Блиц интервю със Стилиян Запорожанов, Микс

577

Стилиян ЗапорожановОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Стилиян Запорожанов от отбора на Микс. Отборът на Микс играе втория си сезон в НАЛБ (като броим турнира за купата миналата година под името Тънкаж), а Запорожанов има изиграни вече 12 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Микс в плейофите е победителят в серията Джедай Мастърс/Дюдс.

Вижте какво сподели Стилиян Запорожанов:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Микс и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Стилиян Запорожанов: Първа година в аматьорската лига – първо място в редовния сезон! Каква по-хубава равносметка от това? 🙂

Мисля, че говоря от името на целия отбор, когато казвам, че за нас сезонът е успешен, ако всеки мач се забавляваме и побеждаваме. В лигата не се състезаваме с никой друг отбор, освен с нас самите – гледаме всеки мач да играем по-добре и по-задружно. Това за нас е успехът.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Стилиян Запорожанов: При нас амбиции не съществуват. Имаме си цел и тя е една-единствена – първо място през редовния сезон и първо място в плейофите. Ще направим всичко възможно да я постигнем.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Стилиян Запорожанов: Нашият отбор Микс и най-тежкият ни противник – Гуми-Нет.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Стилиян Запорожанов: Искам да отлича всички от отбора, които се раздаваха във всеки мач. Също така трябва да отлича и нашият треньор, организатор и капитан Данаил Милев, без когото участието ни в НАЛБ нямаше да е възможно! Благодарим, Данка! 🙂

МиксРазкажи ни малко повече за Микс. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Стилиян Запорожанов: Микс беше създаден буквално за 2 седмици. Събрахме се бивши съотборници, които сме играли заедно в предишни години. Трудности не сме имали, освен кой е хвърлил повече и кой не е подал на другия – нормалните трудности. 🙂

Очаквания за бъдещето нямаме, мислим мач за мач и се надяваме да спечелим всички мачове до края.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Стилиян Запорожанов: Както вече казах, „Виновникът“ за успешната организация на нашия отбор е нашият капитан и треньор Данаил Милев. На него определено му коства доста усилия да се справи с 12 различни души, но смятам, че неговите организационни и приятелски качества повлияха на всички и са в основата на нашия успех досега. Винаги съм казвал и винаги ще го казвам – „Без Данаил, неговата организация и себеотдаденост, отборът на Микс надали ще играе в НАЛБ.”.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Стилиян Запорожанов: Кратко, точно и ясно – бъдещето на развлекателния баскетбол! Изключителна организация и коректност. Радвам се, че съм част от нея! 🙂

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Стилиян Запорожанов: Промотирайте се повече, за да може повече хора да разберат за вас. 🙂

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Стилиян Запорожанов: Всичко е супер! Разделянето на дивизиите беше умно решение, тъй като класата на играчите в тях е различна. В първа дивизия играят бивши професионални играчи с много опит, докато във втора дивизия се набляга повече на развлекателната страна на спорта. Нашият отбор много се радва, че инициатива като НАЛБ расте с всеки изминал сезон и че набира все повече последователи.

МиксКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Стилиян Запорожанов: „Елате да ви понамачкаме, за да не се чудите повече!“ 😀

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Стилиян Запорожанов: Отборът на Микс задружно благодари на целия екип на НАЛБ. Успех!