Деян Вълчев – MVP на Февруари в III дивизия

639

Деян ВълчевДеян Вълчев от Фантомс е най-полезният състезател за месец Февруари 2017 година в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017, София. Той ще получи наградата си на 08.04.2016 година, Събота, от 16:30 часа, когато неговият тим се изправя срещу София Скай Уокърс във втори мач от осминафиналната серия.

След обявените до края на Февруари 2017 година 13 награди за най-полезен състезател на кръга в трета дивизия, дойде време и за четвъртата месечна награда.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца.

Номер 1 в класацията за Февруари е Петър Данчев от Топ Тен със среден коефициент от 32.00 (96 за 3 мача). На второ място се нарежда Момчил Маринов от Виваком с 31.67 среден коефициент (95 за 3 мача). Според правилата, описани ТУК обаче един състезател може да стигне до материалната награда само веднъж в рамките на сезона. И Данчев, и Маринов вече са печелили приза за MVP на месеца. Сега за тях остава признанието, че те също ще бъдат вписани в историята като най-полезни състезатели на месеца, но материалната награда ще отиде при следващия в подреждането. Трети с общ коефициент от 86 за 3 мача или средно по 28.67 на мач е Деян Вълчев от Фантомс. Иво Георгиев от Мечките е след тях – с 24.33 (общо 73 за 3 мача). Топ 5 в класацията допълва Иван Паничерски от Волтрон с коефициент на полезно действие от 23.33 средно на мач (70 общо за 3 мача).

Деян ВълчевОтборът на Фантомс направи истински фурор в редовния сезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Тимът завърши на второ място с баланс от 12 победи и 3 загуби, като в последния кръг от редовния сезон успя да нанесе и първата загуба на Волтрон, който вече си беше осигурил първото място в редовния сезон. Основна заслуга за отличните изяви на Фантомс има новобранецът в отбора Деян Вълчев. Той се озова във Фантомс благодарение на драфта на НАЛБ, дебютира през сезон 2016/2017, но много бързо се превърна и в лидер на тима. Опитът, с който разполага 35-годишният пловдивчанин, се оказа безценен за „Фантомите“. Като прибавим реализаторските способности и борбеността несъмнено можем да стигнем и до заключението, че Деян Вълчев би бил невероятно попълнение за всеки един отбор. Радващото за него, а и за Фантомс, е че той намери правилното си място още при първия си опит. За 9 мача от началото на кариерата си в НАЛБ до края на Февруари 2017 година Вълчев записва средни показатели от 12.0 точки, 8.6 борби, 1.7 асистенции, 2.2 откраднати топки и 0.3 чадъра. В първите си 9 мача Деян Вълчев успя да стигне и до отличието за най-полезен състезател на кръга, а сега напълно заслужено прибавя нова награда в колекцията си – такава за MVP на месеца. По този начин дава и сериозна заявка за едва стартиралата си кариера в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Водачите в отделните категории към края на Февруари 2017 година:

Петър ДанчевТоп реализатор в трета дивизия до момента е Петър Данчев от Топ Тен с 27.89 точки средно на мач. Втори е Момчил Маринов от Виваком с 24.54, а топ 3 допълва Радослав Йорданов от Волтрон с 23.00.

Калеб АкенсПри борците лидер е Калеб Акенс от Фантомс със 17.75 борби средно на мач. След него са Константин Касъров от Волтрон с 14.23 и Петър Данчев от Топ Тен с 13.78.

Петър ДанчевПри асистенциите водач е Петър Данчев от Топ Тен с 6.78 точни завършващи подавания средно на мач. Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс се отчита средно с по 4.77 асистенции, а трети е Антон Начев от Кралете с 4.73.

Антон НачевНай-добър „крадец“ до момента е Антон Начев от Кралете с 4.09 откраднати топки средно на мач. Втори е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 3.69. Топ 3 допълва Борислав Георгиев от Скравена с 3.60.

Калеб АкенсПри блокировачите първи е Калеб Акенс от Фантомс с 3.75 чадъра средно на мач. Втори е Георги Найденов от Мечките с 2.71, а топ 3 допълва Константин Касъров от Волтрон с 2.46 блокирани стрелби на противникови състезатели средно на мач.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2016 година в трета дивизия: Петър Данчев (Топ Тен)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2016 година в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на месец Януари 2017 година в трета дивизия: Ангел Братанов (Топ Тен)
Най-полезен състезател на месец Февруари 2017 година в трета дивизия: Петър Данчев (Топ Тен), Момчил Маринов (Виваком), Деян Вълчев (Фантомс)

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG