Георги Гулабчев – MVP на XII кръг при мъжете

653

Георги Веселинов Гулабчев - 20140532Георги Гулабчев от отбора на Политехника е най-полезният състезател в дванадесетия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си, който е на 15.02.2015 година, Неделя, от 12:45 часа. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Най-много точки за класацията в този кръг събра именно Георги Гулабчев от Политехника. Той постигна коефициент от 47, а отборът му надделя над София Суперсоникс с 4 точки разлика, което донесе 43 точки за класацията на Гулабчев. След него с 27 точки за класацията е Христо Гатев от Олд Таймърс (коефициент от 34 и победа на тима му над Найки със 7 точки разлика). Трети с по 21 са Валентин Голчев от Олд Таймърс (коефициент от 28) и Николай Рътаров от Самел-90 (коефициент от 31 и победа на тима му над Костенец с 10 точки разлика). След тях с по 20 точки за класацията са Йордан Георгиев от Политехника (коефициент от 24) и Николай Цонков от Джедай Мастърс (коефициент от 23 и победа на Джедай Мастърс с 3 точки над Вълците). Венцислав Ясников от Джедай Мастърс пък има 18 точки за класацията (коефициент от 21).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Георги Гулабчев от Политехника – 47. След него остана Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 42, а трети е Димитър Търпанов от НСА с 40. Хрисимир Димитров от София Суперсоникс постигна коефициент от 35, а топ 5 допълва Христо Гатев от Олд Таймърс с 34. След това се нареждат Иван Ценов от Хелга и Николай Рътаров от Самел-90 с по 31, а Калоян Николов от Норт Уест е с 30.

Най-много точки в кръга вкараха Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Димитър Търпанов от НСА – по 31. С 30 след тях остана Георги Гулабчев от Политехника, а четвърти е Хрисимир Димитров от София Суперсоникс с 27. Топ 5 допълва Антон Начев от Вълците с 26. 25 точки пък реализира Иван Ценов от Хелга.

Георги ГулабчевНай-много борби в кръга овладя Георги Гулабчев от Политехника – цели 20. Иван Ценов от Хелга е втори със 17. След тях с по 16 овладени топки под двата коша се отличиха Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Николай Цонков от Джедай Мастърс. Топ 5 допълва Йордан Георгиев от Политехника с 15, а Георги Романов от Дървоядите е с 14.

С най-много асистенции в кръга се отчетоха Иван Ненчев от Кучетата от Младост и Любен Шопов от Самел-90 – по 8. По 6 точни завършващи подавания пък направиха Иван Иванов от Лъвовете и съотборниците в НСА Борис Бракалов и Дамян Диков. След тях с по 5 са Калоян Николов от Норт Уест, Илиян Василев от Лъвовете, Мартин Милиев от Рапидо и Христо Гатев от Олд Таймърс.

Най-добри “крадци” на кръга са Иван Ненчев от Кучетата от Младост, Петър Радев от Норт Уест и Тодор Енев от Вълците. Тримата откраднаха по 5 топки от противникови състезатели. След тях с по 4 са Мартин Ассев от София Лайънс, Георги Колев от София Хоукс, Атанасиос Моногенис от Костенец, Венцислав Ясников от Джедай Мастърс, Станислав Иванов от Блейдс, Филип Неделчев от Рапидо, Данаил Шамов от НСА, Димитър Търпанов от НСА, Галимир Томов от НСА, Живко Радевски от Хелга и Янко Реджев от Хелга.

Топ блокировачът в кръга е Борис Недев от София Хоукс с 4 чадъра. По 3 имат Петър Попов от Кучетата от Младост и Николай Рътаров от Самел-90. Петко Гатев от Вълците, Васил Лефтеров от Блейдс, Иван Коларов от Блейдс, Светослав Димитров от Еър Фреш и Валентин Голчев от Олд Таймърс пък имат по 2 блокирани изстрела на противникови състезатели.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

Обръщаме внимание на факта, че в класацията за най-полезен състезател на дванадесетия кръг се причислява и изиграният по време на 12-ия кръг мач от 11-ия между София Суперсоникс и Политехника. От дванадесетия кръг остават да се изиграят 3 срещи (Ботев 2012Брикс, МешетатаПолитехника и Спортни Настилки-Зуум ДизайнСофия Спартанс). Извиняваме се за пореден път за всичките промени, причинени заради ремонтите в зала Триадица. Оставащите срещи се разпределят по класациите за най-полезни състезатели на кръговете, по чието време се изиграят.

При жените все още няма да обявяваме най-полезната състезателка на кръга, тъй като от последния кръг при дамите е изигран едва 1 мач. Когато бъде изигран и другият мач, тогава ще стане ясна победителката.

Използваме възможността да благодарим за пореден път и на всички, които станаха част от благотворителната инициатива в подкрепа на Пламен Богоев! ТУК и ТУК можете да прочетете повече по въпроса, а във Фейсбук страницата ни можете да намерите и множество снимки.

Димитър Търпанов и Стефан ФилиповНай-полезният състезател на единадесетия кръг Димитър Търпанов от НСА пък получи наградата си. Връчи му я легендарният състезател Стефан Филипов.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много и интересни клипове от срещите в лигата – ТУК.

Във Фейсбук страницата ни пък ще намерите много информация, както и много вълнуващи снимки.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG