Васил Голов – MVP на XI кръг във II дивизия

760

Васил Голов от отбора на Виваком е най-полезният състезател на единадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Голов ще получи наградата си в Събота, на 12.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Фаворит-Кърджали от 17:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

В единадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Виваком се наложи над Джобтайгър Дюдс в истински спектакъл. Срещата завърши при резултат 107:105 в полза на Виваком, като трябва да отчетем, че представителите на Джобтайгър Дюдс имаха предимство в резултата в 26 минути от двубоя, а водачеството се промени цели 16 пъти. Отличен мач за Виваком изигра Васил Голов, който завърши с 36 точки (4/6 за 2 точки, 8/14 за 3 точки и 4/9 от линията за изпълнение на наказателни удари), 7 асистенции, 4 борби и 1 открадната топка за коефициент от 34. Той престоя на терена пълни 40 минути, а срещу него бяха извършени и 6 нарушения. Роденият в Сливен състезател за пореден път демонстрира отличния си мерник от далечно разстояние, реализирайки повече от половината от тройките на отбора си. Голов вече има 8 мача за Виваком във втора дивизия от първенството на НАЛБ, в които записва средни показатели от 19.6 точки, 5.4 борби, 6.9 асистенции и 1.5 откраднати топки за 36.4 минути на терена. До момента Васил Голов е четвърти по реализирани наказателни удари в дивизията, трети по реализирани тройки, втори по асистенции средно на мач, четвърти по точки средно на мач и девети по общ коефициент. Преди да премине във Виваком 31-годишният състезател има 98 мача в НАЛБ с екипа на Олд Таймърс. В тях той се отчита с по 17.3 точки, 2.7 борби, 3.5 асистенции и 1.6 откраднати топки. Като част от Олд Таймърс на 2 пъти достига до златен медал в първа дивизия от първенството на НАЛБ, а 2 пъти остава със сребърен. Това обаче е първата награда за най-полезен състезател на кръга в НАЛБ в кариерата на Голов. Той има 4 участия в Мача на звездите на НАЛБ – през настоящия сезон в този за втора дивизия. По време на Мача на звездите на НАЛБ за сезон 2013/2014 печели конкурса за стрелба от линията за наказателни удари. През същия сезон попада във втората петица на НАЛБ, а през сезон 2016/2017 попада в символичната трета петица в първа дивизия от първенството на НАЛБ. През настоящия сезон става 52-ият състезател с „milestone“ за мачове в НАЛБ. Преди началото на сезон 2018/2019 заема 17-а позиция във вечната класация на състезателите с най-много точки в историята на НАЛБ, както и 19-а във вечната класация на състезателите с най-много асистенции в историята на НАЛБ. Приносът на Голов за невероятното развитие на Виваком през настоящия сезон е изключителен. Тимът трябваше да се бори за оставането си във втора дивизия от първенството на НАЛБ в края на миналия сезон, а сега заема трето място след първия полусезон с баланс от 8 победи и 3 загуби. Напълно заслужено с оглед на всичко това Васил Голов достига до своето първо отличие за най-полезен състезател на кръга в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Васил Голов от Виваком. Той постигна коефициент от 34, а тимът му се наложи над Джобтайгър Дюдс с 2 точки разлика. По този начин Голов събра 32 точки за класацията. Съотборникът му Момчил Маринов е втори с 25 точки (коефициент от 27). Ясен Янков от ТН Машини е с 20 точки (коефициент от 25 и победа на тима му с 5 точки разлика над Фаворит-Кърджали). Четвърти е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 19 точки (коефициент от 26 и победа на тима му със 7 точки разлика над Дървоядите). Топ 5 допълва Владимир Георгиев от Виваком със 17 точки (коефициент от 19).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Васил Голов от Виваком – 34. На второ място е Бойко Иванов от Дървоядите с 32. Мартин Данаилов от Джобтайгър Дюдс е с 29. С коефициент от 27 е Момчил Маринов от Виваком. Пети е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 26.

Най-много точки в кръга вкара Васил Голов от Виваком – 36. Втори е Илия Стоичков от Джобтайгър Дюдс с 35. Костадин Методиев от Балкан Ботевград е с 26. На четвърто място е Момчил Маринов от Виваком с 23. С по 22 отбелязани точки останаха Димитър Колев от Дървоядите и Иван Иванов от Виваком.

Най-много борби в кръга овладя Петър Бойдев от Фаворит-Кърджали – 23. Теодор Велчев от Кабайерос е със 17. Топ 3 допълва Бойко Иванов от Дървоядите с 16. След тях с по 14 овладени топки под двата коша завършиха Ясен Янков от ТН Машини и Владимир Гулев от Кабайерос.

С най-много асистенции в кръга приключиха Мартин Данаилов от Джобтайгър Дюдс и Иван Иванов от ТН Машини – по 8. Трети е Васил Голов от Виваком със 7. Иван Мицов от Дървоядите и Илия Стоичков от Джобтайгър Дюдс са с по 6 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Мартин Данаилов от Джобтайгър Дюдс с 6 откраднати топки. С по 4 са Ясен Янков от ТН Машини и Иван Иванов от Кабайерос.

Топ блокировачът в кръга е Бойко Иванов от Дървоядите с 3 чадъра. С по 2 се нареждат Кристиян Шотев от Монстарс и Теодор Велчев от Кабайерос.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: 
Николай Рътаров (Компир), Кирил Найденов (Компир)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: 
Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Йошев (ТН Машини)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Васил Голов (Виваком)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG