Възобновяването на сезона

241

В продължение на този материал:

След като многократно се промениха версии и становища в последните дни (а и не само), в крайна сметка решението на властимащите гласи:

„Преустановяват се всички колектнивни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст на закрито и открито.

Всички мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст да се провеждат без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки.“

Тъй като заповедта дава възможности за тълкувания се свързахме с Министерството на младежта и спорта. Попитахме дали, ако мероприятието е за лица над 18-годишна възраст, но в даден отбор са включени състезатели под 18-годишна възраст, тогава всичко би следвало да е наред според заповедта. Реално според нея са забранени спортните мероприятия за лица до 18-годишна възраст, а не е забранено участието на такива в състезания за мъже. В крайна сметка ни увериха, че имат предвид, че не се допуска участие на състезатели под 18-годишна възраст в каквито и да е състезания.

От отборите, които са потвърдили участие във възобновяването до края на календарната 2020 година засегнати от тази заповед са:

Ботев 2012 – 1 непълнолетен състезател
Ботев 2012 Б – 6 непълнолетни състезатели
Септември – 7 непълнолетни състезатели

От Ботев 2012 ни увериха, че няма да има никакъв проблем за тях. Изпратили сме молба до Ботев 2012 Б и Септември да отговорят максимално скоро дали ще успеят да се включат, имайки предвид, че няма да могат да използват непълнолетните си състезатели.

Има готовност от страна на още няколко отбора да се включат в срещите до края на 2020 година – дори да не стане от предстоящия уикенд, вероятно ще може да се случи от следващия.

Благодарим за всички съобщения и обаждания!

Всички отбори са получили и нова информация за допълнителните (още по-строги спрямо досегашните) противоепидемични мерки, които влизат в сила от възобновяването на сезона – 28.11.2020 година.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ