Боян Атанасов – MVP на VIII кръг в III дивизия

842

Боян Атанасов от отбора на Кралете е най-полезният състезател на осмия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Атанасов ще получи наградата си в Неделя, на 25.11.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу София Уориърс от 8:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 7 мача в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Кралете е с баланс от 4 победи и 3 загуби. В последния кръг тимът се наложи с 9 точки разлика над Бойз Фром Да Хууд. Отличен мач за Кралете изигра Боян Атанасов, който завърши срещата с 14 точки (6/9 за 2 точки и 2/3 от линията за наказателни удари), 15 борби (4 в нападение), 1 асистенция, 1 открадната топка и 1 чадър за коефициент от 28. 22-годишният състезател се завърна в състава на Кралете след пауза от година. Той се включва в НАЛБ през сезон 2016/2017, когато като част от Кралете достига до бронзовите медали в трета дивизия от първенството на НАЛБ. Тогава Атанасов участва и в Мача на звездите на НАЛБ за дивизията, а освен това завършва първенството на трето място в класацията на състезателите с най-висока успеваемост за 2 точки. 195-сантиметровият състезател реализира над 56% от изстрелите си за 2 точки. За 20 мача през сезон 2016/2017 той записва средни показатели от 10.5 точки, 9.9 борби, 1.2 асистенции, 1.5 откраднати топки и 1.5 чадъра за 27.5 минути на терена. През настоящия сезон той вече има 5 мача за Кралете, в които се отчита с по 10.2 точки, 12.2 борби, 1.0 асистенция, 1.0 открадната топка и 0.6 чадъра за 27.6 минути на терена. През сезон 2018/2019 Боян Атанасов отново демонстрира висока ефективност, реализирайки почти 50% от изстрелите си за 2 точки. Напълно заслужено след 25 мача в НАЛБ той достига до първата си индивидуална награда, давайки и нов повод за радост в редиците на Кралете.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Боян Атанасов от Кралете. Той постигна коефициент от 28, а тимът му се наложи с 9 точки разлика над Бойз Фром Да Хууд. По този начин Атанасов събра 19 точки за класацията. На второ място е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 14 точки (коефициент от 25 и победа на тима му над Скравена с 11 точки разлика). Петър Попов от Кучетата от Младост Б е с 10 точки (коефициент от 21 и победа на тима му с 11 точки разлика над Ботев 2012 Б). С по 6 точки за класацията са Христо Милчев от Кучетата от Младост Б (коефициент от 17), Явор Николаев и Константин Близнаков от Кралете с коефициент от по 15.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс – 49. Втори е съотборникът му Денис Христов с 39. Деян Вълчев от Фантомс е с 38. Четвърто място заема Иво Караджов от Джедай Мастърс с 36. Пети е Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд с 30.

Най-много точки в кръга вкараха съотборниците Иво Караджов и Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс – по 30. Трети е Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Худд с 27. Деян Вълчев от Фантомс отбеляза 26 точки. С по 22 останаха Павел Мичев от София Уориърс и Петър Попов от Кучетата от Младост Б.

Най-много борби в кръга овладя Бойчо Станев от Фантомс – 19. Денис Христов от Джедай Мастърс и Саша Стаменов от Ботев 2012 Б са с по 17, а Петър Данчев от Ремонт Експерт и Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд завършиха с по 16 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс – 20. На второ място е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 10. Топ 3 допълва Деян Вълчев от Фантомс с 9. Денис Христов от Джедай Мастърс, Александър Кръстев от АК-47-ърс, Руслан Хачикян от София Уориърс и Теодорос Зиакас от Фантомс са с по 6 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Георги Димитров от Скравена със 7 откраднати топки. Втори с 6 е Мартин Палашев от Мечките. На трето място е Преслав Стефанов от Стрийт Бенгърс с 5. Николай Цонков от Джедай Мастърс, Руслан Хачикян от София Уориърс и Димитър Чаушев от Бойз Фром Да Худд са с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачите в кръга са Бойчо Станев от Фантомс, Алекс Русев от Джедай Мастърс и Теодорос Зиакас от Фантомс с по 3 чадъра. След тях с по 2 се нареждат Георги Стоилов от АК-47-ърс, Димитър Димитров от София Уориърс, Стефан Ташков от Ботев 2012 Б, Николай Петков от Кралете и Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд.

Най-полезният състезател на шестия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Петър Данчев от Ремонт Експерт получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: 
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG