Атанасиос Моногенис – MVP на десетия кръг при мъжете

1019

Атанасиос Димитриос Моногенис - 20130226Атанасиос Моногенис от отбора на Костенец е най-полезният състезател в десетия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си, още утре – на 25.01.2015 годинаТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Най-много точки за класацията в този кръг събра именно Атанасиос Моногенис от Костенец. Той постигна коефициент от 30, а отборът му надделя над Еър Фреш с 5 точки разлика. Всичко това донесе на Моногенис 25 точки за класацията. След него се нареди Христо Цеков от Ботев 2012, който постигна 21 точки за класацията (коефициент от 45 и победа на тима му над София Хоукс с 24 точки разлика). Трети е Ивайло Константинов от Брикс с 20 точки за класацията (коефициент от 37 и победа на Брикс над Антураж със 17 точки разлика). С по 15 точки за класацията на четвърто място са Станислав Иванов от Блейдс (коефициент от 22 и победа на Блейдс над Самел-90 със 7 точки разлика), Методи Александров от Найки (коефициент от 26 и победа на Найки над Дървоядите с 11 точки разлика) и Димитър Търпанов от НСА (коефициент от 29 и победа на НСА над Дефект с 14 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Христо Цеков от Ботев 2012 – по 45. Валентин Кунторов от Олд Старс 22 остана трети с 38, а четвърти е Ивайло Константинов от Брикс с 37. Дамян Диков от НСА се отчете с 34, а Атанасиос Моногенис от Костенец – с 30.

Христо ЦековНай-много точки в кръга вкара Христо Цеков от Ботев 2012 – 40. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 се отчете с 31, а Дамян Диков от НСА реализира 29. Съотборникът му в НСА Димитър Търпанов вкара 27. Матю Клап от София Хоукс пък е пети с 25 точки.

Най-много борби в кръга хванаха Виктор Виденов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Мартин Димов от Дървоядите – по 20. Кирил Николов от Самел-90 овладя 18 топки под двата коша, а четвърти със 17 борби е Методи Александров от Найки. Съотборниците в Олд Старс 22 Валентин Кунторов и Стефан Георгиев, както и Христо Цеков от Ботев 2012, се отличиха с по 16.

С най-много асистенции в кръга се отчете Ивайло Константинов от Брикс – 8. След него със 7 остана Христо Христов от Лъвовете. 6 точни завършващи подавания направи Филип Сребров от Брикс, а Борис Бракалов от НСА, Марин Димитров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Симеон Рътаров от Самел-90, Искрен Николов от Еър Фреш, Владимир Василев от Дефект и Димитър Търпанов от НСА приключиха мачовете на своите отбори с по 5 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Галимир Томов от НСА, който открадна цели 8 топки от противникови състезатели. Благовест Русев от Костенец се отчете с 6, а по 5 „кражби“ реализираха Стефан Арсов от Джедай Мастърс, Георги Колев от София Хоукс, Георги Тилов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Мартин Димов от Дървоядите.

Топ блокировачът в кръга е Иван Коларов от Блейдс, който направи 5 чадъра. Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн се отличи с 4, а по 3 блока записаха Кирил Николов от Самел-90, Александър Анастасов от Дефект, Иван Вачков от София Булс, Тони Прокопиев от София Булс и Димитър Търпанов от НСА.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Обръщаме внимание на факта, че отложеният мач между София Булс и НСА от деветия кръг е причислен в класацията за най-полезен състезател именно на десетия кръг. Срещите от десетия кръг, които все още не са се играли, ще бъдат причислени към кръговете, по времето на които се изиграят. Става дума за 4 мача: София СпартансНорт УестСофия ЛайънсКучетата от МладостМешетатаОлд Таймърс и ХелгаРапидо.

Хрисимир Димитров и Борис АрсовНай-полезният състезател на деветия кръг Хрисимир Димитров от София Суперсоникс пък получи наградата си. Връчи му я легендарната баскетболна личност Борис Арсов.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много и интересни клипове от срещите в лигата – ТУК.

Във Фейсбук страницата ни пък ще намерите много информация, както и изключително много и вълнуващи снимки.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG