Всички отбори с желание да продължат в НАЛБ и през следващия сезон

319

От Националната аматьорска лига по баскетбол сме изключително щастливи да обявим официално, че всички участващи отбори в НАЛБ през сезон 2023/2024 изразиха желание да продължат участието си в НАЛБ и през сезон 2024/2025. Взаимодействието ни с почти всички отбори е прекрасно и ще го запазим и през следващия сезон.

ТУК може да откриете информация относно турнира за купата на НАЛБ през сезон 2023/2024.

ТУК може да откриете информация за записването за нови отбори за първенството на НАЛБ през сезон 2024/2025. Вече има и няколко заявки от нови отбори, като допълнително ще дадем повече информация и по този въпрос.

Използваме възможността да благодарим на всички участници през сезон 2023/2024 за положителното отношение и коректността!

Щастливи сме, че толкова много отбори искат да бъдат част от НАЛБ!

Използваме възможността да благодарим сърдечно на всички за доверието и подкрепата!

За сезон 2024/2025, разбира се, всички отбори ще имат пълното право да правят промени в съставите си.

Сега е моментът да отбележим и че занапред ще бъдем още по-стриктни по отношение на допускането до участие в НАЛБ. Както е известно, през годините сме разделили пътищата си с немалко участници, но все още отчитаме пропуски, които ще се постараем да отстраним. Причината е, че виждаме, че изключително голям процент от участниците в НАЛБ напълно осмислят дейността ни, а двубоите с тяхно участие са истинско удоволствие както за самите тях, така и за съперниците им. Вярваме, че именно коректността, положителното отношение, спортсменският дух и чудесното взаимодействие с отборите са ключови позитиви за организацията и затова по никакъв начин няма да ги пренебрегваме. Убедени сме, че средата трябва да продължи да бъде все така стойностна и категорично няма да пестим усилия в тази посока.

ТУК може да откриете формата за провеждане на първенството на НАЛБ през сезон 2023/2024, както и за следващите кампании.

През настоящия сезон отпаднаха групите за оставане и евентуалните баражи, тъй като няма необходимост от тях във връзка с разпределението на отборите по дивизии за следващия сезон.

Още от миналия сезон заедно с участниците взехме решение, че от сезон 2023/2024 вече отборите нямат опция да избират в коя дивизия да участват, а класирането и отпадането ще се случват само и единствено във връзка с резултатите.

Сега на вашето внимание представяме списък с отборите по дивизии, които продължават участието си в НАЛБ, както и колко отбора от коя дивизия ще се класират в горната:

Първа дивизия

Всички 9 отбора, състезаващи се в Първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2023/2024, ще продължат да се състезават в Първа дивизия и през сезон 2024/2025. Това са:

Титан Пропъртис
Роботите
ЛА Бейкърс
Балкан Ботевград
Ероус
Балканъ
Фактор
Ботев 2012
Дюдс

Първите 3 отбора в крайното класиране на Втора дивизия за сезон 2023/2024 (след изиграване на плейофите) ще допълнят Първа дивизия, така че през следващата кампания тя да се състои от 12 отбора.

Втора дивизия

Всички 12 отбора, състезаващи се във Втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2023/2024, изразиха желание да продължат да се състезават в НАЛБ и през сезон 2024/2025.

При 2 отбора има по-особени обстоятелства.

Отборът на Монстарс подаде декларация за участие през следващия сезон след крайния срок, като допълнително от НАЛБ ще вземем решение по този въпрос.

От Бом Бок пък подадоха молба за участие в Четвърта дивизия с ключови аргументи, включващи резултатите на отбора през настоящия сезон, както и във връзка с възрастта на ядрото на тима, а също и взимайки под внимание напускащи ключови състезатели. След множество разговори с участниците в НАЛБ в крайна сметка молбата не беше удовлетворена, но на Бом Бок беше дадена възможност тимът да се състезава в Трета дивизия през следващия сезон. От отбора се съгласиха с предложението и ще продължат да бъдат част от НАЛБ и занапред. В тази връзка в Правилата ще бъде направено и изменение, което засяга настоящия казус, а и потенциални бъдещи такива: Ако отбор, който не играе първи сезон в дадената дивизия и завърши с победи, представляващи 10% или по-малко от общия брой изиграни мачове от отбора през сезона, то той има право да отпадне в по-ниската дивизия (не в най-ниската, а в по-ниската).

Сега на вашето внимание представяме и списък с 12-те отбора от Втора дивизия, които продължават участието си в НАЛБ през следващия сезон:

Дъ ЕкспендаБолс
Армада
Скай Уокърс
Аутбрейк
Дървоядите
Монстарс*
ТН Машини
Кралете
Сенките-Моят кредит
Кучетата от Младост
Карлсберг
Бом Бок**

*По-горе разяснихме ситуацията около Монстарс, но отборът е добавен в списъка, имайки предвид изразеното желание за участие и през следващия сезон.

**По-горе разяснихме и ситуацията около Бом Бок – отборът ще се състезава в Трета дивизия през следващия сезон.

Първите 3 отбора от Втора дивизия, които спечелят златните, сребърните и бронзовите медали в шампионата ще се състезават в Първа дивизия през следващия сезон. Бом Бок ще изпадне в Трета дивизия, а останалите 7 или 8 отбора (в зависимост от развръзката с Монстарс) ще чакат първите 5 или 4 отбора в крайното класиране на Трета дивизия през следващия сезон.

Трета дивизия

Всички 13 отбора, състезаващи се в Трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2023/2024, изразиха желание да продължат да се състезават в НАЛБ и през сезон 2024/2025.

При 2 отбора и тук има по-особени обстоятелства.

От Т.Н.С.-Ентъртейнмънт изразиха желание да продължат участието си в НАЛБ и през следващия сезон, но подадоха молба за изпадане в Четвърта дивизия. Тази молба обаче не беше уважена от останалите участници, което доведе и до прекратяване на взаимодействието с Т.Н.С.-Ентъртейнмънт.

От Болърс 68 пък подадоха декларация в срок, но поради затруднения във взаимодействието от НАЛБ инициирахме срещи и разговори, на които да коментираме потенциалното прекратяване на отношенията след края на настоящия сезон, като скоро предстои да бъде взето финалното решение. На база чудесната комуникация в последните години с ръководителя на отбора нямаме съмнение, че заедно ще стигнем до най-доброто решение за всички страни.

Сега на вашето внимание представяме списък с желаещите да продължат участието си в НАЛБ през следващия сезон, които се състезават в Трета дивизия през настоящия:

Дъ Блек Мамбас
Ликуифайд
Болърс 68*
Флай-Бай
Хюстън Бъкетс
София Армада
АК-47-ърс
Движи Се-Проензи
Паляците
София Уориърс
Джедай Мастърс
Мечките
Т.Н.С.-Ентъртейнмънт**

*По-горе е описана ситуацията с Болърс 68 и независимо от декларацията за участие през следващия сезон е възможно тимът да не бъде част от НАЛБ занапред.

**По-горе е описана и ситуацията с Т.Н.С.-Ентъртейнмънт – тимът имаше желание да продължи да бъде част от НАЛБ и занапред, но в по-ниска дивизия, което в крайна сметка не беше удовлетворено след дебатите с останалите участници и затова отборът няма да участва в НАЛБ през следващия сезон, като използваме възможността да благодарим за коректното отношение!

Първите 4 или 5 отбора в крайното класиране на Трета дивизия за сезон 2023/2024 ще се класират във Втора дивизия (дали са първите 4 или 5 зависи от развръзката с казуса около Монстарс, описан по-горе). Към Трета дивизия ще се присъедини Бом Бок от Втора дивизия, както също е описано по-горе. От Четвърта дивизия в Трета ще се класират първите 3, 4 или 5 отбора – 3, ако Монстарс и Болърс 68 продължат участието си; 4 – ако един от Монстарс и Болърс 68 продължи участието си; 5 – ако нито Монстарс, нито Болърс 68 продължат участието си.

Четвърта дивизия

Всички 13 отбора, състезаващи се в Четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2023/2024, изразиха желание да продължат да се състезават в НАЛБ и през сезон 2024/2025. Това са:

Бер-Хелла
Драгънс
Нитрос
Куантум
Хобитите
Колд Хартс
Надежда Хендикапс
Вайс Сити Мамбас
Мад Вайкингс
София Хилс-Спорт Вижън
Стражите
Ботев 2012 Б
Гоуст Болърс

Както е описано по-горе – първите 3, 4 или 5 отбора в крайното класиране на Четвърта дивизия ще се класират в Трета за следващия сезон.

Интерес от страна и на още нови тимове съвсем не липсва, както вече споделихме, като скоро предстои да обявим и крайните срокове за нови отбори за следващия сезон.

Имаме абсолютна готовност да окажем пълно съдействие както на всички отбори, които продължават участието си в НАЛБ и през следващия сезон, така и на всички потенциални нови отбори.

От НАЛБ благодарим още веднъж за доверието! Радваме се, че продължаваме да градим заедно и през сезон 2024/2025. А това, което изградихме от 2011 година досега без каквато и да е външна подкрепа определено е всичко друго, но не и малко.

Поредното доказателство, че си струва обаче е тук. Благодарим!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ

Редакция (24.06.2024 година, 12:00 часа): Декларацията за сезон 2024/2025 на Монстарс беше приета, а с Болърс 68 стигнахме до решение тимът да не продължи участието си в НАЛБ занапред, като още на 01.06.2024 година, след последния мач на Болърс 68 в първенството на НАЛБ за сезон 2023/2024, от НАЛБ върнахме депозита на ръководителя на Болърс 68, с което прекратихме официално отношенията си.