Васил Зарънов: Очаквайте интересни неща от нашия отбор през предстоящия сезон

452

Васил ЗаръновОстават броени дни до официалния старт на сезон 2017/2018 на Националната аматьорска лига по баскетбол. Седми поред, той трябва да бъде по-успешен от всички останали, защото такава е традицията и всеки следващ сезон в НАЛБ е по-силен от предходния. Цифрите, фактите и постиженията го доказват.

А какво мислят самите състезатели – тези, благодарение на които НАЛБ е най-мащабната баскетболна организация у нас, ще разберем в поредицата от интервюта, които ще представим в близките дни.

Васил Зарънов дебютира в НАЛБ с отбора на Тънкаж в турнира за купата за сезон 2014/2015. От следващия вече е редовен състезател и във втора дивизия на първенството, а отборът се преименува на Микс. Завършвайки сезона като шампиони, Зарънов и Микс получават правото от 2016 г. да се подвизават в най-високата дивизия, в която се класират седми. Тимът участва и в турнира за купата, но с името В.И.С.. От следващия сезон В.И.С. ще бъде Торнадо, а какво да очакваме от него, четем по-долу.

Здравей, Васил! Как би оценил изминалия сезон в НАЛБ в игрови план?

Оценката ми за изминалия сезон е висока. Имахме нужда от още малко късмет в плейофите, но мисля че в игрови план изпратихме един добър сезон.

А в организационен?

Адмирации за организацията, както на редовния сезон, така и на турнирите. Вярвам, че както досега, така и занапред НАЛБ ще продължи да надгражда.

Какво смяташ за нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Нивото на конкуренцията наистина е високо. В първа дивизия, където се състезава нашият отбор през изминалия сезон, всеки можеше да победи всеки, с изключение на единия шампион – отборът на Брикс, който си беше категоричен фаворит за спечелването на титлата. Това прави първенството интересно и оспорвано. По-малко следя другите две дивизии, но знам, че и във втора дивизия повечето от отборите са на едно ниво.

Какъв е водещият фактор за участието ти в НАЛБ? Удоволствието от играта, постиженията или пък нещо друго?

Единствено и само удоволствието и любовта към играта.

Как върви подготовката на Торнадо и какво да очакваме от отбора през новия сезон?

Подготовката върви добре. Определено можете да очаквате интересни неща от нашия отбор през предстоящия сезон.

Какви са целите пред вас?

Нямаме конкретно поставени цели. Единствената такава пред всички ни е да се забавляваме. Моето виждане е, че имаме реален шанс да сме сред първите отбори в крайното класиране.

За финал какво би пожелал на НАЛБ и на всички участници в НАЛБ?

Пожелавам да бъдат здрави, да са удовлетворени от постигнатото и успех!

Един материал на Теодора Славова.