Горан Кошанин – MVP на XV кръг при мъжете

723

Горан Кошанин - 20140540Горан Кошанин от отбора на Олд Таймърс е най-полезният състезател в петнадесетия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си още утре, Вторник, преди мача на своя тим, който е с начален час 21:30 (тук е моментът и да благодарим за невероятно бързата реакция и от страна на сътрудниците ни от Airball.bg). ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол. На същото място можете да видите и пълната програма за плейофите в НАЛБ.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Най-много точки за класацията в този кръг събраха Хрисимир Димитров от София Суперсоникс и Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – по 46. Димитров постигна коефициент от 57, а отборът му победи Блейдс с 11 точки разлика, докато Георгиев постигна коефициент от 72, а отборът му надделя над Антураж с 26 точки разлика. И двамата обаче са печелили подобна награда за най-полезен състезател на кръга, а политиката на НАЛБ и на сътрудниците ни от Airball.bg е наградата да достигне до максимално много хора. Трети в класацията е Горан Кошанин от Олд Таймърс с 21 точки – коефициент от 35 и победа на тима му над София Булс с 14 точки разлика. След него остава Владислав Шуранов от Дефект с 20 точки за класацията (коефициент от 29 и победа на тима му с 9 точки разлика над Самел-90). Пети с 19 точки за класацията е Калоян Николов от Норт Уест (коефициент от 37 и победа на тима му с 18 точки разлика над Рапидо). Георги Мишев от Еър Фреш е с 16 точки за класацията (коефициент от 21 и победа на тима му с 5 точки разлика над Дървоядите), а Деян Бекярски от София Спартанс – с 15 (коефициент от 32 и победа на тима му със 17 точки разлика над София Хоукс).

Интересна подробност е, че Горан Кошанин събра равен брой точки за класацията в третия кръг, когато наградата отиде при Йордан Георгиев от Политехника. Тогава определящ се оказа вторият по значимост показател, а именно чий отбор бие с по-малка разлика. Като най-полезни състезатели на този кръг в историята на НАЛБ ще бъдат вписани Хрисимир Димитров (София Суперсоникс), Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Горан Кошанин (Олд Таймърс).

В този кръг падна един от рекордите в НАЛБ, а друг беше изравнен. След като в предишния кръг Леон Лалов от Норт Уест подобри рекорда на Цветан Георгиев от Ботев 2012 за най-много асистенции в един мач, сега рекордът на Лалов беше изравнен от Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, който направи 15 асистенции в двубоя на своя тим срещу Джедай Мастърс. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 пък счупи рекорда за най-много борби в един мач, овладявайки внушителните 29 в двубоя на Олд Старс 22 с Антураж. По този начин падна рекорда на Христо Гатев от Олд Таймърс и върховото му постижение от 27 борби в един мач.

Ивайло КонстантиновДругото интересно и много сериозно постижение в кръга идва от Ивайло Константинов от Брикс. Той се отличи с трипъл-дабъл срещу Вълците – 18 точки, 12 борби и 11 асистенции. Припомняме, че подобно постижение до момента бяха постигали единствено Ивайло Константинов от Брикс, Христо Гатев от Олд Таймърс и Цветан Георгиев от Ботев 2012. Сега Константинов става първият, който успява да дублира подобна статистика.

Сега ви представяме обновения списък с рекорди при мъжете:

Най-много точки в един мач от един отбор: Брикс – 145

Най-резултатен мач: Блейдс – Хелга 102:101 (сезон 2012/2013, турнир за купата)

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Васил Голов (Олд Таймърс) – 11

Най-много борби в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 29

Най-много асистенции в един мач: Леон Лалов (Норт Уест), Светлин Йочев (Спортни Настилки-Зуум Дизайн) – 15

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Георги Дангалаков (Хелга), Асен Милушев (Рапидо) – 6

Стефан ГеоргиевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 72. След него с 57 остана Хрисимир Димитров от София Суперсоникс, а топ 3 допълва Тони Прокопиев от София Булс с 40. Ивайло Константинов от Брикс и Борис Монов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн пък постигнаха коефициенти от по 39. С 37 приключи мача на своя тим Калоян Николов от Норт Уест, а с по 35 останаха Матю Клап от София Хоукс и Горан Кошанин от Олд Таймърс.

Най-много точки в кръга вкараха Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Борис Монов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн – по 39. Топ 3 допълват Матю Клап от София Хоукс и Тони Прокопиев от София Булс с по 34 точки. С 32 точки се отличи Хрисимир Димитров от София Суперсоникс.

Най-много борби в кръга овладя Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – цели 29. След него с по 21 овладени топки под двата коша останаха Хрисимир Димитров от София Суперсоникс и Христо Цеков от Ботев 2012. Георги Колев от София Хоукс хвана 20 борби, а топ 5 със 17 допълва Деян Бекярски от София Спартанс. Янко Реджев от Хелга и Христо Стефанов от Дървоядите пък се отчетоха с по 16 борби.

Светлин ЙочевС най-много асистенции в кръга приключи Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн – 15. След него с 11 остана Ивайло Константинов от Брикс. Топ 3 със 7 точни завършващи подавания допълва Валентин Голчев от Олд Таймърс, а Иван Николов от Брикс и Леон Лалов от Норт Уест приключиха мачовете на своите отбори с по 6 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга e Симеон Георгиев от Брикс, който открадна 7 топки от противникови състезатели. С по 6 откраднати топки завършиха Мариян Калчев от Антураж, Владислав Шуранов от Дефект и Бойко Новаков от Самел-90. Ивайло Константинов от Брикс, Диан Абрашев от София Спартанс, Тони Прокопиев от София Булс и Георги Мишев от Еър Фреш се отличиха с по 5.

 

Златан КовчазовТоп блокировачът в кръга е Златан Ковчазов от Антураж, който завърши с цели 4 чадъра. Боян-Благовест Георгиев от София Хоукс е след него с 3, а с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели са Христо Цеков от Ботев 2012, Стефан Георгиев от Олд Старс 22, Матю Клап от София Хоукс, Николай Аврамов от Мешетата, Мартин Милиев от Рапидо, Борис Маринов от Норт Уест, Петрослав Зафиров от Брикс, Станислав Петров от Вълците, Горан Кошанин от Олд Таймърс, Георги Георгиев от София Булс, Тони Прокопиев от София Булс, Александър Анастасов от Дефект и Велизар Стефанов от Еър Фреш.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

МагнитиМеждувременно отговорниците на отборите в НАЛБ получиха и по един подарък – магнит с най-новата снимка на отбора.

Най-полезният състезател на четиринадесетия кръг Методи Александров от Найки все още не е получил наградата си и ще я получи преди първия мач на своя тим в плейофите, тъй като отборът му е изиграл всички свои мачове от редовния сезон.

Обръщаме внимание на факта, че в класацията за най-полезен състезател на петнадесетия кръг се причислява и отложеният от единадесетия кръг мач между Мешетата и Лъвовете. Срещата между Лъвовете и НСА от 15-ия кръг пък не се причислява към този кръг, тъй като тя е изиграна по времето на предишен кръг и включена в статията за съответния кръг.

До края на редовния сезон в мъжкото първенство на НАЛБ остават точно 11 двубоя. Както обявихме в предишна статия, за тези 11 мача също ще има най-полезен състезател, въпреки че реално 15 награди за 15 кръга вече са дадени. Всичко това се наложи заради объркването в програмата, което пък беше неизбежно заради проблемите със зала Триадица.

Цветан МихайловЦветан Михайлов, който през изминалия сезон се състезаваше изключително успешно в отбора на София Булс, но през настоящата кампания поради лични ангажименти не успя да се включи в мъжкото първенство на НАЛБ, дойде да гледа няколко мача в Овергаз Арена на рождения си ден. Макар и в публиката той получи нашите официални поздравления и се надяваме да го видим по екип съвсем скоро.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много и интересни клипове от срещите в лигата – ТУК.

Във Фейсбук страницата ни пък ще намерите много информация, както и много вълнуващи снимки.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG