Борислав Каменов – MVP на единадесетия кръг в III дивизия

896

Борислав КаменовБорислав Каменов от отбора на Любимец е най-полезният състезател на единадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Каменов ще получи наградата си още днес, в Събота, на 18.02.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Кралете от 18:15 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Любимец продължава да подобрява изявите си с всеки изминал мач и неслучайно вече е с баланс от 4 победи и 7 загуби в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София. Тимът започна сезона с 5 последователни загуби, но оттогава има 4 победи и едва 2 загуби. В последния кръг Любимец се наложи изключително драматично над Скравена с 1 точка разлика. Основна заслуга за победата имаше Борислав Каменов, който вкара 20 от 47-те точки на своя отбор, завършвайки с успеваемост от 70% за 2 точки (7/10). Към статистиката му можем да добавим и 7 борби, както и 3 откраднати топки за коефициент от 17. Освен това, той се отчете и с ключови отигравания в края на мача, които подпечатаха победата на Любимец. 20-годишният състезател играе първия си сезон в НАЛБ, но много бързо се превърна в лидер на тима си. За 10 мача до момента в Националната аматьорска лига по баскетбол младият видинчанин се отчита със средни показатели от 15.7 точки, 5.5 борби, 2.1 асистенции, 2.7 откраднати топки и 0.5 чадъра. Той демонстрира себераздаване във всяка секунда, в която е на терена. В десетия кръг, при победата на Любимец над София Скай Уокърс с 10 точки разлика той отново изигра изключителен мач и завърши с 26 точки (от 62 на отбора), 8 борби и 4 откраднати топки за коефициент от 19. Често до момента през сезона пречка за още по-високи коефициенти е голямата отговорност, която Борислав Каменов носи в нападението на своя отбор. Факт, който неминуемо води и до повече пропуски. Лидерът на Любимец демонстрира огромното си желание да бъде все по-полезен за тима си още от самото начало на сезона, което в комбинация с изключителните качества, на които ставаме свидетели, е безценно за отбора. И напълно заслужено Борислав Каменов вече може да се похвали с първото си индивидуално отличие в Националната аматьорска лига по баскетбол, а в същото време да направи и заявка за повече от успешна кариера.

Борислав КаменовИнтересен факт е, че Борислав Каменов не събра най-много точки за класацията. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Константин Касъров от Волтрон. Той постигна коефициент от 32, а тимът му победи Виваком с 11 точки разлика. По този начин Касъров събра 21 точки за класацията. Според правилата, описани ТУК, един състезател може да достигне до индивидуалната награда само веднъж в рамките на един сезон. За Константин Касъров остава признанието, че той остава в историята като най-полезен състезател и на този кръг. Това е поредно невероятно постижение за него, а самият факт, че е номер едно за трети кръг, говори сам по себе си. С по 16 точки за класацията са Борислав Каменов от Любимец (коефициент от 17 и победа на тима му с 1 точка разлика над Скравена), както и съотборниците Антон Начев (коефициент от 25 и победа на тима му над Фантомс с 9 точки разлика) и Цветан Михайлов от Кралете (коефициент от 25). При това положение отново се обръщаме към правилата и виждаме, че при равни точки за класацията водеща е по-малката разлика, с която отборът на един от кандидатите печели своята среща. За Начев и Михайлов също остава признанието, че и техните имена ще бъдат в историята. Топ 5 допълва Кирил Анев от Джедай Мастърс с 13 точки за класацията (коефициент от 15 и победа на тима му над Бойз Фром Да Хууд с 2 точки разлика).

За историята:

Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Константин Касъров (Волтрон), Борислав Каменов (Любимец), Антон Начев (Кралете), Цветан Михайлов (Кралете)

Момчил МариновНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Момчил Маринов от Виваком – 34. На второ място е Константин Касъров от Волтрон с 32. Трети е Никола Миков от София Скай Уокърс с коефициент от 31. Деян Вълчев от Фантомс е с 29, а Владимир Георгиев от Бойз Фром Да Хууд е с 28.

Най-много точки в кръга вкара Момчил Маринов от Виваком – 32. След него е Радослав Йорданов от Волтрон с 31. На трето място е Владимир Георгиев от Бойз Фром Да Хууд с 27. Четвърти е Павел Петров от Бойз Фром Да Хууд с 24 точки. Топ 5 допълва Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол с 23.

Никола МиковНай-много борби в кръга овладя Никола Миков от София Скай Уокърс – 21. С по 17 са Йоаннис Кесисис от Мечките, Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс и Цветелин Ценев от Скравена, а с 16 борби завърши Александър Кръстев от Любимец.

Радослав ЙордановС най-много асистенции в кръга приключи Радослав Йорданов от Волтрон – 8. Втори е Петромил Терзиев от Атлетик 95 Куклен със 7. Николай Цонков от Джедай Мастърс и Владимир Василев от Виваком са с по 6. Вутомир Павлов от Фантомс, Антон Начев от Кралете, Иван Томов и Петър Косев от Блу Девилс, Цветан Балчев от Стрийт Бенгърс, Константин Търновски от Бойз Фром Да ХуудКирил Дялков от Атлетик 95 Куклен, Константин Касъров от Волтрон и Момчил Маринов от Виваком приключиха с по 5 асистенции.

Цветан МихайловНай-добър “крадец” на кръга е Цветан Михайлов от Кралете с 9 откраднати топки. Второ място заема Георги Сотиров от София Скай Уокърс със 7. Топ 3 допълва Антон Начев от Кралете с 6. Йоаннис Кесисис от Мечките, Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс, Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс и Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен са с по 5 откраднати топки.

Анатоли ТошевТоп блокировачът на кръга е Анатоли Тошев от Ръш Баскетбол с 5 чадъра. Георги Найденов от Мечките и Константин Касъров от Волтрон са с по 4, а Калеб Акенс от Фантомс и Иван Томов от Блу Девилс останаха с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Владимир Георгиев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Иван Паничерски (Волтрон)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком), Константин Касъров (Волтрон)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Борис Тодоров (Виваком)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Борислав Георгиев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс), Иво Георгиев (Мечките)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Йоаннис Кесисис (Мечките)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Иван Паничерски (Волтрон), Константин Касъров (Волтрон), Ангел Братанов (Топ Тен)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Константин Касъров (Волтрон), Борислав Каменов (Любимец), Антон Начев (Кралете), Цветан Михайлов (Кралете)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG