Васил Недялков: Длъжни сме да наваксаме с победите през втория полусезон

466

Ръководителят на Дъ Блек Мамбас Васил Недялков даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. “Мамбите” завършиха първия полусезон на осмото място в класирането на Четвърта дивизия с баланс от 6 победи и 7 загуби. Ето какво каза Недялков относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– И да, и не. На първо място няма как да не изразя задоволството си от факта, че успяхме да съставим колектив от страхотни момчета, които се разбират помежду си и не допускат да се стига до излишни конфликтни ситуации нито на тренировките ни, нито на мачовете. Отборният дух е висок, забавляваме се и ни е приятно да сме заедно. Въпреки че до голяма степен отборът ни е млад, състезателите са достатъчно зрели, което, естествено, ме радва.

Засега обаче не можем да разкрием пълния потенциал на тима, което е видно от резултатите ни до момента. През първия полусезон неколкократно си позволявахме да допускаме спадове в играта си в отделни фрагменти от срещите, в резултат на което записахме трудни за приемане поражения. Все пак съм доволен от това, че независимо от моментната ни позиция в класирането и баланса ни досега, ние играехме като равен с равен с лидерите в класирането и бяхме близо до това да ги победим. Нужна ни е малко повече концентрация и отборна игра в ключовите моменти. Имаме късмета да разполагаме със страхотен лидер с невероятни качества в лицето на Павел Теофилов, което ме кара да бъда уверен, че с течение на втория полусезон ще се поучаваме допълнително, за да сме напълно готови за заключителната фаза от кампанията.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Целта засега е една – да се класираме за плейофите. Сами си направихме втория полусезон труден заради няколкото изпуснати победи през вече изминалата година. Успеем ли да се класираме в топ 8, вече ще можем да мислим по-конкретно върху евентуалните ни плейофни съперници. Сега обаче сме длъжни да покажем по-добро представяне и да наваксаме с победите през втората половина от кампанията.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– От гледната точка на състезател съм изключително доволен от организацията в НАЛБ. Прост пример е фактът, че лигата отделя средства и време за изработката на безброй награди, като немалка част от тях са базирани на вечните постижения на индивидуалните състезатели. Това пък, от своя страна, показва, че статистиката и базата данни в НАЛБ се ценят максимално, както и трябва да бъде. Самите срещи протичат в спортсменски дух и се радваме, че допринасяме за приятелската атмосфера, която цари в дивизията ни. Отразяването на мачовете и снимките от тях също заслужават да бъдат отличени. Благодарности към екипа на НАЛБ, който стои „зад завесата“ и прави всеки един мач реалност, докато ние се забавляваме на терена, практикувайки любимата си игра.

– Какво си пожелавате за новата година?

– Първо искам да пожелая на всички отбори в първенството да са здрави и да разчитат на пълния си арсенал от оръжия в хода на целия сезон, за да може конкуренцията да е на най-високо ниво и двубоите в лигата да са все по-зрелищни. Конкретно за нашия отбор се надявам новата година да ни носи само позитивни емоции и да не забравяме да се забавляваме на терена.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– Все още не сме взели окончателно решение относно развитието на отбора ни отвъд настоящия сезон. По всяка вероятност Дъ Блек Мамбас ще съществува и през сезон 2023/24 – единственият въпрос е в коя дивизия ще се състезава той и дали ще бъде създаден втори отбор. Засега обаче сме изцяло концентрирани върху основната си цел до края на редовния сезон, така че финалното решение ще бъде взето в следващите месеци.