Блиц интервю с Ивайло Иванов, Кучетата от Младост

422

Ивайло ИвановОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Ивайло Иванов от отбора на Кучетата от Младост. Отборът на Кучетата от Младост играе втория си сезон в НАЛБ, а Иванов има изиграни вече 33 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Кучетата от Младост в плейофите беше отборът на АктивТрейдс, а след отстраняването му на пътя на Кучетата от Младост застава Олд Старс 22.

Вижте какво сподели Ивайло Иванов:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Кучетата от Младост и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Ивайло Иванов: Здравейте! Отминалият редовен сезон беше много конкурентен и всеки мач беше срещу сериозен противник. Мисля, че това се отрази на нашето представяне. Не успяхме да подържаме постоянно ниво, но въпреки всичко сме в топ 8 на първа дивизия, което за мен е успешно представяне.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Ивайло Иванов: Амбициите ни продължават да бъдат да се забавляваме на терена и да играем нашия баскетбол, но амбиции, свързани с конкретно място в класирането, нямаме.

Кои са фаворитите според теб?

Ивайло Иванов: Безспорно в двете дивизии се очертаха по 2 отбора като най-големи фаворити. В първа дивизия – Олд Старс 22 и Брикс, във втора – Микс и Гуми-Нет. Въпреки това според мен и в двете дивизии отборите от топ 5 имат добри шансове да спечелят.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Ивайло Иванов: В нашия отбор всеки има важна роля и може да изпъкне с качествата си във всеки един мач. Така че мога да отлича всички. Определено силно впечатление правят играчите, играли на професионално ниво с присъствието си и играта си по терена.

Кучетата от МладостРазкажи ни малко повече за Кучетата от Младост. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Ивайло Иванов: Видяхме в НАЛБ възможност да направим отбор, в който сме хора израснали заедно, играейки баскетбол. Водени сме от любовта към играта, така че трудностите, с които трябваше да се справяме, не влияеха по някакъв начин. За купата със сигурност ще участваме, но повече яснота ще имаме като завършат плейофите.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Ивайло Иванов: Въобще дори не ги приемам за досадни. Организацията е детайл от цялото участие, който не влияе негативно.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Ивайло Иванов: За двата сезона досега, в които сме участвали, мислим, че е на перфектно ниво.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Ивайло Иванов: Увеличаване на броя на съдиите, за по-равномерно разпределяне на работата в мачовете.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Ивайло Иванов: Страхотно е, че положихте и много усилия за развиването на училищния баскетбол в София. Сигурен съм, че за в бъдеще ще организирате турнири и в други градове на България.

Кучетата от МладостКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Ивайло Иванов: Да вземат участие в турнира за купата на НАЛБ!

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Ивайло Иванов: Благодаря ви и аз! Бъдете живи и здрави, и продължавайте в същия дух! 🙂