Второ място – Локомотив

645

НАЛБ - ЕмблемаОтборът на Локомотив завърши на второ място сезон 2012/2013 в Националната аматьорска лига по баскетбол

Локомотив доминираше през почти целия сезон. Започна силно с разгромни победи над ПаляцитеСветкавицаСофия БулсБлейдс, след което дойде трудна победа над Хелга и загуба от Своге. През втория полусезон отборът на Локомотив загуби само от Хелга, но победи всички отбори доста по-трудно. По този начин Локомотив завърши на второ място в редовния сезон, след отбора на Хелга.

Второто място изправи Локомотив срещу София Булс на полуфинал. Последваха две победи за Локомотив с по над 10 точки и очакваното се случи. На финал един срещу друг се изправиха Хелга и Локомотив (първият срещу втория). Локомотив изигра много силен първи мач и измъкна победата с 3 точки разлика. Във втория и третия мач обаче Хелга имаше предимство и успя да спечели и двете срещи, като по този начин обърна серията. Така отборът на Локомотив трябваше да се задоволи със сребърните медали за втора поредна година (след като миналата отстъпи с 2:0 на Своге във финала).

1 - Локомотив - ЕмблемаЛокомотив до голяма степен запази отбора си от миналия сезон, а трябва да се отбележи и фактът, че повечето състезатели от тима играят заедно от детските си години. В Локомотив се състезаваха изключително качествени състезатели. Георги Георгиев стана най-добър реализатор на редовния сезон със средно по 21.6 точки на мач, а стана номер едно и за първия полусезон с цели 24.5 точки. Георгиев стана и най-резултатен в Мача на звездите (заедно с Мартин Механджиев от Блейдс), а освен това спечели и наградата за най-полезен състезател в Мача на звездитеАлександър Войнов направи много силен първи полусезон с 23.3 точки и по-слаб втори, но въпреки това, приносът му към отбора беше много сериозен и завърши с 19.1 точки средно в редовния сезон. Те двамата, заедно с Димитър Станиславов, който завърши редовния сезон с 13.0 точки на мач, оформиха голямото трио на Локомотив, което трудно можеше да бъде спирано. Не е случаен и фактът, че тримата състезатели успяха да спечелят награда за най-полезен състезател на кръга. Много силно включване на полусезона направи Николай Николов, който беше изключително полезен в подкошието и помогна на другия основен борец, а именно Цветелин Костов. И двамата състезатели на ниските позиции показаха много сърцата игра в най-важните двубои на отбора си. Мариян КалчевНиколай Иванов и Ивайло Иванов имаха много силни изяви в рамките на целия сезон. Не е за подценяване и включването на Георги Токов и Георги Кутянов, които бяха с отбора си във всеки мач, а и винаги когато имаха възможност, показваха качествата си. Антонио Бач и Мартин Лазаров също бяха част от сребърните медалисти, макар че поради една или друга причина, не успяваха да взимат участие в последните срещи на тима. И Васил Туев беше част от отбора на Локомотив.

1 - Локомотив - ОтборВ плейофите най-резултатен за отбора беше Георги Георгиев със 17.6 точки средно на мач. Димитър Станиславов добавяше по 14.4, а Александър Войнов– по 13.6.

Георги Георгиев и Димитър Станиславов попаднаха в идеалната (първата) петица на НАЛБ, като получиха гласове от абсолютно всички отбори в лигата. Александър Войнов пък остана във втората петица. Същите трима получиха и грамоти за показани отлични умения в рамките на целия сезон, а на награждаването Георгиев получи и наградата си за най-добър реализатор на редовния сезон. Всички от Локомотив получиха сребърни медали, а за отбора имаше и купа за второто място.

ТУК можете да намерите подробна информация относно статистиката за сезона, гласовете на отборите и т.н., а в самата статия ще видите и линкове към статиите с топ реализаторите (има и файл с точките на всеки един състезател, картотекиран в НАЛБ).

ЛокомотивРъководството на НАЛБ пожелава много успехи на всички от Локомотив.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.