съдействие на Bball.bg.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG