Блиц интервю с Борислав Михайловски, Дюдс

650

Борислав МихайловскиОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Борислав Михайловски от отбора на Дюдс. Отборът на Дюдс играе първия си сезон в НАЛБ, а Михайловски има изиграни вече 19 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Дюдс в плейофите беше отборът на Джедай Мастърс, а след отраняването му Дюдс се изправя срещу Микс.

Вижте какво сподели Борислав Михайловски, който е и дългогодишен приятел на НАЛБ:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Дюдс и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Борислав Михайловски: Здравейте! Целта пред нас беше да създадем ядро, което да продължи и в сезон 2016/2017. В началото никой не познаваше никого и изненадите в характери и начин на игра бяха неизбежни. Равносметката е: 4, 5 души, които бяхме постоянни през годината, сработихме се и гледаме напред. Също така научих много уроци, които ще ме предпазят от досадни грешки догодина. Далеч сме от играта, която искаме. В началото бих искал да благодаря и на нашия спонсор – JOB TIGER и да се обърна лично към г-н Светлозар Петров, без чиято помощ нямаше да можем да осъществим първия си сезон в НАЛБ – благодаря ти, приятелю!

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Борислав Михайловски: Вероятно ще бъдем в трета дивизия. Целта е влизане в тройката и борба за втора дивизия през сезон 2017/2018.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Борислав Михайловски: Във втора дивизия – София Хоукс, Саут Парк, Микс, Гуми-Нет. В първа – Брикс и Олд Старс 22.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Борислав Михайловски: Не мога да не отлича Борис Станков. Не толкова за показателите му, които за нашия отбор са впечатляващи, но за сериозността му и за  прекрасните му личностни качества. Благодаря и на всички останали, без изключение, защото всеки имаше своя силен момент, с който помогна на останалите и на отбора като цяло. От другите отбори ми прави впечатление Радослав Йорданов от Саут Парк.

ДюдсРазкажи ни малко повече за Дюдс. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Борислав Михайловски: Преди години в зала Локомотив гледах мач между София Булс и Блейдс. Изглеждаше ми толкова непостижимо – бях на 40+, 178 см, 95 кг и не познавах нито един човек, с когото да играя баскетбол. Стоян от Академик направи страхотен жест за мен и можех да влизам в залата рано сутрин. След време Ицо от Локомотив ме пускаше да играя с децата. И така, крачка след крачка започнаха нещата. В началото ядрото, което играеше в Академик беше от Мелон ООД, благодарение на Теофан Константинов, мой приятел, чието отсъствие много ми тежи. После започнаха да идват и други момчета, канехме се от уста на уста. После се запознах с Мартин Механджиев покрай поръчка на потник и нещата се завъртяха. През тренировките на Дюдс минаха и ще минат още много, предимно неопитни в баскетбола играчи, докато се намерим, но пътят е по-сладък от самата цел. За следващия сезон правим доста по-добра организация. Ще имаме треньор, по-сериозна селекция, тимов автобус и кетъринг. Последните две са шега, разбира се. С първоначалния вариант на тази селекция ще участваме и в турнира за купата.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Борислав Михайловски: Това е мой проект, който ми позволява първо да тренирам и на второ място да играя баскетбол на прилично за мен ниво. От следващия сезон в организацията ще имам и съмишленик. Усилията са значителни за зает човек.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Борислав Михайловски: Наистина разбирате от организация и това си личи.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Борислав Михайловски: Трети съдия и изключително важното за мен – време за разгряване. Това е нещото, което не прави удоволствието ми пълно. Но също така и разбирам пречките пред осъществяването му. Надявам се да ме изненадате приятно.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Борислав Михайловски: Добре знаете, че аз съм един от ревностните ви съмишленици и човек, който смята, че това което правите е достойно за уважение и признание. Дано разширяването на НАЛБ не породи обратен ефект. Понякога бързото развитие не е устойчиво, особено във враждебна среда. Основната перспектива е да се промени средата от враждебна в приятелска, тогава нещата рязко ще се осмислят. Но също така виждам и тенденции за пробиви отвътре, така че битката ви предстои.

ДюдсКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Борислав Михайловски: Ако искате да играете организиран баскетбол – това е мястото!

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Борислав Михайловски: Благодаря и аз!