Блиц интервю с Любомир Ангелов, София Лайънс

470

Любомир АнгеловОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Любомир Ангелов от отбора на София Лайънс. Отборът на София Лайънс играе третия си сезон в НАЛБ, а Ангелов има изиграни вече 54 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред София Лайънс в плейофите е отборът на Спортни Настилки-Зуум Дизайн.

Вижте какво сподели Любомир Ангелов, който е и член на Дисциплинарната комисия към НАЛБ:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на София Лайънс и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Любомир Ангелов: Здравейте от отбора на София Лайънс! За нас това беше един изключително труден етап. Причината за това не беше друга, ами силната конкуренция в първа дивизия. Трябва да подчертая обаче, че аз съм изключително доволен от отбора и представянето ни. Изградихме един успешен и единен екип, който може успешно да се противопостави на всеки противник. Развивахме се с всеки мач и в момента сме достигнали най-високото си ниво досега.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Любомир Ангелов: Винаги сме се целили в челото на класирането, независимо от резултатите. Това ни мотивира. С всеки следващ мач ставаме по-единни и комуникацията в отбора се подобрява. Няма да се учудя, ако успеем да изненадаме съперниците си в плейофите и достигнем до полуфинали.

Кои са фаворитите в първа дивизия според теб?

Любомир Ангелов: Безспорно това са Брикс и Олд Старс 22, но дори и те могат да бъдат победени, както личи и от статистиката.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Любомир Ангелов: Тук е моментът да благодаря на всички момчета за всеотдайността, желанието и сърцето, което влагат във всеки двубой. Независимо от резултатите понякога всички успяваха да се изправят и да гледат напред. Ние сме отбор и духът в отбора е такъв. Смятам, че това е основната причина за подема ни. Няма да отличавам никого от отбора ни, защото независимо от статистиките, всеки има своя незаменим принос и заслужава адмирации. Трябва да изкажа и специални благодарности на нашия треньор Ники Истатков за приноса му, както и за търпението, което проявява към емоциите и капризите ни. Още едно изречение и за феновете ни, които макар и малко на брой, ни подкрепяха безусловно. Благодарим за подкрепата!

София ЛайънсРазкажи ни малко повече за София Лайънс. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Любомир Ангелов: Всъщност с повечето от момчетата сме играли заедно преди години и събирането ни беше естествен процес. За новите попълнения само мога да кажа, че се вписват перфектно. Трудностите отново бяха и са свързани с контузии, но вече имаме равностойни състезатели на всяка позиция, така че бъдещето изглежда обещаващо. В момента сме фокусирани изцяло върху плейофите и се подготвяме за всеки противник индивидуално. За купата ще имаме друга настройка, но и там очаквам да се представим силно.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Любомир Ангелов: Всеки в отбора знае колко силна е мотивацията ми и колко сърце влагам във всичко, свързано с отбора. В този смисъл никога не съм усещал нещо да ми тежи. Когато имаш възможност да правиш това, което обичаш, всяко усилие си струва.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Любомир Ангелов: Организацията и самата НАЛБ, за мен лично, достигнаха най-високото си ниво до момента. Няма да е преувеличено, ако кажа, че това е най-добрата аматьорска лига до момента. Страхотно е това, че не се спряхте пред трудностите, това ви обрече на успеха, който имате.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Любомир Ангелов: В интерес на истината аз бях малко скептичен към разделението на дивизии, но се оказа, че греша. Конкуренцията в първа дивизия е толкова силна, че неизбежно повиши нивото на игра на всеки отбор. Няма лесни мачове и варианти за скатаване. Това за нашия отбор беше изключително полезно и ни даде възможност да достигнем настоящото си ниво. Интересът към втора дивизия също е голям, което означава, че това разделение е полезно и мотивиращо. Относно развитието в национален мащаб мога само отново да ви насърча. Това е страхотна инициатива, която би ни позволила да премерим сили и с отбори извън София.

София ЛайънсКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Любомир Ангелов: Интересът към НАЛБ говори сам за себе си. Едва ли вече има човек, интересуващ се от баскетбол, който да не знае какво представлява НАЛБ. Затова на всеки, който се чуди, бих казал да се включи в лигата. Няма по-добър начин да практикувате любимата игра в състезателни условия, срещу толкова подготвени състезатели и с организацията на такъв екип.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!