Георги Дангалаков – MVP на Март в I дивизия, Брикс с първото място в редовния сезон

734

Георги ДангалаковГеорги Дангалаков от Хелга е най-полезният състезател за месец Март 2016 година в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя, 24.04.2016 година, когато Хелга се изправя срещу победителя от серията Спортни Настилки-Зуум Дизайн/София Лайънс.

Номер 1 в класацията за Март е Стефан Георгиев от Олд Старс 22, който постигна общ коефициент от 117 в трите мача на тима си – средно по 39.00. Втори със среден коефициент от 34.67 е Георги Дангалаков от Хелга (общо 104 за 3 мача). Топ 3 допълва Георги Гулабчев от Политехника с общ коефициент от 85 за 3 мача или 28.33 средно на мач. Тони Прокопиев от Олд Старс 22 записа среден коефициент от 26.00 за трите срещи, в които взе участие през месец Март (общо 78), а пети с общ коефициент от 77 за 3 мача е Атанас Даракчиев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн (средно 25.67).

Тъй като наградата за най-полезен състезател на месеца, както и тази за най-полезен състезател на кръга, може да достигне до даден състезател само веднъж в рамките на един сезон, победител за месец Март е Георги Дангалаков. Реверансът към Георгиев е, че и в неговия индивидуален профил, а и въобще в историята остава постижението му, както е включено и в профила на Дангалаков, разбира се.

Георги ДангалаковГеорги Бързаков и Георги ДангалаковСлед мача на звездите в първа дивизия Георги Дангалаков определено подобри драстично представянето си и натрупа солиден брой награди през настоящия сезон. Дангалаков завърши на трето място в конкурса по забивки по време на звездното шоу, но стана топ реализатор на мача на звездите, като спечели и наградата за най-полезен състезател в двубоя. След това заслужи наградата за MVP на кръга 3 пъти, а сега достига и до тази за MVP на месеца. Лидерът на Хелга през сезон 2015/2016 е с основна заслуга и за доброто представяне на своя тим, както и за успешното класиране – трето място в редовния сезон. Георги Дангалаков прави изключетелен сезон и откъм статистика, като той е подобрил показателите си във всяко едно отношение спрямо миналите сезони от кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол. Дангалаков се отчита с по 16.6 точки, 12.2 борби, 2.7 асистенции, 2.5 откраднати топки и 2.3 чадъра средно на мач. През месец Март 2016 година за трите двубоя на тима си той показа, че подобрява формата си постоянно, записвайки средни показатели от 22.7 точки, 15.7 борби, 4.3 асистенции, 4.0 откраднати топки и 2.3 чадъра средно на мач. Всичко това, а и изключително атрактивните му изпълнения (едно от които можете да видите ТУК), напълно заслужено носи поредна индивидуална награда в кариерата на Георги Дангалаков в НАЛБ.

Очаквайте подробна информация относно призьорите в индивидуалните категории след края на редовния сезон.

Това е последната награда за най-полезен състезател на месеца в първа дивизия за сезон 2015/2016.

Представяме ви и списъкът с най-полезни състезатели в отделните месеци в първа дивизия в София, както ще бъдат вписани в историята на НАЛБ:

Най-полезен състезател за Октомври 2015 година: Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател за Ноември 2015 година: Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател за Януари 2016 година: Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Христо Гатев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател за Февруари 2016 година: Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Христо Гатев (Олд Таймърс), Ивайло Константинов (Брикс), Христо Ангелов (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател за Март 2016 година: Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Георги Дангалаков (Хелга)

БриксРедовният сезон беше спечелен от отбора на Брикс. „Тухлите“ завършиха с 21 победи и само едно поражение. ТУК можете да откриете крайното класиране от редовния сезон. По този начин Брикс дублира постижението си от сезон 2014/2015, когато отново завърши на първо място в редовния сезон, а след това спечели и титлата.

Вижте и първите 3 отбора в крайните класирания от редовния сезон в историята на Националната аматьорска лига по баскетбол:

Сезон 2011/2012

  1. Своге
  2. Локомотив
  3. Хелга

Сезон 2012/2013

  1. Хелга
  2. Локомотив
  3. Паляците

Сезон 2013/2014

  1. Хелга
  2. Локомотив
  3. Олд Таймърс

Сезон 2014/2015

  1. Брикс
  2. НСА
  3. Хелга

Сезон 2015/2016

  1. Брикс
  2. Олд Старс 22
  3. Хелга

В първите 4 сезона на НАЛБ винаги победителят от редовния сезон след това печели и титлата. За да се случи това обаче, отборът на Брикс ще трябва да измине доста труден път.

Постиженията на всички отбори в топ 3 са включени както в отборните профили на съответните тимове, така и в индивидуалните профили на всички картотекирани състезатели и треньори в отбора.

НАЛБ - Плейофи 2016 - София - Първа дивизияТова е схемата за плейофите в първа дивизия. В първия кръг играят отборите от пето до дванадесето място, като победителите от четирите серии допълват топ 8 – заедно с първите 4 отбора. Загубилите четирите серии пък ще се борят за оставане в първа дивизия. Всички плейофни серии в НАЛБ се играят до 2 победи от 3 мача.

ТУК можете да откриете и пълната програма за плейофите.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на месец Март във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG