Вестник „Аз-буки“: Панаир на добрината

140

В брой 22 на вестник „Аз-буки“ от Юни 2023 година е отредено специално място на инициативата „Панаир на добрината“, която от НАЛБ подкрепихме.

ТУК може да откриете повече информация за нея.

ТУК пък може да откриете множество снимки от събитието, което се проведе на 15.05.2023 година.

Представяме и видео от мероприятието, което се превърна в истински празник. Може да го откриете ТУК.

Сега на вашето внимание представяме и материала във вестник „Аз-буки“, като ТУК може да го откриете онлайн в сайта на вестника, а ТУК ще откриете публикацията и в печатното издание.

Панаир на добрината

Абитуриентите на 2. АЕГ и 22. СЕУ в София провеждат благотворителен мач за деца в нужда

Благотворителният мач се осъществява съвместно с Националната аматьорска лига по баскетбол

По традиция зрелостниците от 2. АЕГ „Томас Джеферсън“ и 22. СЕУ „Георги С. Раковски“ в София провеждат благотворителен баскетболен мач. В инициативата им се включва и Националната аматьорска лига по баскетбол (НАЛБ). Събраните средства от продажбата на билети се даряват за деца в нужда. Цената на един билет е 5 лв.

Инициативата е част от благотворителна кампания, която завършващите 2. английска гимназия започват още през 2014 г. Именно тогава решават, че вместо „панаир на суетата“, в какъвто се е превърнало изпращането на зрелостниците, може да бъде „панаир на добрината“. Под този наслов започва ежегодната им благотворителност в помощ на деца, страдащи от редки заболявания.

„Традиция, в която влагаме много любов и работа и с която оставяме следа и помагаме – споделят учениците от 2. АЕГ и изказват мнението си за абитуриентските балове: – Младежите залагат на външния си вид, отмествайки акцента от истинската същност на празника. С кампанията „Панаир на добрината“ завършващите ще имат възможността да дарят част от отделената сума за нови тоалети, насочвайки акцента върху това що за хора са, а не как са облечени.“

Всяка година с различна активност учениците събират средства за рядко заболяване. Сега помощта отива за хора с мукополизахаридоза. Семействата – членове на Националната асоциация по мукополизахаридоза, ще бъдат подпомогнати при закупуването на ежедневни консумативи, уреди и лекарства.

Спортната среща преминава при изключително професионалната организация на Националната аматьорска лига по баскетбол и с емоционалната подкрепа на привържениците на двата отбора. Съревнованието завършва с резултат 92 на 72 точки в полза на отбора от 2. АЕГ. Членовете на Националната аматьорска лига по баскетбол, които редовно се включват в благородни инициативи, се ангажират не само с организирането на благотворителния двубой, осигурявайки залата и екип от специалисти, който да помогне за оптималното провеждане на срещата. Освен това те отразяват събитието в каналите си (Facebook и Instagram) и излъчват мача на живо в YouTube.

От НАЛБ изказваме сърдечни благодарности за поканата, вниманието и уважението!

С огромно удоволствие ще се включваме все повече в подобни благородни начинания!